| SandraEve a întrebat:

Care e motivul pentru care nu crezi in existenta unei Divinitati?
Te bazezi strict pe faptul ca stiinta nu a putut dovedi in mod cert acest lucru, sau temeiul acestei alegeri( de a nu crede) este altul?

52 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu exista nici o dovada ca exista Dumnezeu sau ca iisus s-a nascut dintr o virgina, a facut minuni si a inviat din morti a treia zi, exista doar indoctrinare de mic ca apoi acel individ sa creada orbeste desigur fara vreo dovada in Dumnezeu, iar faza cu pariul lui pascal, sunt mii de culte crestine fiecare se vrea a fi cultul perfect sau religia perfecta, sansa sa nimeresti religia perfecta este mica, asa ca pariul este greu de castigat plus ca asta nu e treaba, nu crezi in Dumnezeu din cauza unui pariu

| SandraEve explică (pentru RAY):

Cataa neincredereeee sad

| SandraEve explică:

Dar?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba da stiinta a descoperit existenta unei divinitati, mai mult alchimia, fizica cuanticã si geometria sacrã a descoperit numarul Phi, nu stiinta normala. tot ceea ce existã este are la baza aceeasi forma, creatia insãsi, divinitatea "Dumnezeu" sau Oricum vrei sa-l numesti. Toti suntem unul.

| SandraEve explică (pentru anonim_4396):

Da, am vazut si eu cateva documentare in care anumiti oameni de stiinta au ajuns la concluzia ca Biblia spune adevarul. Doar ca oamenii vor dovezi palpabile, mult mai mult decat Biblia poate demonstra

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SandraEve):

Eu vad Biblia ca pe o poveste care trebuie descifratã, in propriul mod. e foarte tare ca oamenii au creat o povesti cu ajutorul lui Dumnezeu sa-l descrie in propriul mod.
Dar din Biblie libsesc foarte multe pasaje, a fost modificat si noul dar si vechiul testament. De exemplu prima femeie nu a fost Eva, a fost Lilith
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Lilith

Nu urmez o singur religie pana la urma toate au dreptate doar ca urmeaza propria cale.

Da, aceasta este opinia ta. Acum fiecare cu propriile pareri si opinii tongue

| RAY a răspuns (pentru SandraEve):

Serios oamenii de stiinta? vreau sa i cunosc si eu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SandraEve):

Lumea e in mare parte condusa de Satan. Parerea ta care este? Unde mai existã Dumnezeu...

| Steregoi a răspuns:

Motivul pentru care n-as crede in existenta lui Dumnezeu e de fapt motivul pentru care cred si stiu ca exista Dumnezeu.

Primul motiv este ca "Dumnezeu nu se vede" adica exact ce a spus Dumnezeu ca pe el nu-l poate vedea omul.

Al doilea motiv este ca omul moare adica conform dreptatii nu poate ceva imperfect si pacatos sau care are tendinte pacatoase sa traiasca vesnic. Dreptatea asta nu a inventat-o omul si ea exista si cand a aparut omul pe Pamant si înainte sa apara omul pe Pamant. Dreptatea nu are inceput. Dumnezeu e sursa dreptatii.

Satan vine acolo unde este lasat sa vina si imi pare rau ca din ce in ce mai multi isi lasa sufletul in mainile lui. Unde e Dumnezeu? Chiar aici, cu noi. Trebuie doar sa stim cum sa privim lucrurile. Ar fi multe de spus...

Cauta documentare si ai sa vezi

Documentare sectancte mincinoase le stiu, aia nu sunt savanti fii calma

Daa laughing pentru tine totul e sectant si fals. N am mai vazut atata neincredere.

Nu e adv dar chiar sunt minciuni

Bine tongue

| Mclaren12 a răspuns:

Stiinta este controlata in prezent si intentionat nu dezvaluie existenta Divinitatilor. Istoria despre ele a fost in majoritar distrusa si restul a fost ascuns de ochii maselor. Crestinismul a fost folosit ca sa transforme masele in oile supuse ale jîdanilor. Crestinul nu are atitudine si este supus si usor de manipulat spre deosebire de pagani care cel mai probabil stiau sa-si faca dreptate ca daca n-ar fi fost asa, evreii n-ar mai fi avut nevoie de crestinism ca sa-i controleze. Ca tot vine vorba de asta, eram pe un grup unde cineva a postat ceva ofensiv cu privire la inaltarea semi-zeului fictiv si toti romanii de acolo au sarit ca arsi sa-l injure pe respectivul care a postat. Din cate se poate deduce, poporul roman isi merita soarta la cat de spalat pe creier, indoctrinat si ignorant este. Toti zic ca este criza si spalatii pe creier il asteapta pe Cristos sa faca ceva in loc sa ia atitudine si sa actioneze.

| DarkAndDreary a răspuns:

Nu există dovezi.
Iar existența unui dumnezeu nu are sens pentru mine.

| Donsavas a răspuns:

Nu cred in Dumnezeu pentru că asta ar însemna să cred si in suflet, cel din urmă fiind inexistent. Sufletul este o iluzie a minții umane. Dacă ar exista Sufletul, atunci stările emotionale n ar putea fi influențate de niste droguri. Nu cred in Dumnezeu pentru că pare plauzibilă teoria evolutionismului. Divinitate pentru mine e doar forta din care a "luat naștere" universul. Atât.

| SandraEve explică (pentru Donsavas):

Unii cercetatori au incercat sa dovedeasca existenta sufletului. Au cantarit un om in moarte clinica inainte si dupa deces. Au ajuns la rezultatul ca avea o greutate mai mica duce deces. ( nu te gandi ca l a cantarit cu o luna inainte tongue cu cateva ore) De aici ar fi putut trage concluzia ca da, sufletul exista

| SandraEve explică (pentru DarkAndDreary):

Dovezi sunt...dar iti respect decizia. Daca ai ajuns la o concluzie atat de ferma, sigur ai un temei profund

| SandraEve explică (pentru Mclaren12):

Sa nu confundam prostii cu cei credinciosi. Una e sa fii prost, sa fii usor influentabil si ce ai mai zis tu acolo legat de injurat si alta sa ai credinta.

| SandraEve explică (pentru Steregoi):

Mhm, aprob

Unii cercetatori au incercat sa dovedeasca existenta sufletului. Au cantarit un om in moarte clinica inainte si dupa deces. Au ajuns la rezultatul ca avea o greutate mai mica duce deces

asa de credula esti fata, in primul rand aia nu erau savanti, in al doilea rand cand un om moare se descompune deci slabeste si nu 7 grame si cu mai mult, in al treilea rand nu a fost replicat acel experiment desi nu e stiinta, stiinta nu confirma existenta a ceea ce se numeste suflet

| RAY a răspuns (pentru Donsavas):

Esti deist sau panteist?

Prezinta dovezi ca exista Dumnezeu, suflet etc

| DarkAndDreary a răspuns (pentru SandraEve):

Care sunt aceste "dovezi"?

In mintea unui ateu bineinteles cs nu exista nicio dovada si orice alt lucru precum biblia nu ar reprezenta nimic. Degeaba as incerca sa dau exemple, pentru ca nu vei considera niciun argument drept valid. Cum am mai spus, recomand discutia cu un preot. Are raspuns la toate intrebarile :*

| DarkAndDreary a răspuns (pentru SandraEve):

Te rog... Evident că un preot îmi va spune doar ce vrea el să aud.

Deloc...nu sunt spalatori pe creier. Recomand de 10 ori mai mult un preot decat un psiholog. Plus ca stiu "n" cazuri de oameni schimbati in bine dupa o discutie cu un preot bun. Trebuie doar sa vrei si sa te duci cu inima deschisa