Agnosticismul mi se pare cea mai valabila pozitie.
A, da, eu cred in Dumnezeu, vezi https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-c088ee8c02024475d46a5682fa4da3d1
Cu toti suntem agnostici,agnostici atei, teisti, panteisti, adica nu stim daca exista sau nu un creator, uni nu cred alti cred
Ateism cu manusi. In fond, agnosticismul este tot lepadare si apostazie, ca si ateismul. Nu se poate sa ridici din umeri in fata unui "nor de marturii"(Evrei 12:1)! "Caci cu inima se crede spre dreptate si cu gura se marturiseste spre mantuire", scrie in Biblie la Romani 10:10. Cine nu este cu Hristos, este impotriva Lui, si cine nu aduna cu El, risipeste. Cine se leapada de Hristos inaintea oamenilor, va fi si el lepadat inaintea lui Dumnezeu si a sfintilor ingeri. - Matei 12:30; Matei 10:33; Luca 12:9
Dupa ce ai descrierea personajului fictiv si vezi ca e falsa si ca nu se verifica, nu mai ai de ce sa te consideri agnostic, poti fi doar credincios sau nu.
Daca esti agnostic accepti un adevar:
NU stii daca Dumnezeu exista sau nu.
Lasand Biblia la o parte(caci e scrisa de oameni), nu exista dovezi care sa ateste existenta lui Dumnezeu dar nici dovezi care sa o conteste( evolutia, de exemplu, nu contesta existenta lui Dumnezeu, cum cred unii)
anonim_4396 întreabă:
SugarStar întreabă: