Greco-catolicii sunt ortodocsi care-l recunosc pe Papa drept seful Bisericii.
Importanta este credinta cetatenilor, iar in cazul acesta, purcederea Duhului Sfant.
Romano catolicii sunt aia originali practic, de rit latin. Aia greco sunt o inventie a papei ca sa poata converti ortodocsi la catolicism pastrandu-le slujbele, teologia, traditia dar punandu-i sa se supuna papei. Tocmai existenta greco-catolicismului e dovada ca papistasilor nu le pasa de Dumnezeu ci doar de controlul politic al papei
OPINIA mea este că este cam aceiași religie adică creștinismul
important este să Creadă in Iisus Hristos ca fiu de Dumnezeu care a murit pe cruce pentru iertarea păcatelor noastre!
Catolicii o mai baga in seama si pe fecioara maria si asta ma enerveaza
si greco sunt aproape ca si ortodoxii eu nu am vazut diferenta intre ei si ortodoxi
Am cunoscut greco-catolici cat si romano-catolici, nu am sesizat diferente mari intre ei.Parca totusi erau mai grasi romano-catolicii.
Greco-catolicii sunt produsul unei înșelăciuni a Catolicismului venit pe linie politică la creștinii ortodocși din Ardeal la anul 1700 din partea stăpânirii habzburgice. Aceasta a promis românilor ortodocși care nu aveau drepturi egale cu celelalte națiuni(sași și unguri) că le vor avea dacă vor adera la Catolicism. S-a negociat între mitropolitul Atanasie Anghel și împăratul de la Viena că vor trece sub ascultarea papei făra să părăsească cultul (credința ortodoxă), de aici denumirea de greco-catolici. Promisiunea nu le-a fost îndeplinită de aceea s-au dus atâtea lupte în Ardeal. S-a creat în felul ac. o struțo-cămilă, încât cei care au aderat au rămas și fără cred. ortodoxă și fără drepturi. La venirea Comunismului când ac. a promis drepturi egale tuturor, Bis. greco-catolică a fost desființată, urmând ca cei înșelați să revină la Biserica din care au plecat sau unii să adere la Bis. Romano-catolică, recunoscută. Așa s-a și întâmplat. Unii ierarhi s-au împotrivit și au fost închiși. După '89 au găsit prilejul oportun să restaureze ac. înșelăciune făcută de o putere străină și pentru. folos propriu încât se continuă și astăzi ac. struțo-cămilă lăsându-se înșelați a doua oară. Mai multe info încărțile de istorie sau Wikipedia.