Ar trebui sa scrii si tu cateva citate
Niciunul.Toate mi se par naspa.Religia crestina nu spune - crede si nu cerceta ci " cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun.
Nu pot sa zic ca am una preferata, dar cred ca varianta F mi-a placut cel mai mult dintre toate.
Mie imi place ala: "Daca esti ateu mai bine taci din gura ca altfel isi dau astia seama cat esti de prost."
Eu mai dau citatele astea:
"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase" - Blaise Pascal
"Toate religiile sunt inventate de catre oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei saraci nu ii omoara pe cei bogati" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obisnuiti." - Napoleon Bonaparte
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond
"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax
"Dumnezeu ar trebui executat pentru crime împotriva umanităţii." - Bryan Emmanuel Gutierrez
"A numi ateismul religie e ca şi cum ai numi chelia o culoare de păr." - Don Hirschberg
"A spune că ateismul necesită credinţă este la fel de cretin ca a spune că necredinţa în zâne şi spiriduşi necesită credinţă. Chiar dacă însuşi Einstein mi-ar zice că este un spiriduş pe umărul meu, tot i-aş cere dovezi şi nu aş greşi cerându-i-le." - Geoff Mather
"Din câte pot să-mi dau seama după studiul scripturii, tot ce faci în rai este să stai degeaba toată ziua şi să-l slăveşti pe Dumnezeu. Nu ştiu ce ai face tu, dar cred că după primii, oh, nu ştiu, 50.000.000 de ani de făcut asta aş începe să mă plictisesc puţin." - Rick Reynolds
"Credinţa nu îţi dă răspunsuri, doar te opreşte din a pune întrebări." - Frater Ravus
"Zeii nu omoară oameni, oamenii cu zei omoară oameni." - David Viaene
"O minciună este o minciună chiar dacă toţi o cred. Adevărul este adevăr chiar dacă nimeni nu îl crede." - Douglas Adams
"Când un om delirează se numeşte nebunie. Când mulţi oameni delirează se numeşte religie." - Robert Pirsing
"Sunt împotriva religiei pentru că ne învaţă să fim satisfăcuţi cu neînţelegerea lumii." - Richard Dawkins
"Un om este primit intr-o religie pentru ce crede si este izgonit pentru ce stie." - Samuel Clemens
"Religia - o fraza de dânsii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata,
Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata,
Ati mai purta osânda ca vita de la plug?
Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti...
Nu! moartea cu viata a stins toata placerea -
Cel ce în asta lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti." - M. Eminescu- Împarat si proletar
"Religia este opiumul maselor." - Karl Marx
"Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot." - Denis Diderot
"Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Nici un fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", Albert Einstein (intr-o scrisoare scrisa de Einstein catre filozoful Eric Gutkind,, 3 ianuarie 1954)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca le este frica de pedeapsa si pentru ca spera la o recompensa, atunci suntem într-o stare jalnica." A. Einstein
"Biserica spune că Pământul este plat, dar eu ştiu că este rotund pentru că am văzut umbra lui pe Lună şi am mai multă încredere în o umbră decât în Biserică." - Ferdinand Magellan
"Se poate ca rolul nostru pe această planetă să nu fie slăvirea lui Dumnezeu, ci crearea lui." - Arthur C. Clarke
"Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată." - Isaac Asimov
"Religia este o rămăşiţă a copilăriei inteligenţei noastre." - Bertrand Russel
"Şi dacă ar exista un Dumnezeu, cred că este foarte improbabil ca el să aibă atâta vanitate încât să se simtă jignit de cei care se îndoiesc de existenţa lui." - Bertrand Russel
"Nu mă deranjează părţile pe care nu le înţeleg din Biblie, ci părţile pe care le înţeleg." - Mark Twain
