Exista o diferenta destul de mare. Cine cauzeaza suferinta, se face vinovat de nedreptate, rautate, etc. Cine o permite, poate avea motive intemeiate. Dumnezeu, de exemplu, nu cauzeaza suferinta, intrucat Biblia zice ca Diavolul o face. Totusi, El o permite, insa tot pe baza Bibliei stim ca are motive sa o faca, intrucat Satan i-a contestat dreptul de a guverna chiar de la inceput. E doar o chestiune de timp pana sa se dovedeasca de nevoia pe care o avem de Dumnezeu si de faptul ca oamenii "nu-si pot conduce nici macar pasii singuri." Insa Dumnezeu nu permite toate astea din rautate, ci din iubire, are rabdare, desi sufera pentru ceea ce se intampla in lume.
Ii si normal. nu crezi? de aceea ai acum posibilitatea sa asculti de principiile biblice. de aceea dumnezeu nu intervine inca sa distruga raul si rautatea. pentru ca mai sunt oameni sinceri. in lumea noua a lui dumnezeu nu au ce cauta razvratitii. apoi se ridica iar unu mai rasarit, si iar contesta dreptul lui Dumnezeu de a guverna, si crezi ca apoi dumnezeu va mai permit inca 6-7000 de ani sa se dovedeasca ca guvernarea umane a esuat lamentabil? nu. tocmai dea ceea acum permite suferinta, suficent timp pentru a se crea un precedent, si nimeni nici om nici creatura spirituala sa nu-l mai conteste pe dumnezeu.
Nu era asta intrebarea. dar sa fie cum spui tu, atunci ai aparut dintr-o rama cae a evoluat
ce rationament tampit.
Cine s-e putea pune cu Hitler, germanii, nu cred ajutor trebui sa fie exterior, deoarece Hitler avea conducrerea din interior.
Daca nu ai sentimente esti psihopat nu o spun eu ci medicina
Au fost civili obisnuiti care si-au riscat viata ascunzand evrei.
Baga si cu jidanii bolsevici.
Doar nu vrei sa te incadrezi in corectitudine politica.
Stiu,dar iti dai seama ca nu era prea multi care sa se puie cu un guvern totalitar.
Nu e invers?!
Base cauzeaza suferinta
Noi permitem suferinta?)
Daca s-ar fi pus mai multi, si din timp, poate nu se mai ajungea la un guvern totalitar si la holocaust si la tot ce a urmat.
Problema e ca nimeni nu a stiut ce avea de gand nebunul, iar cand au aflat era prea tarziu.
A permite suferinta este cand o lasi sa existe,o accepti ca facand parte din viata unui om/uinui grup/sau unei intregi populatii, iar a cauza este cand faci rau, cand adaugi sa zic asa energie negativa.
uneori e mai rau sa permiti suferinta decat sa o cauzezi, pentru ca adesea e cauza involuntar din nevoie, dar permiterea e voluntara.
Pai,daca 2 idioti chinuie un caine si tu nu intervii tu permiti suferinta, iar ei o produc
Imi pare rau sa te dezamagesc, dar nu are legatura raspunsul tau cu intrebarea. nu te-am intrebat cu se numeste cineva, care provoaca sau accepta suferinta, ci, care-i diferente dintre ele. atat.