| alfons2390 a întrebat:

Care e cel mai grav pacat comis de vreun om de-a lungul istoriei?

4 răspunsuri:
| EestiSodalane a răspuns:

Probabil ce a făcut Iuda

| Numaizicnimic1 a răspuns:

Cel mai grav pacat comis vreodata este CRIMA.

| riTeS03 a răspuns:

Hristos spune clar: " Toate se vor ierta, mai putin pacatul impotriva Duhului Sfant", acesta poate fi hula, depinde ce denominatie intrebi si raspunsurile vor fi diverse. Totusi daca ne uitam de unde a plecat totul - satana a cazut din rai din mandrie, iar in credinta ortodoxa mandria este cauza tuturor pacatelor.

| MIulia1997 a răspuns:

Întrebarea e grea și profundă, pentru că intră pe un teritoriu moral, istoric și chiar filozofic. Dar dacă vorbim despre "cel mai grav păcat" comis de un om, cel mai adesea sunt aduse în discuție crimele comise în masă, care au produs suferință pe scară largă și au fost făcute cu intenție.

Istoric vorbind, mulți ar spune: Adolf Hitler – Holocaustul A orchestrat exterminarea sistematică a peste 6 milioane de evrei, alături de milioane de alte victime (romi, polonezi, persoane cu dizabilități, etc.). Nu a fost doar o crimă fizică, ci și una morală, ideologică și simbolică – o încercare de a "curăța" omenirea pe baze false și crude. Iosif Stalin – Foametea forțată și epurările Prin politici forțate, cum ar fi colectivizarea, milioane au murit în Holodomor (Ucraina) și alte regiuni. Epurările staliniste au dus la moartea a milioane de oameni nevinovați, sub pretextul "dușmanilor poporului". Mao Zedong – "Marele Salt Înainte" A provocat foametea care a ucis între 15 și 45 de milioane de oameni în China (1958–1962), prin politici economice utopice și ignorarea realității.

Dacă privim păcatul și într-un sens spiritual sau religios, unii ar spune:

Iuda Iscarioteanul, care L-a trădat pe Iisus – văzut ca păcatul trădării absolute. Cain, care și-a ucis fratele Abel – primul păcat al crimei între oameni. În concluzie:

Cel mai grav păcat? Poate fi considerat crima în masă cu intenție și cruzime, unde un om sau un sistem a distrus milioane de vieți, atât trupește cât și sufletește.

Vrei să intrăm mai profund în aspectul religios sau în cel istoric/filozofic?

Întrebări similare