Cum am pomană sâmbătă (nu a mea de data asta) pot să îți spun meniul:
Aperitiv ( platouri frumoase cu salam, cașcaval, brânză, roșie, măsline, chestii d-astea), felul principal adică sărmăluțe cu mămăligă, felul 2 friptură cu piure și desert unde pe lângă fursecuri se găsește și colivă.
A nu se neglija țuica, vinul și sucuri.
Și da, asta e pomana de 6 ani.
Auzi, sa nu-l injuri pe omul ala in negru de cum o sa iti intre in curte... e saracul in timpul serviciului, nu a venit sa scoata dracii din tine!
Aici e pomană de la restaurant, oamenii în negru vin la cimitir unde eu o să lipsesc sau o să stau să admir priveliștea.
Ntt! Trebuie invitati la masa, la aperitiv, sa cante niste chestii si sa descante coliva, ceva de genu'... iar tu trebuie sa stai cu o mana pe coliva, sa o zbengui, si sa ii sustii la refren.
Eu zic sa te imbraci in negru, si sa pari trista si serioasa...
Cred că în fiecare an am fost la baie când a venit partea asta, nu îmi amintesc.
O să mă îmbrac în negru, am un tricou cu 32 de cranii și niște dresuri cu plasă și dantelă de toată frumusețea, potrivite ocaziei...sau o să îmi iau tricou și pantaloni de orice culoare aș găsi.
Sincer sa iti spun, cu totii cred ca facem greseala asta, inclusiv eu.
Eu stiu ca Iisus ne spune sa nu ne ingrijim de ce vom manca si de ce vom imbraca, asta din cate stiu eu...
Pace.
(Matei 6:25)"De aceea vă spun: nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana, şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea?".
Bine, bine, dar soacra-mea e plecata nitel, mi-a lasat mie apartamentul ei (plus alte chestii imobiliare), merita si ea sa ii cinstesc memoria cu o bere si ceva de rontait, nu?
Pai de exemplu daca e post poti pune ciorbita de legume, peste, dovlecei si ciupercute pane. Daca nu e post piept de pui la gratar, ciorbita taraneasca de vacuta si cartofi sote. Cel putin asa am dat la bunica mea. Si ca desert cate 1 paharut de coliva. Si bautura, vin si rachiu in nici un caz alta bautura alcoolica si Cola si Fanta
Pai daca e ciorbita, dovlecei, ciupercute si paharut de coliva, ar trebui sa fie "pestisor" si "cartofiori"...
Glumesc, mi-a placut raspunsul tau numai ca n-am inteles, Cola si Fanta sunt recomandate, sau dimpotriva?
Ei, lasa si tu acum!
Testam si eu apa (sfintita) cu degetul mic...
Nu te-a ars? apa sfintita, zic
Dar ce, s-apuca careva sa o fiarba prin biserici si manastiri, sa-si faca ceai din ea?! Chiar, oare daca o fierbi sa-ti faci un ceai, isi pierde calitatile?
Ah, asta deja e o dilema doctrinara, sa vina expertii categoriei! eu sunt doar in trecere pe aici...
pentru fundulita ce nu fac eu
Rectific Pai de exemplut daca e postut poti pune ciorbita de legume, pestisor, dovlecei si ciupercute pane. Daca nu e postut pieptut de puisor la gratarel, ciorbita taraneasca de vacuta si cartofiori soteuti. Cel putintel asa am dat la bunicuta mea. Si ca desertut cate 1 paharut de coliviuta. Si bauturica, vinut si rachiut in nici un cazut alta bauturica alcoolica si Colica si Fantuta. Deci asa e meniutu pe parastasut de 60 zilisoare.
Colica suna ca naiba
LisaJulie întreabă: