| Exal a întrebat:

Care e rostul liberului arbitru daca ajungem in iad pentru calea de am ales-o?

10 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Ce-i aia "iad"?

| Hammurabi a răspuns (pentru sierra1):

Un preot ți-ar răspunde : "Ai răbdare fiule, că ai să aflii." rolling on the floor

| sierra1 a răspuns (pentru Hammurabi):

De ce ar ști el și nu știm noi. e el mai isteț ca noi?

| DeyCj a răspuns:

Ai liberul arpitru să alegi cum să ajungi în iad. Fericit că ai trăit, sau josnic că ai soft sclav spiritual.
Hai să fim realiști.Cine a zis ca orice faci ajungi în iad? Eu nu am auzit în nici o sectă religioasă despre așa ceva.
În schimb am auzit despre liberul arbitru ca fiind libertatea omului de a alege ce să facă, bine sau rău.În funcție de asta, zice doxa creștină persoana Dumnezeu îl va judeca când va muri. Dacă a făcut păcate îl trimite-n iad, dacă nu a făcut păcate îl trimite-n rai.

| Hammurabi a răspuns:

Libertatea de a alege nu e o justificare pentru alegerile proaste.

| EcceHomo a răspuns:

Păi,liberul arbitru este libertatea fiecăruia de a alege, nu?
Asta e idee, liberul arbitru îl foloseşti doar când ajungi in iad.Te lasă să alegi între stejar şi plop.

| unvecin a răspuns:

Ce rost are volanul dacă poți ajunge în șanțuri?

| Blexistroni a răspuns:

Argumentul liberului arbitru e poate cel mai prost dintre toate pentru ca atât timp cât dumnezeu există libertatea de a alege nu poate exista

| Blexistroni a răspuns (pentru Blexistroni):

Nu obligatoriu dumnezeu, cat timp exista o zeitate omniscientă libertatea de a alege nu poate.

| Exal explică (pentru Blexistroni):

Eu consider ca de-a lungul timpului, Biblia a fost manipulata de oameni mari pentru a-si facilita propriile scopuri.
Dumnezeu e mult prea bun sa te bage in iad pentru o laba.