Depinde ceea ce intelege fiecare prin sacralitate. Din pacate sunt multi care interpreteaza sacrul dupa bunul plac si il fac lege prin puterea pe care le-o confera pozitia sociala si implicit banii pe care ii detin. In mare, asi spune ca sacrul, in acceptiunea biblica este foarte putin respectat in aceste vremuri. Religia ( re + ligare = a relua legatura, a se "re-lega" de D-ZEU) este putin practicata cu adevarat. In plus, inclusiv ideea de dumnezeu este relativa, acesta fiind o divinitate careia ii acorzi direct sau indirect, prin viata ta traita, "inchinarea". dumnezeu (am scris cu litera mica pentru a face distinctia intre adevaratul si unicul D-ZEU si dumnezeii, idolii oamenilor) astazi este banul, sexul sau alte lucruri murdare.
Multumesc...am priceput cum sta treaba intre omul din zilele noastre si sacralitate
Omul contemporan are datoria sa stearga pe jos cu aberatiile "sacre" ale inaintasilor si sa le inlocuiasca repede si pe toate planurile cu ratiunea pura.
Buna,am un raspuns pentru intrebarea ta.Omul modern are o datorie incomensurabila in acest secol in care sacralitatea nu mai traieste in sufletul nostru, nici macar ca si ideal.Insa sacrul este in fiecare, este o parte latenta inca nedescoperita.Materialismul distruge sacrul, insa noi ca si oamenii moderni cum am mai spus avem misiundea de a regasi in noi tot ce este divin si sacru.
miauu întreabă: