Bun de pus in rama raspunsul tau.Asta nu am mai auzit-o.Ai doua decenii si degeaba.Dar a luat de bun raspunsul tau. Dupa cum scrie este vreun copil.
Raspunsul castigator este bun pentru ca amandoua personaje sunt imaginare (doar ca unii ori nu vor sa recunoasca pentru ca se simt mai in siguranta crezand in cineva care ii pazeste pe pamant si le pastreaza un loc in "rai" nestiind cati bani le fura biserica, iar unii pur si simplu merg pe ideea ca daca toata lumea crede eu de ce sa nu cred? )
Interesanta viziune ai.
Eu cred in Iisus Hristos, in toate cuvintele Lui, si in sfintii care i-au urmat. Deci si in Sf Nicolae.
Interesant,nu am gasit nicaieri in Biblie sa scrie despre Sf Nicolae. Poate imi dai detalii?
Tu faci o mare confuzie, pui in acelasi PLAN al existentei pe CREATORUL (Isus Hristos), omului si a vietii pe pamant si o INVENTIE americana a firmei Coca Cola de prin anii 1920, Mos Craciun.
Acum ce sa facem, sa-ti judecam intelectul sau badjocura? In spiritul atmosferei de Anul nou, noi te iertam dar incearca sa nu te tratam conform intrebarilor tale tampe.
De unde stii tu ca isus este creatorul si nu este mos craciun? si apropo nu trebui sa ma ierte vreun om, nu dumnezeu (isus) era singurul care judeca? si mos craciun chiar a existat daca nu stiai mai informeaza-te era o persoana care dadea jucarii pe data de 25 decembrie copiilor din orfelinate, mos craciun este mult mai adevarat decat dumnezeu (isus)
Cred ca ti-a placut si raspunsul castigator. Tipa are doua decenii.Asa s-a exprimat ea in alta intrebare.
Cate o data e buna si zicala aia: "Da-i Mos Craciun (?) romanului mintea cea de pe urma". Am gresit, recunosc, dar este pe "masura" LOCULUI 1.
Ok.
Sa-ti spun mai pe scurt, ai sa vezi ca tu nu ai minte ci nu eu: Adultii pacalesc copii ca exista mos craciun, exact acelasi lucru se intampla si invers, biserica pacaleste oamenii ca exista dumnezeu! Nu mai stau sa imi bat capul cu tine, daca tu crezi ca "sf" Gheorghe a omorat un balaur cu 7 capete crezi in continuare si lasa biserica sa se imbogateasca pe spatele tau. BISERICA ESTE CEL MAI BUN SRL
Daca tu vezi in biserica snoava cu balaurul, e foarte grav. Se vede ca inca nu ai citit vreo farama de cuvinte din Biblie de poti spune ca biserica se numeste locul unde se spun snoave cu balauri. Biserica are un cu totul alt sens decat cel "declarat" de tine. Biserica nu este o cladire si nici o afacere. Ai dreptate acela este un SRL dar nu este o biserica.
De orbire stiu ca se fac niste operatii pe retina in nici un caz nu poate sa iti revina vederea de la o rugaciune preistorica. Cat despre intanlirea cu dumnezeu. m-as intanli cu el dar nu cred ca sta in Romania, sau in dimensiunea asta. Apropo sa iti pun o intrebare: crezi in puterile vrajitoarelor?
Uite, si sunt sute de icoane cu sfantul gheorghe omorand balauri. http://postimg.org/image/i8e12atpt/
Atunci care este diferenta intre vrajitoare si preoti? acum tu poti spune ca vrajitoarele lucreaza cu diavolul dar practic si preotii lucreaza cu diavolul pentru ca si ei accepta blestemele sau chestii de genul, si totusi, vrajitoarele de ce nu sunt lasate sa isi faca meseria?
Porcarii cum ca "dumnezeu" ne iubeste neconditionat dar a inecat toata planeta in potopul lui noe doar pentru ca erau cativa pacatosi, sau ca o femeie a ramas insarcinata intr-un vis, a nascut iar dupa nastere a ramas tot fecioara.
apropo ai citit ce scrie in biblie? (Marcu 10:21)
"Du-te vinde tot ce ai si da la saraci"
CE FACE PATRIARHUL CU MASINA ASTA:
http://www.realitatea.net/......93642.html
CE FACE PATRIARHUL CU TOT AURUL DIN BISERICI?
TREZITI-VA OAMENII BUNI, CHIAR NU VEDETI CA SUNTETI LUATI DE PROSTI DE NISTE OAMENI CARE ISI UMPLU BUZUNARELE SI PRETIND CA VOR SA SCAPE TARA DE SARACIE CU NISTE MITURI PREISTORICE?
Nu ai cum sa spui ca te rogi impotriva saraciei cand umblii in masini de zeci de mii de euro si ai averi de sute de milioane de euro!
"dar practic si preotii lucreaza cu diavolul pentru ca si ei accepta blestemele sau chestii de genul"
DACA ai fi citit Biblia ai fi aflat ca pentru crestini EXISTA la ora actuala DOAR un singur MARE PREOT, Isus Hristos. Restul sunt ANGAJATI ai statului si nu au nimic cu Biblia, Dumnezeu sau Biserica Acestuia asa ca asemanarea cu vrajitoarele nu se aplica deoarece acestea nu sunt platite din banul public, in rest..nu te contrazic.
Nu inteleg de ce LEGI pe Dumnezeu de niste popi, Primul nu are nici o legatura cu niste angajati ai unei institutii. Poate ei (popi) au alt dumnezeu, sau te-ai intrebat, oare Dumnezeu ii accepta ca lucratori ai Sai, ba cu El ba cu statul? Exista o vorba romaneasca: PROST nu este cel care cere ci cel care daruieste. Institutia bisericeasca in general nu are legatura cu Dumnezeu ci cu oamenii, angajati ai STATULUI nu ai lui Dumnezeu. Iar pentru stiinta ta personala, in tara noastra, dintre cultele crestine recunoscute de Constitutie exista doar UN SINGUR CULT (biserica, religie) care nu ia bani sau este subventionat de stat exact pentru cele spuse de tine. Nu toti sunt la fel, exista si exceptii.
Stai linistit link-ul nu este virusat, virusat este doar patriarhul, si daca tot vrei cuvant uite:
Verticalnews continuă serialul despre afacerile de succes ale BOR, care i-ar face invidioşi chiar şi pe cei mai pricepuţi manageri. Cu peste 3, 4 miliarde de euro, Biserica Ortodoxă Română concurează cu cei mai puternici actori din economia românescă. Are şi un avantaj detaşat în această competiţie-averea îi poate spori oricând deoarece are de recuperat aproximativ 200.000 de hectare de pădure, estimate la 5 miliarde de euro, piese aflate în muzeele românesti şi o parte a tezaurului de la Moscova revendicat de statul român. Astfel, avuţiile Bisericii ar putea depăşi 10 miliarde de euro, sumă care ar plasa-o în funtea celor mai bogate entităţi din România.
Bani din plin de la bugetul de stat
Din 1990, Guvernul a pompat către Culte 784 de milioane de dolari. Aproape jumătate din aceşti bani (330 de milioane de dolari) s-au dat în ultimii trei ani, în perioada crizei economice. Cei mai mulţi bani ajung în conturile BOR, întrucât are cea mai mare „acoperire" la nivel naţional.
Zecile de milioane de euro alocate pentru construcţiile de biserici şi celelalte sume care se duc pe salariile clericilor au atins anul trecut un vârf istoric, depăşind o sută de milioane de euro.
Le merge bine şi pe timp de criză. Cu bani de la contribuabili se plătesc salariile preoţilor şi se ridică noi biserici.
Ctitoria de biserici a ajuns o industrie imobiliară în ultimii 20 de ani. Motivele oficiale sunt migraţia oamenilor la oraşe şi demolarea multor biserici în communism, potrivit "Evenimentul zilei".
Patriarhul Daniel, un manager cu limuzină şi casă de milioane de euro
Banii Bisericii sunt însă pe mâini bune. Preafericitul Daniel ştie cum să aibă grijă de avearea BOR şi să o sporească.
Despre calităţile de bun antreprenor ale Patriarhului Daniel s-au scris multe. Mai marele Bisericii Ortodoxe Române, Dan Ilie Ciobotea, are 61 de ani şi este Patriarh de mai bine de trei ani. Bănăţeanul e doctor în teologie al Universităţii din Strasbourg. Până să se călugărească la Mănăstirea Sihăstria, la 36 de ani, Preafericitul a fost lector al Institutului Ecumenic de la Bossey, Elveţia. Doi ani a fost consilier patriarchal, iar pe 1 iulie 1990 a fost înscăunat ca arhiepiscop al Iaşilor şi mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.
Atunci a început şi povestea sa de succes ca om de afaceri.
La 17 ani dupa alegerea sa în scaunul de mitropolit, Înalt Preasfinţitul Daniel a reuşit să transforme instituţia pe care o conduce în principala furnizoare de fonduri pentru Patriarhia Română. Cu mii de angajaţi, mitropolia are afaceri aproape în toate domeniile- de la industria alimentară, turism, comerţ, imobiliare, la mass-media.
Bogăţie şi în jurul Patriarhului. Cele doua engolpioane cu Mântuitorul şi Maica Domnului de la gâtul Înaltului Prelat şi crucea stavrofor, obiecte din aur, placate cu argint, valorează peste 14.000 de lei.
Preafericitul are şi o superlimuzină, un Audi A8, de peste 70.000 de euro. O foloseşte din 2007, când a primit-o de la reprezentanţii firmei Porsche. Iar reşedinţa patriarhală din satul Dragoslavele, judeţul Argeş, care se întinde pe o suprafaţă cât trei terenuri de fotbal, ar valora câteva milioane de euro.
ÎPS Teodosie, avere la malul mării
Avere nu ştie să facă doar Patriarhul. Iscusit e şi Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, care a fost cel mai controversat candidat la scaunul de Patriarh. A recunoscut că a colaborat cu securitatea "din motive patriotice", iar de anul trecut este sub urmărire penală, pentru luare de mită. Înaltul Prelat are o avere care a atras, de asemenea, atenţia presei. Cele mai însemnate sunt afacerile în imobiliare cu terenuri ori hoteluri.
În septembrie, Arhiepiscopia Tomisului a fost presată de fisc să-şi achite datoria istorică acumulată prin neplata impozitelor pe salariile preoţilor. Direcţia de Finanţe a pus deja sechestru pe mai multe terenuri, imobile şi automobile ale Arhiepiscopiei.
Daniel, premier în locul lui BocNu întâmplător, datorită iscusinţei sale, Patriarhul a fost propus în fruntea unui guvern de tehnocraţi, sau unul de Uniune Naţională. Fostul senator UNPR Liviu Câmpanu este de părere că modul în care patriarhul Daniel a condus Mitropolia Moldovei şi a Bucovinei îl recomandă pentru funcţia de şef al Executivului. În plus, spune Câmpanu, Biserica se bucură de credibilitate în rândul populaţiei. Până atunci, însă, Biserica Ortodoxă are profit, iar economia românescă e în continuare pe minus.
AVEREA BOR ÎN CIFRE:
- 5 miliarde de euro – 200.000 de hectare de pădure cerute de Biserica Ortodoxă Română.
- 400 milioane de euro – estimarea celor 40.000 hectare de pădure aflate în proprietatea BOR
-20 milioane de euro – estimarea celor peste 40.000 de hectare de teren arabil aflat în propietatea BOR
- 1, 4 miliarde de euro – estimarea terenului intravilan al celor 11.102 parohii ale BOR
- 1 miliard de euro – valoarea obiectelor bisericeşti şi a celorlalte bunuri mobile din patrimoniul parohiilor
- 500.000 de euro – conturile bancare pe care Patriarhia Română şi cele şase mitropolii le alimentează constant pentru cheltuieli curente
- 4, 4 milioane euro – conturile bancare la BCR ale Patriarhiei, a şase Mitropolii şi a 10 arhiepiscopii
- 16 milioane de euro – a cheltuit anul trecut Biserica Ortodoxă Româna pentru opere de binefacere
- 90 milioane de euro – veniturile medii anuale ale Bisericii Ortodoxe Române (din donaţii şi din activităţi economice)
- 42 milioane de euro – alocaţi de la bugetul de stat pentru salariile preoţilor (spre comparaţie, în aceeaşi perioadă, Asistenţa socială pentru familie şi copii a primit de la bugetul de stat 80 de milioane de euro).
Daca crezi in dumnezeu, taie-ti o mana si roaga-te lui dumnezeu sa iti creasca la loc se poate? nu! Cand dumnezeu va face o minune concreta de genul asta voi crede in el. Daca chiar ar exista cum spune in biblie ar fi un dumnezeu rau, o persoana buna nu poate omora o planeta intreaga cu un potop doar pentru ca asa ii vine lui!
Cand zici fictiune te referi la mos craciun sau dumnezeu. ca sincer nu pot sa imi dau seama )
Eu cred că mai întâi trebuie să facem diferenţa dintre lumea basmelor şi istoria omenirii.
Pai da, Iisus e doar un personaj dintr-o carte de povesti.Nu ar trebui sa-l comparam cu Mos Craciun.
Ai încercat să afli ce spun şi sursele laice despre existenţa acestei personalităţi? Eu am menţionat istoria omenirii nu Biblia.
Exact, Mos Craciun chiar a existat si a fost o persoana buna care facea cadouri copiilor din orfelinate, deci face parte din istoria omenirii cat despre lumea basmelor (biblia) nu trebui sa mai spun nimic
Dacă asta e concluzia la care ai ajuns, nu am decât să ţi-o respect.
In versiunea ta Biblia este o carte de povesti? Halal! De te-ar auzi bunica-ta te-ar pune sa o citesti din scoarta-n scoarta. Daca tot este de povesti.
Salut
Nu ştiu cum ai ajuns la această concluzie. Eu consider Biblia ca fiind o carte inspirată de Creatorul nostru, Dumnezeu. (2 Timotei 3:16)
In raspunsul tau ai spus ceva de lumea basmelor.Concluzia mea este ca Isus nu face parte din lumea basmelor. Poate ca nu stii ce inseamna un basm.
De as citio impreuna cu bunica s-ar convinge si ea de ce am spus
Prin nasterea Domnului nostru Iisus Hristos, El trebuie sa intre in viata noastra si sa ocupe locul principal
Uite un prost care nu crede in iubire si nici in dragostea Domnului.dar crede in a omului.hallal de mama lui.ai vazut cum a urcat el omul mai presus decat pe creatorul? cu cateva vorbe asa zis frumoase, dar mincinoase.
Mos Craciun mi-a adus o chitara, iar "iubitorul" Iisus nu mi-a adus nimic.
Asa e.e nesimtitor rau tot.ia priveste; http://www.youtube.com/watch?v=DG6Nx5_OY5w
Uite un cre(s)tin care crede in balauri cu 7 capete crezand minciunile unor oameni care il usuca de oameni (asa se intampla de mai bine de 2000 de ani) daca traiai acum 2000 de ani te mai intelegeam sa crezi in asa ceva!
Asa,si? cand radem?
Simplu, cand afli in ce poti sa crezi, nu ma mir daca nu razi mai trebui sa cresti probabil (nu chiar fizic (mental))
La mine a venit mama pana acum. Sa vedem diseara. Daca venea Iisus sau Mosul nu aveam niciun cadou. Sper sa ma intelegi.
uite durerea lui.si raspunsu; meu la postarea ta.http://www.youtube.com/watch?v=DG6Nx5_OY5w
Eu nu cred nici in dumnezeu nici in isus dar in mosu cred pentru ca sunt un copil mare si imi place sa traiesc in trecut cand oamenii erau altfel sinceri si calzi iar in spatele unui zambet nu era decat iubire
In trecut oamenii erau calzi si...
Ca tot suntem la religie. :) :) :)
Moartea lui Ludovic al XVI-lea. A trait acum vreo trei secole. http://i.imgur.com/wFXvRJB.jpg
Inchizitia.
http://i.imgur.com/e7su9nB.jpg
Tot Inchizitia. Stii cine facea parte din Inchizitie. Nu?
http://i.imgur.com/KwaStBD.jpg
Grecia antica: http://i.imgur.com/NPaYLSg.jpg
Somn usor! :) :) :) http://i.imgur.com/4FjzA5y.jpg
Pedeapsa pentru homosexuali (ai naibii pacatosi! cum indraznesc sa aiba alta orientare sexuala?) si pentru „blasfemiatori" http://i.imgur.com/Sv9pChi.jpg
Spaniolii aveau o pasiune speciala pentru oameni. :) :) :) http://i.imgur.com/4oQ4xYm.jpg
Asta era un mod de divertisment cand „oamenii erau altfel" si nu aveau altfel de reprezentatii teatrale. Si asta e un mod de teatru. :) :) :)
http://i.imgur.com/NnBCUvG.jpg
Asa ca mai ganditi-va cum era inainte si cum e acum. In loc sa multumiti oamenilor de stiinta si celor mai deschisi la minte, voi comentati ca niste hipsteri care imbraca puloverul facut de bunica, stau in cabane eco eco ecoooo si, bineinteles, iPhone-ul indispensabil. Fara el ar ajunge nicaieri spre padure unde isi cauta pranzul.
Pai si ce am spus ti se pare ca sunt vreun incuiat eu "cred" in mosul pentru ca am inca un suflet de copil
Te-ai oprit la prima propozitie?
Everlina? unde pranzul vine singur fiindca e nevoie de el.si unde pranzul primeste multumiri ca a venit iar el vede asta ca o binecuvantare.a aduna mai mult decat poti manca este un blestem.da yu nu ai de unde sa stii.ai parinti atei, iar tu esti ganditoare si rationala.maaaare pacat.
Dimpotriva. Mama si tata sunt amandoi credinciosi. Nimeni din familie nu e ateu. Si stau si cu bunicii care sunt aproape fanatici. :) :) :)
Apropo„ sa nu cumva sa renunti la stilul asta de a raspunde. Esti o mascota buna pentru categoria religie si ce imagine are ea pe TPU. :) :) :)
Raspunsul ei nu are legatura cu religia decat in prea mica masura. Are legatura cu acel curent ciudat si incult pe care-l promoveaza toti.
Uite un raspuns si de la mine: http://www.youtube.com/watch?v=aenvsQgP4LA
Crede in iisus,pocaiti-va, jos cu vrasmasu Ponta, asa striga unu vineri in tren, facand matanii, deci...
Answer17 întreabă:
crestiniromani întreabă: