| mentholinks a întrebat:

Care e logica crestinismului in a-ti sacrifica viata care ti-a dat-o Dumnezeu in speranta ca vei primi alta viata?

17 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Dragostea ESTE logica la care te referi, fara dragoste DEZINTERESATA, nu poti face asemenea sacrificiu iar darul vietii vesnice NU are legatura cu sacrificiu ci este DOAR una din consecintele celor promise de Dumnezeu.
Pe Dumnezeu in mod RATIOINAL (logica la care ai facut apel) il cunoastem DOAR din Biblie iar Biblia spune ca Isus Hristos ESTE Dumnezeu, Fiul Dumnezeului Tata (nu am sa mai insir mai jos TEXTELE doveditoare fiindca le-am repetat de nenumarate ori si le poti gasi in mesajele anterioare). Nu te mai chinui cu asemenea dorinte intru Domnul Isus Hristos fiindca au fost nenumarati indivizi inaintea ta care si-au ratat intreaga existenta pledand asemenea tampenii.

| mentholinks explică (pentru danut):

Eu nu ma chinui cu dorinte. Tu se pare ca te chinui cu una. Ai trai la fel daca ai sti ca dupa moarte se termina totul?

| danut a răspuns (pentru mentholinks):

"Eu nu ma chinui cu dorinte."
Grava opinie, sincer viata fara dorinte n u-si are sensul (dupa parerea mea).
"Tu se pare ca te chinui cu una."
Cu nenumarate DAR sunt strict asezate intr-o ordine, nu la intamplare.
"Ai trai la fel daca ai sti ca dupa moarte se termina totul?
Aproape la fel dar eu stiu sigur ca mai exista si o inviere asa ca incerc sa am parte de prima dintre acestea (sunt doua pentru morti, fiecare avand anumite consecinta).

| RAY a răspuns:

Ai dreptate, in fapt asta e scopul unui crestin viata de apoi, practic dumnezeu a dat viata asta ca sa te testeze apoi daca nu ai crezut in el te arunca in iadul vesnic, daca ti-ai folosit ratiunea data de el vei arde in iadul vesnic, acest creator cere credinta oarba atat

| mentholinks explică (pentru RAY):

Isus nu este Dumnezeu, nici macar Fiul Sau. Cred ca e ceva impostor care se ocupa cu magia, caut sa-l demasc.

| RAY a răspuns (pentru mentholinks):

Conform iudaismului, islamului ai dreptate

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Care e logica?
Adică cauți o logică în acest mod de a vedea lucrurile.
Când pui așa întrebarea, ai în fundal ideea că acest mod de gândire și acțiune e greșit.
Hai să fim așa zis obiectivi și să nu judecăm fără o analiză cât mai aproape de esența fenomenului, și neutru, de undeva din exterior.
O religie este un sistem doctrinar, de atitudine și de comportament care unește un grup de oameni.
Ceea ce dorește să facă o religie este să salveze individul, adică mai pe înțeles să îl ajute să trăiască o viață mai bună mai fericită, mai plină de sens.
O religie este un fenomen dinamic. Astfel o religie nouă, a creștinismului de exemplu o înlocuiește pe cea a Vechiului Testament. În acest proces de evoluție, noua religie caută noi modalități de a trăi în comunitate, de a privi lumea, de avea șase mai mari de supraviețuire actualmente și pe viitor, pentru individ și pentru comunitate.
Religia veche are aspectele ei sociale, un cler, un cadru politic în care se desfășoară. Cea nouă își crează sistemele ei sociale, un nou cler, noi biserici, noi modalități de comportatmente religioase.
Când cele două sisteme religioase-sociale ajung în conflict, acesta ajunge să aibă acest aspect, violent sângeros.
Astfel, adepții noii religii, consideră că dreptatea lor, în sensul unei doctrine care să fie a viitorului, care să ajute pe oameni să trăiască mai bine în viitor, merită sacrificiul individual, care să ducă la victoria viitoare a noii doctrine. Astfel eroul, zeul pământean al noii religii asta face, dă exemplu pentru toți creștinii, pentru victoria ideilor tale, merită să îți dai viața, dar nu numai asta ci dacă chiar crezi, asta te obligă la acest sacrificiu, care merge până la renunțarea la viața proprie, ca să învingă doctrina, care nu este nebunie și aiureală, ci speranța de salvare pentru omenire.
Așa cred ei, asta este modalitatea lor de a concepe viața, de a fi creștin.
Aceasta este logica, dacă asta întrebi.
Dacă ești înăuntru și crezi foarte tare ca și ei, vezi această logică.
Dacă ești pe dinafară, este absurd și lipsit de logică.

| AC4S4 a răspuns:

Asta nu e evanghelia pe care a predicat-o Hristos. Nu stiu unde ai citit asta, dar e gresit, nu are de-a face cu crestinismul.

| mentholinks explică (pentru AC4S4):

"Cine va incerca sa-si pastreze viata, o va pierde dar cine isi va pierde viata pentru mine o va castiga". Tu cate lucuri faci pentru ca asa simti si cate lucruri faci doar pentru ca asa iti cere Isus?

| RAY a răspuns (pentru AC4S4):

De ce trebuia sa se sacrifice dumnezeu ca sa ierte pacatele creatiei lui? chiar era necesar toata drama aia? de ce nu a iertat pur simplu pacatele? iisus a avut vreodata liberul arbitru?

| Irinel15123532 a răspuns (pentru mentholinks):

Domnul Iisus spune prin acest verset ca, noi singuri nu ne putem salva viata, pentru ca vom muri oricum, dar cine traieste pentru Domnul va trai vesnic, ''Cine pazeste poruncile Lui Dumnezeu nu va muri in veac'' Noi crestinii traim prin Domnul, apostolul Pavel spune ''acum nu mai traiesc eu ci Hristos traieste prin mine''
''Caci noi am murit, si dar traim, dar nu mai traim noi, ci Hristos care locuieste in noi''
Noi nu ne putem salva singuri, Dar Hristos atat ne-a iubit incat a ales de buna voie sa vina pe pamant pentru noi.
''Ai auzit vreodată, prietene, de Mine,
pe când în largul lumii cutreierai semeţ,
pe când cu lănci şi scuturi, cohortele străine
te căutau să-ţi ceară al vieţii tale preţ?

Ai auzit vreodată, prietene, de Mine,
când floarea vieţii tale îşi scutura podoaba?
Ca să te scap de lanţuri, de moarte şi ruşine,
Eu am murit pe cruce, în locul tău, Baraba...

Eu răsădisem pacea, tu semănai furtuna.
Şi pe-amândoi mulţimea ne-a pus pe un cântar.
Minciuna cea din umbră alese-atunci minciuna,
tâlharii cei cu vază cerură pe tâlhar.

Puteam să zbor din lume, sătul de-ai ei urgie.
Şi-atunci mulţimea oarbă te-ar fi cerut degeaba.
Dar M-am gândit la tine, privind spre veşnicie,
şi am murit pe cruce, în locul tău, Baraba...

Te chem şi astăzi: Vino şi vom străbate norii!
Te-am căutat cu lacrimi prin spini şi bolovani.
Dar vremea e târzie. Mijesc pe dealuri zorii.
Şi ceru-ntreg te-aşteaptă de două mii de ani.

De-ai şti ce neagră noapte şi ce adânc fierbinte
va fi... când suferinţa nu va cunoaşte graba...
Vei plânge totdeauna şi-ţi vei aduce-aminte
că am murit pe cruce, în locul tău, Baraba!''

| AC4S4 a răspuns (pentru mentholinks):

Eram sigur ca la versetul ala te referi.
Pentru un crestin lucrurile cerute de Isus sunt lucrurile pe care le simte.

| mentholinks explică (pentru AC4S4):

Deci tu faci ce simti? Atunci e ok.

| Steregoi a răspuns:

Nu scrie nicaieri asa ceva in Biblie.

| gratargratar a răspuns:

Prin acest sacrificiu dovedesti taria credintei. Este un troc ce implica un risc. Iar acest risc se rasplateste cu mantuirea.

Dvdp economic acest troc nu este justificat. Asta din doua motive:
a) Dai ceva fara sa fi sigur ca vei primi altceva in schimb
b) Daca primesti viata vesnica in schimb, aceasta este infinit mai valoroasa decat aceasta viata. Prin urmare, nimeni nu ar face un astfel de troc defavorizant pentru una din parti.

Deci abia riscul trocului justifica si mantuirea ca rasplata. Adica tocmai aceste puncte a) si b).

| mentholinks explică (pentru gratargratar):

Deci e vorba de lacomie. Oamenii vor mai mult decat le-a dat Dumnezeu.

| Angelindeed a răspuns:

Nu e nicio logica in crestinism