| Moisie a întrebat:

Care este diferenta intre Rai si Iad?
Tinand cond de faptul ca Isus Christos s-a sacrificat pentru ca toti criminalii in serie, toti ucigasii toti talharii si toate curvele sa poata fi mantuiti/e si astfel Raiul va fi populat de criminali in serie, de talharii care ne-au jefuit si de curve, pun intrebarea:
Care este atunci diferenta intre Rai si Iad?

13 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Raiul sau paradisul va fi pe pamant dupa sfarsitul lumii. Psalmi37:9-11,29. Iadul in Biblie se refera la moarte. Apocalipsa21:8

| Moisie explică (pentru danay72):

Raiu, paradisul si Iadul exista deja mai ales in tarile dezvoltate in care religia este o poveste de adormit copii. In statele dezvoltate majoritatea oamenilor traiesc intr-un paradis, si o mare parte die ei se simt in Rai mai ales cand au orgasm, iar Iadul exista in tarile sarace, mai ales religioase, in care lumea este prostita prin religie si lobotomizata cu Biblia. Aseara chiar am vazut IADUL la TV, si anume iadul adevarat de Rep Congo si anume in ca[piyala Kinshasa in care desi traiesc milioane de oameni, nu exista de loc servicii de strangere a gunoiului si nici canalizare!
Deci iata o dovada ca Biblia este doar o minciuna de prostit prostii, si ceva ce nu are legatura cu realitatea, cu atat mai putin cu realitatea din sec.XXI

| danay72 a răspuns (pentru Moisie):

Eu am spus ca acel chin vesnic nu exista ci iadul se refera la distrugere eterna.

| Moisie explică (pentru danay72):

Inteleg ca tu zici asta, dar nu asta zic crestinii si nici Dumnezeul din Biblie, asta spune ca toti vom ajung in Sheol sub forma unor umbre vesnice fara viata.
Eu personal iti dau dreptate, doar ca nu as zice ca "distrugerea vesnica" este Iadul, ci ca "disparitia vesnica" este o realitate care nu va ocoli pe nimeni, dar totuis nu este Iadul tot asa cum nu a fost Iad pentru noi nici inainte de nasterea noastra.

| danay72 a răspuns (pentru Moisie):

Din nefericire crestinataea sustine ca iadul e chin vesnic desi Biblia nu sustine asta. Apocalipsa21:8 arata ca se refera la moarte. Apoi Biblia sustine ca sufletul moare si ca plata pacatului e moartea, lucruri pe care din nou nu le sustine crestinatatea. Ezechiel18:4,Romani6:23

| usuk a răspuns:

Diferenta e ca necredinciosii vor ramane in iad si ceilalti fericiti in rai
"crede si vei fi mantuit"
in cine? de ce?

cel mai bine e sa-ti faci tu o religie cu iadu' si raiu' tau propriu in care, tu sa decizi unde sa ajungi(eu asa am facut.lol)

| milan9 a răspuns:

SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE, pentru că "Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (a oamenilor) şi VEŞNICIA!" Ecclesiast 3, 11

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut (cu sufletul) şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân ÎN TRUP" (Filipeni 1, 23-24).

"Fiecăruia (sufletelor de "dincolo") dintre ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor..." Apocalipsa 6, 9-11

"Toţi trebuie să ne înfăţişăm (sufletele noastre) înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10)

| Moisie explică (pentru milan9):

Da, asa este, si eu pot oferi oamenilor "flacara vesnica" care arde vesnic arzand nimicul care este tot vesnic, pentru ca iata vine iarna si sunt convins ca va fi acceptata cu bucurie de romanii prea saraci ca sa-si permite putina incalzire pe bani multi si cei care daca nu au lemne, au multa credinta a proasta si cred ca asa ceva exista!
2 Problema cu intoarcerea sufletului de unde a venit, este totusi o mare problema, pentru cei pe care nu i-a adus barza, ci s-au nascut din parintii lor, este cum sa se intoarca inapoi in acea parte a corpului din care s-au nascut, cand acel "cer" a disparut si el prin moartea parintilor?

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Spuneam si mai sus ca SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE, pentru că "Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (a oamenilor) şi VEŞNICIA!" Ecclesiast 3, 11

Exista in acewst sens zeci de versete:
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut (cu sufletul) şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân ÎN TRUP" (Filipeni 1, 23-24), etc...

Oare cat de aberat trebuie sa fie cineva care NU asculta de glasul Stiintei dar asculta de idioteniile unui ecleziast primitiv din epoca bronzului?
Sper ca macar tu ai discernamantul sa nu iei de buna ce zic analfabetii primtivi din epoca pietrei sau a bronzului care NU stiu nimic, dar cred multe.
Sper ca vorbesti despre Christosul pe nume Simon Bar Kochba... nu?

| milan9 a răspuns:

Nu în zadar Dumnezeu profeţeşte că va fi "un cer nou şi un pământ nou".
Este deci posibil ca pentru viaţa veşnică inclusiv pământul să fie un loc de convieţuire a oamenilor.

Nu putem crede că pământul va fi singurul loc al existentei vesnice. Ar însemna să limităm pentru veşnicie fie puterea, fie bunătatea lui Dumnezeu, mai ales că Scriptura menţionează prin sute de versete ca si "cerul" este locul vesniciei! happy

Si intr-adevar Dumnezeu a avut dreptate!
In loc de cerul mincinos cu ingeri si sfinti, iata ca avem un cer nou brazdat dr mii de avioane in fiecare zii, si un pamant nou in care religia este doar pentru cei neajutorati si cei saraci cu duhul!
Nu exista nicio existenta vesnica, nici soarele si nici chiar universul nu e vesnic, tot asa nici minciuna si nici prostia!
Asa ca "vesnicia" se gaseste doar in capetele celor aberati care nu inteleg realitatea, dar si aia doar temporar si nu vesnic!

| milan9 a răspuns:

Versetul Iezechiel 18, 4 nu se referă la nici o moarte a sufletului! Exceptând propaganda eronată a sectei iehoviste, nici un verset al Scripturii nu se referă la vreo moarte a sufletului! Ceea ce ignoră cu desăvârşire această sectă este procentul copleşitor al exprimării METAFORICE, simbolice, polisemantice, întâlnite în Biblie!

Din CONTEXT reiese faptul că israeliţii se plângeau de faptul că pedeapsa pentru ceea ce a făcut tatăl, cade asupra urmaşilor săi! (citând un verset care zicea: "Părinţii au mâncat struguri acri şi copiilor li s-au strepezit dinţii" -vers. 2)

In acest CONTEXT (dificil de înţeles pentru o anumită grupare necreştină), versetul 4 vine ca un răspunsul al lui Dumnezeu la această problemă de mai sus: "Cel ce a păcătuit, acela va muri" (în sensul că DOAR acela va fi învinovăţit, pedepsit sau se va COMPROMITE din cauza păcatelor sale).

Exprimarea METAFORICĂ este foarte des întâlnită în Biblie. Dar lipsa de cultură lingvistică a dus la interpretări eronate ale ei, la apariţia a zeci de mii de feluri de interpretări si secte.

În Apoc. 21, 8, „Moartea a doua" însemnă acolo, pierderea sufletului, „compromiterea" sufletului pentru veşnicie, pierderea mântuirii!

Unii prin prisma religiei diferite de creştinism, afirmă în mod greşit că în Apoc. 21, 8, „Moartea a doua" înseamnă „distrugere eternă"! Dacă apostolul a spus „moartea a doua", imediat te întrebi de ce mai este necesară „a doua"? Doar pentru ca sufletul să mai fie înviat pentru vreo câteva zile şi apoi să moară iar? Nu putea fi „rezolvată" problema de la început?

"Moartea a doua" se referă doar la "pierderea", COMPROMITEREA SUFLETULUI, nefericirea lui veşnică, esecul libertatii lui, ratarea tintei!

Pentru lămurire, Biblia oferă zeci și zeci de exemple care vorbesc în mod concret despre veşnicia locurilor sufletelor, atât a celor bune cât şi a celorlalte!