"Credinţă înseamnă a crede ceea ce ştii că nu e adevărat." - Mark Twain
"Vrea Dumnezeu să împiedice răul dar nu poate? Atunci este neputincios. Poate dar nu vrea? Atunci e răuvoitor. Vrea şi poate? Etunci este diabolic." - Epicurus
"Ar fi foarte frumos dacă ar exista un Dumnezeu care a creat lumea şi care a fost o forţă benevolentă, dacă ar exista o ordine morală în Univers şi viaţă după moarte; dar este frapant faptul că toate acestea sunt exact ceea ce suntem obligaţi să ne dorim." - Sigmund Freud
"Religia este o iluzie şi îşi derivă puterea din faptul că se potriveşte cu dorinţele noastre instinctuale." - Sigmund Freud
"Nu pot crede că acelaşi Dumnezeu care ne-a înzestrat cu simţ, raţiune şi intelect, a făcut asta cu scopul ca noi să uităm să le folosim." - Galileo Galilei
"Credinţa inseamna să nu vrei să ştii ce este adevărat." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Din paradis lipsesc toţi oamenii interesanţi." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Dacă ignoranţa faţă de natură a dat naştere la zei, atunci cunoştinţele despre natură îi vor distruge." - Baron D'Holbach
"Nu este la fel ca în Biblie, că Dumnezeu a creat omul în propria sa imagine. Dar, dimpotrivă, omul l-a creat pe Dumnezeu în propria sa imagine." - Ludwig Feuerbach
"Nu poţi convinge un credincios de nimic; credinţele lor nu se bazează pe dovezi, ele se bazează pe nevoia adânc înrădăcinată de a crede." - Carl Sagan
"Este de departe mai bine să se înţeleagă universul aşa cum este el de fapt decât să se persiste în amăgire, oricât de satifăcătoare şi liniştitoare ar fi." - Carl Sagan
"Tot mai sunt de părere că o clopotniţă cu paratrăznet denotă lipsă de încredere." - Doug McLeod
"Susţin că amândoi suntem atei. Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău." - Stephen Roberts
"Trebuie să punem la îndoială logica poveştii de a avea un atotştiitor şi atotputernic Dumnezeu care a creat oameni cu defecte şi apoi îi învinovăţeşte pentru propriile sale greşeli." - Gene Roddenberry
"Dă-i unui om un peşte şi va mânca o zi, învaţă un om să pescuiască şi va mânca o viaţă, dă-i unui om religie şi va muri rugându-se să primească un peşte." - necunoscut
"Cum e, e omul una din greşelile lui Dumnezeu sau e Dumnezeu una din greşelile omului?" - Friederich Nietzche
"Dumnezeu spune: refuz să dovedesc că exist deoarece dovezile nu necesită credinţă şi fără credinţă sunt nimic." - Douglas Adams
"Omul a avut dintotdeauna nevoie de o explicaţie pentru toate lucrurile din lume pe care nu le înţelegea. Dacă nu exista o explicaţie, inventa una." - Jim Crawford
"Dacă Dumnezeu este alpha şi omega, începutul şi sfârşitul, cunoaşte trecutul şi viitorul, după cum scrie în Biblie, de ce se roagă oamenii şi cred că pot schimba ceva?" - Mark Fairclough
"Religia invata cel mai mare neadevar, ca moartea nu este sfarsitul."
Le-am citit, tocmai de aici m-am inspirat. aceasta sunt niste vorbe mari pe care omenirea ar trebui sa memoreze fiecare din aceste cuvinte inclusc credinciosii si religiosii. scrie si tu cateva.
Credința e drumul spre minciună, neadevăr și înșelăciune, iar știința e drumul spre adevăr, spre dreptate și spre realitate.
Zeii sunt personaje imaginare de tip Bau-Bau, personaje de poveste primitivă, puerilă, fantezistă și absurdă scrisă pentru prostirea oamenilor naivi, creduli și neștiutori.
De credința omului nu are nevoie un zeu "nemuritor, atotputernic, atotștiutor și iubitor" pentru că un asemenea personaj nu există și chiar dacă ar exista nu ar avea nevoie de nimic de la nimeni. De credința și neștiința omului are nevoie doar un om mincinos în lipsa dovezilor, pentru a-i fi crezute minciunile și pentru a putea să-l înșele pe omul naiv, credul și neștiutor.
Nu există nici un zeu inteligent, atotputernic, nemuritor și iubitor care să fi făcut tot ce există, pentru că atunci nu ar fi făcut purici și păduchi, nu s-ar fi ocupat cu minuni și nu ar fi lăsat omul pe care "îl iubește" în întunericul neștiinței și primitivismului, să moară de boli, de frig, de foame, în accidente și în războaie.
La baza moralității nu poate sta minciuna și primitivismul, pentru sunt rupte de realitate și false. O casă nu rezistă mult fără temelie. Doar știința și adevărul pot duce la o moralitate acceptabilă și durabilă.
Avem purici și păduchi pentru că sunt viețuitoare, nu pentru că i-a făcut Dumnezeu.
Selecția naturală nu e un act de voință a unui personaj real sau imaginar. Selecția naturală înseamnă supraviețuirea individului adaptat la mediu și dispariția celui neadaptat, deci se întâmplă automat.
Viața nu e opera unui personaj atotputernic, inteligent, nemuritor și iubitor, pentru că acela nu are nevoie de nimic și nu face nimic. Nu face nimic pentru că nu are nevoie de nimic.
Viața e rezultatul proprietăților materiei și evoluției în timp prin selecție naturală.
O viețuitoare e ca un roboțel care trăiește, strânge resurse, se înmulțește și moare.
Viața e o formă temporară de existență a materiei. Nu e nici bine, nici rău că există sau că nu există viață.
Noțiunea de bine și de rău e legată de existența viețuitoarelor și e relativă la viețuitoare. Ce e bine pentru o viețuitoare poate fi rău pentru alta.
Pentru o viețuitoare binele înseamnă să-și poată executa programul de viețuitoare: supraviețuire, strângere de resurse și înmulțire.
O viețuitoare cu viață infinită anulează selecția naturală pentru că nu mai moare niciodată, deci anulează "progresul".
O viețuitoare cu viață infinită nici nu mai are nevoie să se înmulțească, pentru că nu moare niciodată.
Inteligența, memoria, sentimentele, imaginația, creativitatea, voința, capacitatea de a vedea cum funcționează lucrurile și de a prevedea ce se va întâmpla în viitorul apropiat sunt necesare doar viețuitoarelor. O viețuitoare pentru a putea trăi, pentru a putea strânge resurse, pentru a se putea adapta la mediu și pentru a se putea înmulți are nevoie de inteligență, de memorie, de sentimente, de capacitatea de a ști ce e bine și ce e rău. De asta omul iubește, știe ce e bine și ce e rău, înțelege cum funcționează mediul în care trăiește și unele lucruri îi plac, iar altele nu. Minciuna și primitivismul slăbesc capacitatea omului de a vedea ce e bine și ce e rău pentru el și pentru semenii lui.
Viețuitoarele fac tot ce pot pentru a supraviețui, pentru a strânge resurse și pentru a se înmulți. Omul fiind o viețuitoare procedează la fel. Omul dacă poate minți, înșela, fura sau tâlhări, o face. De asta am avut războaie, inchiziție, sclavagism și așa mai departe. Oamenii deși au inteligență se vede că nu sunt în stare să se unească și să se ajute. Preferă lupta pentru resurse, ca orice viețuitoare primitivă și asta înseamnă că războaiele, înșelăciunea, minciuna și tâlhăria vor dispărea doar atunci când nu va mai exista viață.
Un zeu dacă e atotputernic și nemuritor nu are nevoie de inteligență, de sentimente, de memorie, de voință sau de simțuri pentru că nu moare niciodată, nu trebuie să se adapteze la mediu, nu trebuie să se înmulțească, deci nu e viețuitoare, nu se supune selecției naturale și nici nu există. Asta demonstrează că toate cărțile cu zei sunt niște fantezii primitive, absurde și neconforme cu realitatea, iar rostul lor e acela de a prosti omul naiv și neștiutor.
Cei care au scris și care mai scriu asemenea povești nu pot fi bănuiți de cinste, de seriozitate, de omenie, de empatie, de corectitudine, de rușine și așa mai departe. Aceste calități le lipsesc. Au în schimb viclenie și nesimțire din belșug.
Omul nu are nevoie de credință, de minciună, de primitivism și de neștiință pentru a trăi mai bine. Pentru asta omul are nevoie de știință, de adevăr, de rațiune și de realism.
La fel ca și Dumnezeu, sufletul e o invenție primitivă menită să explice funcționarea omului ca o marionetă.
Dacă ar exista un suflet care conduce omul și care deține informațiile pe care le are omul, suflet diferit de creier, suflet imaterial și nemuritor, atunci omul beat, drogat, bolnav sau accidentat ar trebui să aibă același comportament ca și omul normal care nu are creierul afectat și în același timp omul nu ar trebui să aibă pierderi de memorie.
Realitatea arată o corespondență intre creier, acțiunile omului și cunoștințele pe care omul le posedă.
Concluzia este că "sufletul" imaterial nu conduce omul și nici nu îi furnizează omului informații, deci nu are nici o legătură cu omul și nici nu există. E doar o invenție primitivă menită să explice funcționarea omului. Omul e condus de creier, iar informațiile pe care le deține omul sunt stocate în creier. Omul nu are nevoie de un suflet care nu conduce omul și nici nu îi furnizează omului informații. La fel și sufletul, din moment ce e separat de om, imaterial și nemuritor nu are nevoie de om. Mai exact nu există nici un suflet.
Întotdeauna, minciuna servește mincinosului care o spune.
Zeii sunt personaje inexistente menite să dea credibilitate și tărie opiniilor și dorințelor unor oameni necinstiți și mincinoși.
Un om când nu are dreptate obișnuiește să spună că așa vrea Dumnezeu, dar Dumnezeu nu vrea nimic pentru că nu există.
Tot ce se spune că vrea Dumnezeu sau ca face Dumnezeu e minciună. Dumnezeu fiind "atotputernic", "atotștiutor", "nemuritor", "iubitor", invizibil, orb, surdomut și neputincios, e normal că pot pune în gura lui orice afirmație, pentru că nu are cine să o confirme sau să o infirme și atunci tot ce e legat de Dumnezeu e lipsit de valoare. Așa pot spune orice legat de Zâna Măseluță și are aceeași valoare.
Credința în Dumnezeu e în realitate credința în omul mincinos, nesimțit și nerușinat, pentru că nu pot spune despre cineva care minte și înșală că e om cinstit, simțit și sfios.
Dumnezeu e simbolul neputinței, neștiinței, primitivismului, nimicului, lipsei de rațiune, lipsei de omenie de corectitudine și de bunătate, minciunii, înșelăciunii, nesimțirii, nerușinării și absurdului.
Imi place citatul asta al tau, e favoritul meu.
"Credința e drumul spre minciună, neadevăr și înșelăciune, iar știința e drumul spre adevăr, spre dreptate și spre realitate."
sper ca nu te superi daca o sa il folosesc si eu.
Mulțumesc pentru apreciere! După ce am dat mai multe răspunsuri la secțiunea religie a ieșit citatul asta și merită folosit pentru că ăsta e adevărul. Tot timpul am auzit că e mare nevoie de credință, dar de credința în fantezia primitivă și absurdă are nevoie doar omul mincinos, deci e clar drumul spre minciună și înșelăciune.
Un om nu are de ce să se rușineze când e corect.
De rușinat ar trebui să se rușineze mincinoșii care pretind că un zeu atotputernic și iubitor se ocupă cu minuni în loc să ajute oamenii, face purici și păduchi, lasă oamenii în întunericul neștiinței și primitivismului să moară de boli, de frig, de foame, în accidente și în războaie, e invizibil, neputincios, orb și surdomut, incapabil să comunice cu omul și dă viață veșnică omului. De aceea avem zero oameni cu viață veșnică și numărul lor e în creștere exponențială. De la an la an zeroul e tot mai mare, că nu mai încape pe foaie de mare ce e.
Credința nu e adevăr. Adevărul se demonstrează prin fapte, nu prin vorbe.
Credința e drumul spre minciună și înșelăciune. Drumul spre adevăr e știința și rațiunea, nu poveștile absurde.
Credința e exact ceea ce are nevoie omul mincinos pentru a-i fi crezută minciuna și pentru a putea înșela omul naiv și neștiutor.
Un zeu atotputernic nu are nevoie de credința omului. Dacă mai și iubește omul, atunci comunică cu omul, ajută omul și nu se ascunde de om în cărțile cu povești primitive, fanteziste și absurde.
Omul nu are nevoie de credința în povești absurde. Omul are nevoie de știință, de rațiune și de adevăr.
A) Exista cineva care crede în ceva ce stie ca nu exista? Mi se pare o contradictie logică. Dacă crezi în ceva automat știi că exista.
b)care minciuna? Oamenii care o venereaza realizeaza ca e minciuna sau nu? Daca nu, ce te face sa crezi ca ai dreptate sa spui ca e minciuna?
c) contradictie logica. Ideea de Dumnezeu, ideea de diavol si ideea de om sunt contradictorii între ele. Poate te-ai exprimat doar greșit totusi.
d) aici n-am nimic de zis. Chiar și sfinții părinți spun că Dumnezeu va fi perceput ca fiind un iad pentru cei ce-L urăsc, deci într-un fel îți dau dreptate, dar nu în felul în care te astepti.
e) Spune-mi un lucru care nu este "capcana pentru portofel". Aici mi se pare ca te bagi în viata oamenilor si pretinzi in mod arogant ce sa faca altii cu banii lor.
f) asta e pur și simplu fals si arata o incultura crasă. Read more books.
g) despre ce credinciosi vorbim? Cei mai mari sfinți se vedeau pe ei înșiși pacatosi si îi vedeau pe altii ca niste îngeri.
h) ok?
i) Nu... cele 10 porunci au fost facute ca oamenii sa realizeze ce e bine si ce e rau. Si daca ele n-ar fi fost scrise tot ar fi fost încalcate, doar ca inconstient in loc de constient.
j) ok?
k) asta a sunat de-a dreptul ridicol și cultic. Astfel de fraze își bat joc de știință în loc s-o onoreze. Religia n-a zis niciodata "crede si nu cerceta" doar ateii zic asta.
Stiam ca la Religie se aduna tot felul de bizari, dar nu am crezut ca o astfel de stupizenie va aduna 28 de raspunsuri...
Nu am sa-ti scriu "citate d-ale mele", dintr-un singur motiv Jay. (Jay te chema prin 2018)
Nu am sa scriu, pentru ca este stupid.
TOATE "citatele tale" au mari lacune de logica si stiinta, (pentru cine are tupeu, le pot demonta punct cu punct), iar bizateria ideii in sine o explic in doua randuri:
CITAT, este REPRODUCEREA zicerii unui ALT nene, prin urmare, NU ai cum logic, sa iti scrii citatele tale, cine o face, inseamna doar ca este:
a. prost;
b. foarte prost;
c. exagerat de prost;
Pentru eventuale reclamatii, astept provincia.
Apreciez ca mi-ati facut o dimineata buna.
Toate sunt penibile, si ti-o spune un ateu convins. Se vede ca sunt facute la misto in scopul denigrarii religiei.
Nu-mi bat capul acum cu asta. Citeste cartea *Sapiens, scurta istorie a omenirii* si o sa-ti dai seama de niste chestii. Nu tot ce spun oamenii de stiinta este adevarat. Religia face parte din evolutia noastra si a aparut acum zeci de mii de ani din mai multe motive, de ex, evolutia ne-a permis sa ne imaginam lucruri care nu erau reale, comunitatile se puteau intelege mult mai bine si puteau cuprinde un numar mult mai mare de indivizi deoarece aveau un scop comun, le era mai usor sa spuna ca tot ce exista se datoareaza unui zeu decat sa dezvolte notiuni complexe stiintifice (lucru ce este foarte greu sau chiar imposibil si in zilele noastre), iar lista continua. Asta cu *religia a fost facuta ca o arma de a insela oamenii* e de-a dreptul penibila. O intreaga istorie de zeci de mii de ani nu se rezuma doar la atat.
Iar faptul ca votezi cu eronat si nefolositor arata ca esti incapabil sa porti o discutie coerenta in care dezvolti argumente reale privite dintr-un unghi impartial. Din pacate cum religiosii au prostii lor, asa si ateii ii au pe-ai lor, iar tu esti un exemplu.
A) - nu este neaparat prostie... credinta tine loc de lege pentru unii. Sunt oameni care nu iti dau in cap pentru ca asa le spune preotul, ca nu e bine sa-ti dea in cap. Pt ei asta valoreaza mai mult decat legile statului.
b) - asta pare scris doar ca sa superi indoctrinatii
d) - asta nu suna a citat de ateu ci mai degraba a citat al unei persoane care intelege diferenta dintre credinta si biserica
e) - la fel ca punctul b
f) - corect dar as mai detalia putin
i) - asta e o simpla adaptare a "Regulile sunt facute pentru a fi incalcate"
k) - total impotriva "Crede si nu cerceta" dar pe de alta parte nici stiinta nu e total despre cele 3 lucruri spuse de tine "Vad, ating, simt". nu vezi, atingi sau simti materia intunecata sau alte fenomene fizice complexe sau fenomene din fizica cuantica dar stiinta a gasit o metoda logica de a le demonstra.
Per total e ok-ish. Doar ca trebuie sa nu fie chiar atat de "punch in the face of religion".
Ai putea scrie si tu cateva citate aici?
Eu sunt crestin ortodox, prin urmare cred in Iisus.
De fapt citatele tale sunt un adevar, eu [ vorbind strict din punctul de vedere al unui credincios, nu ateu ] nu am ce argumente sa aduc sa rastoarne ceea ce afirmi tu.
Ultimul mi-a placut cel mai mult, cand te doare ceva prefer sa merg la medic, nu sa ma rog asteptand sa-mi dea Dumnezeu sanatate.
Desigur ca si credinta are rolul ei, tragand bariera la singurul ei scop : spiritualitatea, dar bineinteles ca preotii sunt cei mai mari hoti si smecheri, din pacate si nu toti.
Faptul că nu ai ce contra-argumente să aduci nu te pune un pic pe gânduri? Nu te rușinează faptul că nu știi să dai un răspuns celor care îți atacă propria credință? Nu mă refer să te cerți cu ei ci să aperi cu dragoste adevărul de credință de care te lauzi că aparți.
Scrie si tu te rog cateva citate.
Nu știu ce citate aș putea scrie lol. Nu sunt ateu.
Dacă tu nu crezi în Dumnezeu e cel mai mare păcat și o sa vezi asta cand vei muri si vei vedea unde vei ajunge.
Înseamnă ca tu vrei sa fii un om rau din momentul in care zici ca Dumnezeu nu exista sau ca nu il iubești,deoarece biblia te invata numai de bine. Sa nu injuri, sa nu ucizi, sa iti cinstești părinții, sa nu fii desfrânat si eu cred in Dumnezeu chiar si in momentele in care sunt la pământ pentru ca in momentele in care am scapat de la niste nenorociri, asta s-a întâmplat cu ajutorul lui.
Asa ca din moment ce nu il iubești pe Dumnezeu nu îți voi citi acele citate. Spun asta fara răutate dar nu pot citi niste cuvinte asa de urate despre cel ce mi-a dat axest suflet, daca nu stiai, mama ti-a dăruit numai trupul dar sufletul este al lui Dumnezeu ceea ce înseamnă ca nu este într-un fel nici a alt cuiva dar nici al tau.
Dumnezeu fiind "atotputernic", "atotștiutor", "nemuritor", "iubitor", invizibil, orb, surdomut și neputincios, e normal că pot pune în gura lui orice afirmație, pentru că nu are cine să o confirme sau să o infirme și atunci tot ce e legat de Dumnezeu e lipsit de valoare. Așa pot spune orice legat de Zâna Măseluță și are aceeași valoare. Realitatea infirmă toate poveștile cu Dumnezeu.
Un om nu e bun sau rău după cum iubește sau nu un personaj inexistent de poveste primitivă, puerilă, fantezistă și absurdă.
Faptele contează mai mult decât vorbele.
Credința e legitimă atâta timp cât nu e absurdă. Atunci când credința e acordată unor fantezii absurde cum ar fi un Dumnezeu inteligent și atotputernic care a făcut tot ce există, deci purici și păduchi, care iubește omul, deci e invizibil, orb și surdomut, incapabil să comunice cu omul și îl lasă în întunericul neștiinței și primitivismului să moară de boli, de frig, de foame, în accidente și în războaie, atunci acea credință se numește prostie, minciună, lipsă de rațiune sau lipsă a simțului realității.
Sufletul nu există. Există în schimb viață. O viețuitoare se naște nu pentru că a vrut un Dumnezeu inexistent dintr-o carte cu povești. O viețuitoare se naște pentru că alte viețuitoare numite părinți s-au înmulțit. Deci e o fantezie să mulțumesc unui personaj imaginar și inexistent pentru ca trăiesc, pentru că trăiesc bine sau rău sau pentru că nu trăiesc sau să îmi pun speranțe de mai bine în povești absurde, fără logică și fără legătură cu realitatea.
Așa cum Dumnezeu e invizibil, neputincios, orb, surdomut și inexistent, tot așa e și viața veșnică, Raiul și Iadul, toate inexistente, dar bune pentru prostirea omului naiv, credul și neștiutor.
Cărțile cu povești sunt acceptabile până la o vârstă, dar pentru omul adult seriozitatea, corectitudinea, realismul și raționalitatea trebuie să înlocuiască poveștile, mai ales cele neconforme cu realitatea.
8 minute de realitate care nu supără pe nimeni.
https://www.youtube.com/watch?v=YcpACQ_LIoY
Ai drepturi depline sa iti prezinti opinia, fie ea negativa sau pozitiva, asa facem noi astia care nu credem in Dumnezeu, pentru ca noi dam dreptul la libera exprimare. Nu spune in biblie ca Dumnezeu a dat libertatea omului sa aleaga? Chiar daca omul (Adam si Eva) au ales raul. Insa tu, cu inversunare te incadrezi la citatele F si G ca tocmai despre asta vorbeam. Daca Domnul a dat liber arbitru omului voi de ce nu faceti la fel cu ateii? Ar trebui sa urmati exemplu divinitatii nu sa ii blamati pe necredinciosi. D-zeu nu face asta cu necredinciosii. (Ii iubeste si pe ei) de fapt iubeste pe toata lumea cum scrie in Biblie. Doar Satan nu iubeste pe nimeni. Dar voi faceti cum ii place Diavolului, nu ii agreati pe atei. D-zeu spune sa iti iubesti vrasmaul. Cand am fost credincios eu inca am dat libertate ateilor si nu i-am condamnat ca fiind pacatosi. Le-am dat liber arbitru sa aleaga ce vor ei (nu am convertit pe nimeni cu forta) si am urmat exemplul Domnului. Chiar si in ziua de azi am multi prieteni religiosi chiar si pocaiti printre ei pe care nu incerc sa ii conving sa isi schimbe alegerile. Ba dimpotriva chiar ii incurajez, ca asa nu ar mai fi prea multa criminalitate in lumea asta. Pentru ca imi pastrez opiniile in ceea ce priveste convingerile mele tot sunt vazut ca un pacatos adica mai exact ca unul care se impotriveste unei ideologii false si isi respecta conceptiile.
"Asa ca din moment ce nu il iubești pe Dumnezeu..." aceasta propozitie e incorect spusa - cum poti iubi ceva ce nu exista. Tu poti sa il iubesti pe "Mimi-mumu" care nu exista? Vei zice ca nu exista, doar poate pentru mine in mintea mea exista. Asa e si cu drgostea pentru o inventie inexistenta. Cand il voi vedea in fata mea atunci cad in genunchi imi cer iertare si imi dedic toata viata lui.
Degeaba te invata biblia de bine daca e folosita pentru a atrage bunuri materiale si foloase necuvenite. (citatul cu litera E) "...o sa vezi asta cand vei muri si vei vedea unde vei ajunge" Referitor la acest subiect un citat personal pentru tine : Mai bine sa gresesc inselandu-ma decat sa cred o minciuna toata viata!