Existența, Realitatea, nu are un nume, e doar viața care trebuie si merită prețuită în orice clipă. Am mai zis-o: Religia mea e Natura, Dumnezeul meu e Universul.
Stiinta si realism, asta e dz-ul meu. Dz-ul inventat de primitivi e bun pentru cei care cred in povestile primitive.
Stai liniștit că este al tuturor, pe toți îi va judeca sau răsplăti același Dumnezeu.
Un singur nume avem înregistrat în Biblie: YHWH acronime ce au fost dezvăluite acum aprox. 2000 de ani pe cruce - Isus Nazariteanul Regele Iudeilor.
Ai vrea tu sa fie Isus. Tu n-o sa stai in picioare.
Ce?
El Shaddai=Dumnezeu Atotputernic (asta e numele Lui cu adevarat de la început)
Nu este Yehova sau orice are legatura cu acesta:
Iehova-Iire=Dumnezeu se va îngriji
sau
Iehova-Nisi=Iehova este Steagul meu.
sau
Iehova-Șalom=Dumnezeu este pace
Iehova este doar un Dumnezeu spre care slujitorii săi se pot îndrepta pentru ocrotire și ajutor. (Exodul 17:13-16)
Te întreb:Care nume îl face mai special dupa parerea ta, Dumnezeu Atotputernic sau Dumnezeu e Steagul meu?
"Te întreb:Care nume îl face mai special dupa parerea ta, Dumnezeu Atotputernic sau Dumnezeu e Steagul meu?"
Nu prea ai înțeles treaba asta, nu-i așa?
Bine zicea Solomon : "Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor"
Exod 6:3. "Eu M-am aratat lui Avraam,(primul om), lui Isaac(al doilea om) si lui Iacov (al treilea om) ca Dumnezeul cel Atotputernic(adica El-Shadai) dar n-am fost cunoscut de el sub Numele Meu (sub numele, nu deasupra) ca Domnul.
DanyTheNovice, îți va da Dumnezeu mândria jos, te asigur!
stii ce lesin de ras la aia cu shalomu ca dupa ce a explicat capitanul, au inceput sa apara fraierii farsei. Nu stiam inainte sa vad blogul ala, dar a fost buna am lesinat, am ras bine.
Deci sa raspund eu, inca caut nu stiu unde e dz asta, pentru ca fiecare este o chestie diferita, si nu functioneaza deloc cum e scris in biblie.
Ti-as fi dat atunci raspunsul ala cu akash/asman dar m-am razgandi, in fine il adaug pentru curiosi. Si asa a stricat dz cuplurile facand societatea. Eh mi-am permis mie insami, asta e, dar tot ala care l-a pus pe dz "sef" a fost nesimtitul.
soffie întreabă: