Uni respecta literar porunca a patra din Decalog, alti respecta ce spun diversi indivizi din istoria omenirii cautand diverse "motivati" pentru desfintarea Legi lui Dumnezeu. Uni respecta Biblia, alti respecta ce spun babele pe la colturi (traditile) asemenea bisericilor traditionaliste urmase ale Nicolaitilor (probabil de unde si sfantul Nicolae) lucru urat de Dumnezeu conform Bibliei. Nu se pune problema unor comentarii facute de evrei deoarece ei l-au urat pe Dumnezeu.
Exista mari diferente. Biserica intemeiata de Fiul lui Dumnezeu este una singura, in timp ce diferiti oameni aroganti si fara respect fata de ceea ce a lasat Fiul lui Dumnezeu au intemeiat mii de secte...
În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.
Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!
DAR, despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...
"Seriozitatea" afirmaţiilor Sale privind unicitatea sunt în legătură cu faptul că şi-a dat viaţa pentru ea, pentru ca acea Biserică să rămână Una Singură:
-,, să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28
Mai, exista niste chestii extraordinare, care se numesc : biserica, preot, profesor de religie chiar, istoria religiilor. Ai auzit de ele? Ia incearca, sa vezi daca te lamuresti asa.
Asa ceva, nici atata nu stii.....Doamne, cum ii suporti?
Unii crestini se cred mai crestini decat altii. Si asta este samanta Diavolului in religia crestina, pentru ca Adventistii de ziua a 7-a se cred mai crestini decat ortodocsii, baptistii decat catolicii si poenticostali se cred mai grozavi ca Martorii si de aici apar divergentele, din divergente apare intoleranta, din intoleranta apare ura si conflictele ...si uite asta bazata pe URA si INTOLERANTA, cica se cheama "religia iubirii"!
Cei de ziua a 7a cred ca se duc Duminica la Biserica cei doar Crestini sunt sambatari(adventisti). Saaaau. Cei de ziua a 7a merg la Biserica si Sarbatoresc ziua a 7a.Iar ceilalti cred ca se declara crestini cand ei de fapt merg din an in paste la Biserica.
Probabil un din cele doua variante.
아름다움 întreabă: