| fllu07 a întrebat:

Care este diferenta dintre a permite suferinta, si a cauza suferinta?
Poti exemplifica diferente?

Răspuns Câştigător
| strawberry03 a răspuns:

Exista o diferenta destul de mare. Cine cauzeaza suferinta, se face vinovat de nedreptate, rautate, etc. Cine o permite, poate avea motive intemeiate. Dumnezeu, de exemplu, nu cauzeaza suferinta, intrucat Biblia zice ca Diavolul o face. Totusi, El o permite, insa tot pe baza Bibliei stim ca are motive sa o faca, intrucat Satan i-a contestat dreptul de a guverna chiar de la inceput. E doar o chestiune de timp pana sa se dovedeasca de nevoia pe care o avem de Dumnezeu si de faptul ca oamenii "nu-si pot conduce nici macar pasii singuri." Insa Dumnezeu nu permite toate astea din rautate, ci din iubire, are rabdare, desi sufera pentru ceea ce se intampla in lume.winking

59 răspunsuri:
| fllu07 explică (pentru Ben00):

Fariseul. pilat apermis-o. lui in calitatea lui de guvernator, sau ce era, i-a fost frica de oameni. i-a fost frica de oameni, sa judece drept.
iar biblia spune ca frica de oameni este o cursa, o capcana.

| 22SWAG22 a răspuns (pentru fllu07):

Ahaaa... mai linistit, nu ma arunca in iad, doar imi da delete...

| NameoftheCentury a răspuns (pentru fllu07):

Dumnezeu nu exista.

| fllu07 explică (pentru 22SWAG22):

Ii si normal. nu crezi? de aceea ai acum posibilitatea sa asculti de principiile biblice. de aceea dumnezeu nu intervine inca sa distruga raul si rautatea. pentru ca mai sunt oameni sinceri. in lumea noua a lui dumnezeu nu au ce cauta razvratitii. apoi se ridica iar unu mai rasarit, si iar contesta dreptul lui Dumnezeu de a guverna, si crezi ca apoi dumnezeu va mai permit inca 6-7000 de ani sa se dovedeasca ca guvernarea umane a esuat lamentabil? nu. tocmai dea ceea acum permite suferinta, suficent timp pentru a se crea un precedent, si nimeni nici om nici creatura spirituala sa nu-l mai conteste pe dumnezeu.

| fllu07 explică (pentru NameoftheCentury):

Nu era asta intrebarea. dar sa fie cum spui tu, atunci ai aparut dintr-o rama cae a evoluat laughing
ce rationament tampit.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sublime89):

Cine s-e putea pune cu Hitler, germanii, nu cred ajutor trebui sa fie exterior, deoarece Hitler avea conducrerea din interior.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru 22SWAG22):

Daca nu ai sentimente esti psihopatlaughing nu o spun eu ci medicina

| fllu07 explică (pentru U2lrish):

Du-te ba cu idau tau d'aicilaughing
dumnezeu nu vrea sa-i slujim de frica ca daca nu o facem ne va arde de vii.

| sublime89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Au fost civili obisnuiti care si-au riscat viata ascunzand evrei.

| Încrucişătorul a răspuns (pentru sublime89):

Baga si cu jidanii bolsevici.
Doar nu vrei sa te incadrezi in corectitudine politica.

| 22SWAG22 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ii ok.

| 22SWAG22 a răspuns (pentru U2lrish):

> Cutremurătoare cuvinte: Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel vesnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Astea sunt ganduri de frustrat sexual.

anonim_4396

Stiu,dar iti dai seama ca nu era prea multi care sa se puie cu un guvern totalitar.

| Pepsy92 a răspuns (pentru ErrorFound):

Nu e invers?!
Base cauzeaza suferinta
Noi permitem suferinta?laughing)

| ErrorFound a răspuns (pentru Pepsy92):

rolling on the floorProbabil...

| fllu07 explică (pentru Pepsy92):

Si ce ai putea face? sa protestezi? ti-o iei in bot, si nu rezolvi nimic laughing

| sublime89 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca s-ar fi pus mai multi, si din timp, poate nu se mai ajungea la un guvern totalitar si la holocaust si la tot ce a urmat.

| sublime89 a răspuns (pentru Încrucişătorul):

Nu vad ce legatura are cu ce am zis eu.

| Pepsy92 a răspuns (pentru fllu07):

Assasinii fac toata treaba

anonim_4396

Problema e ca nimeni nu a stiut ce avea de gand nebunul, iar cand au aflat era prea tarziu.

| fllu07 explică (pentru Pepsy92):

Adica?

| fearlessss a răspuns:

A permite suferinta este cand o lasi sa existe,o accepti ca facand parte din viata unui om/uinui grup/sau unei intregi populatii, iar a cauza este cand faci rau, cand adaugi sa zic asa energie negativa.
uneori e mai rau sa permiti suferinta decat sa o cauzezi, pentru ca adesea e cauza involuntar din nevoie, dar permiterea e voluntara.

| CuteGirlSweet22 a răspuns:

Pai,daca 2 idioti chinuie un caine si tu nu intervii tu permiti suferinta, iar ei o produc

| fllu07 explică (pentru bluebutterfly2013):

Toti o acceptam intr-un fel sau altul.

| fllu07 explică (pentru bluebutterfly2013):

Imi pare rau sa te dezamagesc, dar nu are legatura raspunsul tau cu intrebarea. nu te-am intrebat cu se numeste cineva, care provoaca sau accepta suferinta, ci, care-i diferente dintre ele. atat.