Valorile morale sunt foarte diferite.
Pentru a putea face bine altora trebuie mai intai sa te asiguri ca ti-ai adus bucurie si fericire in viata.
Cum poti pretinde ca poti audce binele in lume, daca binele nu il poti aduce nici in viata ta?
''nu se gandeste la nimic altceva decat binele propriu'' Asta nu arata decat ca nu stiti o boaba despre spiritualitate si ca nu ati inteles nimic din cea ce va invata religia.
Cum poti face un bine in lume cand esti sarac si abia ai ce sa mananci?
Crezi ca atunci cand abia ai ceva pentru tine iti sta gandul la salvarea planetei?
Pentru a putea schimba lumea in bine, trebuie mai intai sa o faci cu tine insuti.Sa te gandesti la cum ai putea sa te salvezi pe tine, si sa o faci in totalitate... Apoi restul lumi.
Puterea exemplului e cea care guverneaza.
Subcomunicarea ta spune totul despre capacitatiile tale!
Degeaba vi tu cu tot felul de teori despre pace si iubire in lume daca SUBCOMUNICAREA ta arata inconstient oamenilor ca abia ai ce sa mananci sau esti slab din punct de vedere al inteligentei emotionale.
Tot inconstient te vor refuza.
Poate aveti idei bune, dar daca nu le aplicati mai intai pe voi insiva sunt egale cu 0 lumi intregi.
Un lider ofera sfaturi prin puterea exemplului propriu, nu e nevoie de reguli, religii si teori care sa ne invete despre fericirea in lume. Caci noi ca oameni vom urma doar puterea exemplului celor care au reusit ceva cu viata lor!
Generalizezi. Teoria ta suna frumos, are alura teologica, dar nu e adevarata. Te hazardezi cand spui ca stii inima ateilor. Ateii in primul rand nu au o psihologie colectiva, nu se definesc unitar prin contrast cu cei care cred. Sunt oameni si oameni, unii renunta la credinta, altii nu sunt convinsi iar unii nu sunt expusi la concepte religioase.
Si cum stii tu asta? Ca absolut toti oamenii stiu ca Dumnezeu exista? Nu sti asta, pentru ca nu ai cum, ci vrei sa crezi asta. Afirmatia ta nu e o constatare, ci o prejudecata si o generalizare. Desi, ca sa ajungi la concluzia ta, ar trebui sa emiti o judecata de factura psihologica si cognitiva, tu ai formulat o judecata de factura filozofica si religioasa. Nu e un adevar obiectiv, un fapt, ci doar un aforism.
Nu ai inteles ce am zis. Nu e vorba de mine sau tine, de crestini. E vorba de oameni, indiferent de convingerile religioase. Cineva care nu a auzit niciodata de Iisus, nu se va regasi niciodata instinctiv in Iisus. Daca ar fi fost asa, nu ar mai fost nevoie de biserica si evanghelizare.
Nu inteleg, stii definitiile ateismului si satanismului si nu iti poti da seama care-i diferenta? E grav atunci.
Nu am obiceiul de a jigni pe internet, dar esti retardat.N-am ce sa-ti mai zic, practic intreci orice limita prin nesimtirea ta.
Nu,tu nu insulti niciodata, doar esti sincer (de retardat)
Diferenta sta in faptul ca ateul nu crede in satana nici in dumnezeu,zeus nici in supranatural etc
pe cand un satanist crede in satana,au reguli de viata,ura fata de dumnezeu,religii
acuma cu faptul ca se gandeste doar la propiul bine exact acelasi lucru il faceti si voi va ganditi doar la voi nu va pasa de cel de langa voi, mereu cand vb cu crestini ma barfesc pe la spate asta i un semn de iubire asa e
pe un sit crestin semnele timpului am citit un articol foarte bun despre crestini si ateii in care se spunea despre un studiu facut in usa, ateii care treceau pe langa cineva sarac i datea banii, il ajuta supriza a venit din partea crestinilor care nici macar nu il baga in seama
concluzia crestinilor le pasa doar de ei si atat nu toti dar majoritatea da si daca isi da ceva maine stie tot universul asta e adevarul
un ateu nu se da sfant, nu spune c ajuta pe nimeni daca poate ajuta
sunt convins de asta
Nu stiu care e mai constient ca exista dumnezeu ateul care da ajuta pe aproapele lui sau crestinul care nu-i pasa de aproapele lui
crezi in dumnezeu dar nu faci voia lui, va barfiti intre voi, va uratiti, va furati, omorati etc
de ce nu sunteti voi constienti ca va bateti joc de dumnezeu prin cea ce faceti?
Si voi ignoranti invataturile lui isus ca daca nu leati ignora nu ati fi cum sunteti, barfitori, plini de ura, ies pe strada se uita crestinul la mine si deja in gandul lui cine stie ce crede despre mine
"satanist modern care nu crede in nici un zeu sau divinitate " --> satanistii, fie ei moderni sau traditionali, cred intr-o divinitate denumita Diavol, Satana, care pentru ei este un zeu, da.
Diferenta dintre ateu si satanist este ca satanistul slaveste pe satan pe cand ateul nu slaveste nimic pentru ca nu crede nici in dzeu nici in diavol.
Clar?
Satanistii il venereaza pe satana.(cum adica satanismul modern?)
Ateii nu au zeu/nu au religie/nu cred in existenta unei divinitati/fiinte superioare(bine, probabil extraterestrii, dar asta nu se pune).
Ateism = ignoranta fata de Dumnezeu
satanism = ura fata Dumnezeu
Nu prea sunt acelasi lucru in teorie doar ca unii atei, ca sa se afirme sau ca urasc Biserica si credinciosii batuti in cap mai exagereaza si se duc in extrema satanica. Sau poate ca asa sunt perceputi de catre unii credinciosi.
De unde si pana unde ateism este ignoranta fata de d-zeu?
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ateism Arata-mi unde scrie "ignoranta" in definitia ateismului!
Ateii sunt sceptici, nu ignoranti.
Satanismul Modern promoveaza individul si nu faptul ca omul este nesemnificativ, slab si dependent de supranatural. Se considera ca apartenenta de supranatural si implicit de o biserica, presupune mult prea multa bataie de cap avand in vedere ca "Nimic nu este real (Totul este permis)" (Phil Hine, Magia Haosului). Satanistul Modern nu neaga munca stramosilor nostri precum face un fanatic, ci el imbratiseaza fiecare idee valoroasa, cultura si magia, dar refuza sa fie condus de legile unui "preistoric" (ex. Iisus). Pe scurt nu recunoaste nici o entitate/zeu care are puterea de a conduce pe om, singura entitate aflata esti TU si TU esti singura persoana care are controlul vietii tale si singura care lupta pentru succes.
Ateismul este o lipsa de credinta in divinitati sau forte supranaturale.
Se disting doua modele de ateism: ateismul pozitiv (sau „tare") si ateismul negativ (sau „moale"). In timp ce un ateu pozitiv afirma inexistenta divinitatii, un ateu negativ nu face decat sa nu afirme existenta sa. Cele doua modele sant cel mai usor de distins cu ajutorul urmatoarelor enunturi: „Consider ca nu exista zei." (ateu pozitiv); „Nu consider ca exista zei." (ateu negativ).
Mai destapt-o uitete in definitia din DEX la ateism! Ateu=persoana care nu crede in existenta a niciunui zeu! Daca nu ma crezi pe mine vorbete cu un ateu..Acesta poate sa iti confirme! Aici imi dau si eu seama ca aria ta sociala este una manipulatoare la extrem..Imi pare rau pentru tine sincer!
Exact la asta ma gandeam eu adineaore.io ce parere am? da am o parere? sa zicem ca eu crestin ortodox sant mort in pacat.astia sant mai morti decat mine? exista mort si mai mort? nu cred.insamna ca santem la feliu.
Cred ca nu exista pacatos mai mare deacat un crestin ce nu face voia lui Dumnezeu.Ori stai cu Dumnezeu ori ba.Nu poti sa stai cu un picior intr-o balta si cu un picior in alta.
Daca putea colosul din rhodos sa stea cracanat, pe doua maluri, eu de ce sa nu pot sta in doua balti? important e sa schimbi macazul la timp. daca ai timp.iar noi romanii avem o vorba despre fratia cu cineva, pana treci puntea.ce parere ai kalla de aceast proverb? ne caracterizeste?
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: