Pentru trup mai exista medicamente,unguente ce alina durerea,dar pentru suflet Singurul care poate turna balsam vindecator este Isus Hristos!
El nu dispretuieste o inima ranita si mahnita!
Deci durerea cea mai grea de suportat este cea sufleteasca, cea interioara. De multe ori acea durere nu este vazuta si auzita de nici un om, doar Dumnezeu este Cel care vede totul si cunoaste tot!
Sufleteasca,fiindca daca cineva ti-ar rupe mana s-ar repara la spital dar ce-a sufleteasca iti trebuei timp nu poti pune un bnadaj si gata! Crede-ma am experimentat asta in viata mea de multe ori am suferit!
Depinde.Eu nu cred in conceptul de durere sufleteasca,nimic pe lumea asta n-ar trebui sa ne produca "durere sufleteasca",pentru ca trebuie sa ne confirmam natura suprematista,trebuie sa trecem peste orice, sa nu lasam sa ne fie umbrita existenta de amaraciuni, sau alte "sentimente" de genul.Pe de alta parte,daca as avea legate de mine,vreo treizeci de batoane de TNT si langa mine destui porci in costum-cred ca stii la ce ma refer prin paradigma asta-as accepta durerea trupeasca ce-ar veni in momentul in care ma imprastii in toate directiile, stiind ca imprastii odata cu mine, si vreo duzina sau doua de sarlatani.Asta e ceva soi de durere nobila, genul acela de durere pe care trebuie sa il induri ca sa ramai o figura emblematica, cum au facut multe personaje legendare ale omenirii.Totusi,durerea trupeasca nejustificata,nu reprezinta altceva decat supliciu, si este foarte greu de suportat, daca nu iti vine in minte solutia cea mai buna: 20 cc de acid cianhidric ca sa-ti injectezi si sa curmi suferinta.
Sa nu cumva sa imi spui ca e groaznica durerea sufletului in Iad,in iazul de foc,pentru ca e vesnica,ca de-o fi asa, Ema, imi sterg contul.
Ambele asta pentru că sunt cazuri în care durerea fizică provoacă o durere spirituală. Imaginează-ți un om care suferă de o boală și are în permanent dureri la nivelul unui organ sau unei părți din trup și faptul că se întâmplă mereu îl deranjează pe plan emoțional, făcându-l să sufere. Ambele pot fi dureroase. Unele persoane spun că e dureros să suferi sufletește, dar să ne imaginăm că dacă ne aflăm în flăcări. Arde ca naiba.
Eu iubesc stiinta stiind ca Dumnezeu detine toata stiinta.Intelepciunea nu se poate obtine fara Dumnezeu, pentru ca ea este trasatura lui Dumnezeu.In Hristos, Fiul Sau, sunt ascunse toate comorile intelepciunii şi ale stiintei (Col. 2:3), El Insusi a fost facut intelepciune pentru noi. Dumnezeu este sursa intelepciunii, o primim de la El prin citirea si cunoasterea Scripturilor (2 Tim.3:15), prin recunoasterea lucrarilor dumnezeiesti (Ps. 19:7), prin intermediul rugaciunii. Apostolul Iacov sfătuieste pe cei carora le lipseste intelepciunea să o ceara cu credinta de la Dumnezeu si ea le va fi data (Iacov 1:5).
Nici nu aveam de gand sa-l sterg, dar se pare ca nu poti sa mirosi un sarcasm de la prima incercare.Chiar am de gand sa il ridic mult prin vara, ca din ce vad eu, membrii din primii 20 au asupra unora si influenta mentala, mai ales cei mai vechi.Si cum puterea de a ii influenta si guverna pe ceilalti e marele meu fetis...imi surade.
Uite ceva sa vindece suferinta sufleteasca:
http://www.youtube.com/watch?v=VfVqOZQVcJQ&feature=related
De ce nu esti deschisa la nimic nou? esti dependenta de ideile tale si mereu trebuie sa ai dreptate, te intelegi cu cei de langa tine? intrebarile astea exprima faptul ca nu ai cu cine comunica si te ascunzi in lumea asta virtuala
Depinde de... unde te doare. Depinde de intensitatea durerii. De conjunctura in care a aparut. Cindva credeam ca durerea psihica e mai greu de suportat, si poate ca asa si e, eu inca necunoscind durerea psihica dusa la extrem, pentru ca pina la 20 de ani nu am avut de-a face cu ea, iar de la 20 de ani, Dumnezeu m-a protejat in chip admirabil de dureri psihice, doar o data am suferit de pe urma unei fete, si doar timp de doua zile. Insa am fost dus la extrema de durerile fizice, timp de trei ani, in care timp de un an si jumatate ele au crescut constant, ducindu-ma la limita suportabilitatii. Nu sunt de dorit nici durerile fizice. Cred ca depinde mult de persoana care are de-a face cu ele. Daca e puternica psihic, va face mai usor fata durerii psihice, daca e mai puternica fizic, va face fata mai bine durerii fizice. Si inversul e valabil.
Da, toți zic că durerea sufletească. Să fim serioși, niște ipocriți! Imediat ce au puțină febră se duc la mami: „Nu mai pot, mor!". În schimb nu cred că s-au văitat: „Mami, mă doare sufletul".
Și eu care o am cu sănătatea cum o am îți zic, nimic nu se compară ci durerea fizică.
Cică cea sufletească . Spuneți-i asta unui om care este ars de viu, unui om înjunghiat, unui copil violat/bătut și așa mai departe.
Daca prin "sufleteasca" vrei sa spui psihica depinde de doza. Daca te zgarii cu ceva sau esti suparat ca a pierdut echipa ta preferata nu e chiar sfarsitul lumii dar cand ai depresii puternice si de durata te poti sinucide. Dar cand cineva iti bate mainile in cuie, iti toarna apa clocotita pe gat si iti scoate ochii cu un cleste incins nu poti spune ca e usor de suportat. Mai depinde si de persoana unii sunt ultra-emotivi si sensibili altii sunt foarte rigizi. Cel mai rau este cand le imbini.
Avand in vedere ca pentru mine termenul de "sufleteasca" nu inseamna nimic, aleg varianta cu durerea trupeasca.
Chill out.Eu am pus chestia aceea la sfarsit,pentru ca era foarte probabil sa vii cu o replica de genul "In Iad e scrasnirea dintilor,si plansul vesnic,si chin etern,si alea-alea nasoale".Si oricum eu nu ma ating de butonul de ignore.E pentru ghei care nu pot purta o conversatie,si aleg sa-si ia talpasita.
Si, desi iti place pisa, vezi ca Apocalyptica sunt clasificati ca symphonic metal.Metal,Ema! Oare ce o sa zica Duhul Sfant de sacrilegiul asta?
MyNameisEduard întreabă:
DeDe_8338 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: