| wexceptional a întrebat:

Care este cea mai frumoasa rugaciune pe care o cunoasteti? Dar sa nu fie cele cunoscute ca vreau ceva nou. M-am saturat de tatal nostru si inger ingerasul meu.

Răspuns Câştigător
| CostinAlamariu a răspuns:

Sunt multe rugaciuni frumoase, dar asta tine si de preferinte. N-ai pus mana niciodata pe o carte de rugaciuni?
Uite de exemplu psalmii sunt foarte frumosi. Psalmul 22 e cunoscut in cultura americana dar mai putin la noi. Psalmul 50 e frumos, psalmul 142, etc.
Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul e de asemenea foarte frumoasa. Ti-o las aici:

"Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. (o metanie) Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău. (o metanie)

Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin. (o metanie)"

De asemenea rugaciunea inimii este una dintre cele mai frumoase, simple si puternice rugaciuni.

"Doamne, Iisue Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul"

Doamne ajuta si spor duhovnicesc sa ai happy

| wexceptional explică (pentru CostinAlamariu):

Mersi mult se vede ca esti un om bun care nu judeca stramb.
Rugaciunea inimii o stiam din alta parte si o foloseam dar nu stiam ca asa se numeste si mi se pare prea scurta.
Imi place tot ce mi-ai dat, Doamne ajuta si cat mai putine momente de deznadejde sa ai sa iti iasa tot ce vrei in viata bine si frumos cum e lumea asta minunata!

| CostinAlamariu a răspuns (pentru wexceptional):

Multumesc frumos! Cu drag! happy

21 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Citește rugăciunile lui Daniel si te inspira.

| iurii75 a răspuns:

Ți-ar plăcea că fiul tău să ți se adreseze doar cu niste rugăciuni învățate pe din afară?
N-ar fi mai logic să ții cont de ce a spus Fiul lui Dumnezeu cu privire la rugăciune?
„Când vă rugaţi, să nu fiţi ca ipocriţii, căci lor le place să se roage stând în picioare în sinagogi şi la colţurile drumurilor mari, ca să fie văzuţi de oameni. Adevărat vă spun că şi-au luat deja răsplata din plin" (Mat. 6:5).
Când vă rugaţi, să nu spuneţi aceleaşi lucruri la nesfârşit, cum fac oamenii naţiunilor, căci ei cred că vor fi ascultaţi pentru că folosesc multe cuvinte." (Mat. 6:7)
Rugăciunea "Tatăl nostru" Isus a dat-o că model, nu că să fie repetată pe de rost. La fel nu are nici un rost să înveți alte rugăciuni și să le repeți. Vorbește cu propriile cuvinte.

| wexceptional explică (pentru iurii75):

Am inteles dar copiii nu se pricep la cuvinte si trebuie sa fie invatati si mai ai analfabeti functional ei nu inteleg nici ce citesc dar sa mai vorbeasca ei ceva le dai un imbold cum a dat Luceafarul pentru poezii de dragoste nu scrii tot te inspiri sau Nichita Stanescu la fel

| iurii75 a răspuns (pentru wexceptional):

happy În cazul dat e vorba strict de tine, tu ai cerut rugăciuni...
Te consideri "...copiii nu se pricep la cuvinte si trebuie sa fie invatati si mai ai analfabeti functional..."?
În plus și în cazul unui copil mic tot as prefera sa-mi mulțumească cu cuvintele lui, așa cum poate, decât să spună ceva pe de rost și ce nici nu înțelege.

| badpanda a răspuns:

Doamne dumnezeule te rog sa trimiti niste haine acelor femei sarace care apar pe calculatorul lui tati.
Amin

| marinaru777 a răspuns:

Multi spun rugaciunea inimii este scurta si spusa din inima. Iti recomand si un film de 15 min cu niste oameni simplii 3 pescari
https://youtu.be/pbMhwy5EqhE
Mai vezi si filmul Ostrovul
https://youtu.be/GJVntasjWCo

| pacatosulBogdan a răspuns:

Rugaciunile catre Maica Domnului sunt cele mai frumoase, pentru mine. Rugaciunile sunt ortodoxe si apartin randuielilor de rugaciune ale dreptei si sfintei Biserici apostolesti:
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut. Pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim!"

| Whateverrr a răspuns:

Cred ca rugaciunile cu propriile cuvinte sunt cele mai sincere si apreciate de Dumnezeu, pentru ca invatand rugaciuni pe dinafara exista riscul sa nu ne mai gandim la versuri si sa devina un simplu ritual nesemnificativ.
Putem sa ne rugam direct, avand in vedere sa aducem lui Dumnezeu multumiri, laude și eventual, cereri happy