Toate teoriile științifice sunt considerate adevărate până au loc descoperiri noi care le dovedesc false.
Da, în acel context animalele necurate se referă la neamuri, Dumnezeu pregătind planul de mântuire pentru orice popor...dar adevărul este că în Evanghelii ni se prezintă clar faptul că Domnul Isus a făcut toate bucatele curate... întrucât nu ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, pentru că vine din inimă. Deci purcelul e permis. Deși nu prea sănătos, ce-i drept.
Eu pot sa fumez acum ca nu e pacat ce bagi in gura?
Eu nu cred.
Arată-mi documentarul în care se specifică faptul că o echipă de misionari au adus decât un singur bax de biscuiți pentru câteva sate întregi și colac peste pupăză s-au mai și convertit(fiind cuvântul cheie).
Nu există, evident, pentru că un om nu prea deștept nu poate să exprime lucruri deștepte, sau relevante măcar.
Și încă o chestie: ai vorbit cu ei? Ce ți-au spus când i-ai întrebat de ce s-au convertit la creștinism? "mi-au dat biscuiți și fac ce zic ei acum"
Întrebări retorice pentru că știu nivelul cunoștințelor tale în domeniul ăsta. Așa că te întreb: de ce te-ai simțit să te bagi în seamă cu mine aducând în discuție... nu ceva irelevant cât o minciună. Meh, altă întrebare retorică pentru că știu ce răspuns de nici doi bani primesc.
"Și de ce sunt indieni creștini?"
Datorită călătoriilor misionare făcute de creștini în India
" de ce un procent mai mare dintre indieni se convertesc la creștinism decât procentul de români care se convertesc la hinduism?"
Pentru că hinduismul este practic inexistent aici, iar majoritatea românilor nu știu mai nimic despre propria lor religie, darămite de religii din cealaltă parte a lumii.
Ateismul e o credinta (ca sa nu zic religie sau orientare religioasa). Ateii cred ca nu exista Dumnezeu, fara sa aiba dovezi in sprijinul credintei lor. Ei cer crestinilor sa aduca probe ( dovezi ) ca Dumnezeu exista dar in acelasi timp ei nu pot dovedi ca Dumnezeu nu exista.
Ia mai vezi o dată la ce am comentat. Ce a spus respectivul a fost indiferent de misionari sau nivelul de cunoaștere.
O credință este o convingere, iar o lipsă de credință este o lipsă de convingere.
"Ateii cred ca nu exista Dumnezeu, fara sa aiba dovezi in sprijinul credintei lor. "
Nu este treaba mea să dovedesc că zeul tău nu există. Eroarea de logică pe care o folosești se numește muitarea sarcinii probei. Afirmațiile pozitive necesită dovezi pozitive, afirmațiile extraordinare necesită dovezi extraordinare iar ce se afirmă fără dovezi se poate respinge fără dovezi. Deci dacă tu afirmi că zeul abrahamic există tu trebuie să aduci dovezi, iar dacă nu o faci eu pot spune, nu nu există și gata. Nu mai e nevoie să aduc dovezi pentru contrariu, deși am și asta.
Aș putea să îți explic de ce atât religiile iudeo-creștine(ca toate religiile) sunt pline de incorectitudini științifice, arheologice și istorice, de contradicții, practici și legi dezgustătoare din punct de vedere moral, contradicții, pseudoștiințe, profesii eșuate, autori în care nu se poate avea încredere etc. dar sunt sigur că o să faci cum fac majoritatea creștinilor, adică își pun mâinile pe urechi și se prefac că nu aud.
De asemenea conceptul de omnipotență este complet ilogic, iar ideea de minte existentă în afara unui corp capabilă de a manipula realitatea este imposibil din punct de vedere științific.
Ma lasi cu stupizenia asta? Daca ma uit la cires si vad ca in el nu e un elefant roz, concluzionez ca nu exista un elefant roz in cires. Nu am nevoie de supra-dovezi pentru asta. Daca tu ma acuzi de o infractiune, tu trebuie sa aduci dovezi ca am comis-o, nu eu ca sunt nevinovat!