Literatura SF are ca temă principală ştiinţa şi tehnologia şi de obicei acţiunea se petrece-n viitor.
Biblia se încadrează mai degrabă la literatura fantastică. Cel puţin, asta am învăţat eu pe la şcoală.
In cartile SF personajele principale sunt extraterestri, mega-roboti etc in Biblie un nene barbos care sta pe nori, in rest nici o diferenta.
P.S: frate Mery, n-ai mai venit la gratarul de duminica.
''frate Mery, n-ai mai venit la gratarul de duminica.''
nu sunt convins ca inteleg la ce te referi
Nu vroiai sa te binecuvantez pentru gratar?
Puteam sa vin cu o baterie de vin ceva. Asa, ne si impartasam
Drace! Am uitat de Sfantul Cotnari.
Biblia are chestii legate de religie si cartea poate sa fie biblia pentru ca are multe pagini sau o carte care are alta poveste in ea.
Ca crestinii resping toate personajele din carti in timp ce accepta personajle din biblie asta e diferenta, rational ambele sunt sf fara dovezi http://desopera-stiinta.blogspot.com/
Biblia e scrisa cu iarba si frustrari masculine, cealalta e pura imaginatie.
Una are la baza evolutie intuitiva, cealalta...e scrisa de Spetsnaz.
Ma, daca biblia avea vreo treaba cu iarba, eram primul care ma converteam
Te converteai...da ce ciudatenie de religie mai ai si tu?
Sunt ateu
Lasand la o parte multe lucruri fantastice pe care le contine - trecerea de la Marea Rosie, cele zece urgii din Egipt, "Domnul a vorbit lui Moise si a zis", ca sa dau numai cateva exemple - Biblia se refera totusi si la locuri, personaje si evenimente reale. Vorbeste despre cucerirea Babilonului de catre persi, de regele Cyrus al persilor, de Nabucodonosor (Nebucadnetar), contine cronici a multor evenimente antice, conflicte armate, precizand localitatile si numele natiunilor aflate in conflict, date cronologice s.a. Pentru arheologi a constituit (si constituie) de multe ori un ajutor pretios ( uneori chiar unic). I-a ajutat, de exemplu, sa gaseasca ruinele anticelor Ninive, Khalne sau Assur si destul de multe altele. Deci, sa pastram un simt al rezonabilitatii. Cel putin dpdv istoric are o valoare considerabila.
Pobabil biblia are mai multe capitole si personaje) in rest nu cred ca sunt diferente.
Tu vrei sa intorci toti crestini impotriva ta?(asta e o intrare si acum raspunsul: ) sf inseamna stintific fantastic... iar biblia nu mi se pare prea stintifica
In una dintre ele cred un miliard de oameni. Macar daca ar cred intr-o carte SF buna cum ar fi Dune sau Lord of the Rings...
N vad nici o diferenta,continutul celor doua,mesajele pe care le transmit, se aseamana, izbitor.Fiecare sfant,are si un nume musulman,inexplicabila, ramane intrebarea, de ce totusi sunt atatea religii?
unbaiatanonim întreabă:
afksbhbaws întreabă:
afksbhbaws întreabă:
kaynmaincallme întreabă: