| aabaaab3278 a întrebat:

Care e diferenta dintre un ateu si un necredincios? Vad ca acum e la moda sa fi ateu.

33 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| aabaaab3278 explică (pentru MrHello):

Ca bine zici happy

| aabaaab3278 explică (pentru remus1007):

Nu prea cred, necredinciosul e necredincios si punct. Nu se ia de credinta altora si nu incearca sa demonstreze ca religia X este falsa. Necredinciosului pur si simplu nu ii pasa si atat.

Cred ca am spus si mai sus, necredinciosilor NU le pasa de atei sau religie, deci nu intra in discutii pe teme religioase.

Nu ai inteles esenta intrebarii banuiesc, eu cand zic ateu ma gandesc la genul ăla de om care de adună cu alţi încă 2 „atei" la o masă, să vorbească cu superioritate despre cât de oi naive sunt oamenii de rând, care nu au depăşit nevoia de spiritual, să ajungă la etapa elevată, raţională a vieţii.E ca şi cum m-aş simţi eu foarte bine cu mine că ştiu că pământul e rotund. Şi m-aş duce să discut cu alţi oameni ca mine, care cred că pământul e rotund despre faptul că mai există încă oameni care cred că e plat.
Şi m-aş simţi atât de isteţ când povestesc cât de proşti îs ăia, încât pentru un moment aş crede că îs vârful evoluţiei umane. De parcă am crescut eu brusc intelectual cu ceva identificând existenţa unor oameni care cred altceva decât mine.
Si da, e la moda sa fi ateu, vezi pustii de 12-13 ani.

Am vazut cam prea multi atei dinastia. Putini sunt cei carora nu le pasa de religie.

NOname
| NOname a răspuns:

Dacă ai consulta un banal dicţionar de limba română, ai constata că, în ceea ce priveşte religie, sunt sinonime şi nu ai mai debita prostii (sper).

http://dexonline.ro/definitie/ateu
http://dexonline.ro/definitie/necredincios

Atâta tot că ateu e musai necredincios (religios), iar un "necredincios" nu e musai şi ateu. Sunt etichete idioate lipite de teişti celor cu alte viziuni.

Cât despre "modă", da, probabil e la modă să cercetezi realitatea, să nu fii sclavul dogmelor cretine şi al credinţelor iraţionale şi să fii neprost. Te miră?

| aabaaab3278 explică (pentru NOname):

Pe tine ce te-a facut sa fi ateu?

NOname
| NOname a răspuns (pentru aabaaab3278):

Pe mine m-a făcut să nu cred în superstiţii religioase şi în tot felul de minciuni şi poveşti prosteşti chestia aia de pe umeri numită "creier".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru remus1007):

Ghiaur,talhar,cu inima haina.ce simte firul ierbii? cand coasa-i e vecina? ea pleaca fruntea-n pace, raspunde capitanul.caci are sa renasca mai frageda, la anul.Dan capitan de plai.Sheakespeare.

| Gameplay_Cirus_1998 a răspuns (pentru remus1007):

In Islam nu conteaza ce religie esti, fiecare crede in ce vrea.

| Jardelin a răspuns (pentru remus1007):

Nu, e scrisa de George Enescu! happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru remus1007):

Mai pun si eu cate-o momeala sa vad cine se prinde? stii ca la pescuit acuma nu se mai ureaza fir intins? se zice; sa ti-o traga la fund.[Undita}

| Gameplay_Cirus_1998 a răspuns (pentru remus1007):

Allah=Dumnezeu pe limba lor, cum e god la englezi. Nu confunda Sunismu cu Siismu.

| nifonia01 a răspuns:

Diferenta este ca unui ateu ii este lene sa creada, pe cand necredinciosul nu vrea sa creada.

| Inferno a răspuns (pentru MrHello):

Sunteti cumva membru ai Academiei Romane si nu stiu eu?
Daca nu, in calitate de ce redefiniti termenii limbii romane?

| Inferno a răspuns (pentru aabaaab3278):

Se pare ca trebuie sa reamintesc, ca in ciuda a ceea ce credeti, membru al prostiei nu e tot una cu membru al Academiei Romane. Nu sunt echivalente.

Daca aceasta neclaritate a fost motivul pentru care ati aberat, sunt fericit ca am rezolvat problema.

| 1DeadMemories a răspuns:

Bagati in aceeasi "oala"ateii cu convingeri si toti pustanii care n-au habar cu ce se mananca religia sau ateismul. Nu-i greu sa te dai ateu wannabe doar de dragul modei.

| RAY a răspuns:

Tu esti crestin cum e un hindus

NOname
| NOname a răspuns:

Http://www.facebook.com/......266745891/ :))

| aabaaab3278 explică (pentru NOname):

Ce pagina este? ca nu imi da voie sa o vad

Întrebări similare