Desigur ca am amintit si cu alte ocazii ca ESTE MARE LUCRU SA CUNOSTI ADEVARUL! De asemenea Isus spune in una din tezele sale din predica de pe munte ca: - SUNT FERICITI CEI CONSTIENTI DE NECESITATILE LOR SPIRITUALE! Iata cateva din argumentele date referitor la NUMELE DIVIN : - IEHOVA_ nume pe care si l-a dat el insusi. IEHOVA este creatorul si prin urmare SUVERANUL de drept al universului. IEHOVA este traducerea in limba romana a tetragramei ebraice JHVH sau YHWH. care inseamna,, El face sa devina."UNDE se gaseste NUMELE LUI DUMNEZEU in unele traduceri? -- In Biblia Cornilescu nerevizuita, apare la notele de subsol in Geneza 22:14 si Exodul 17:15; Cuvantul DOMNUL arata cazurile cand acesta corespunde cu YHWH(IEHOVA) BIBLIA SINODALA: In Facerea (GENEZA)22:14: in SANTA SCRIPTURA 1874 : Numele divin este redat peste tot in scripturile ebraice sub forma IEHOVA; IN BIBLIA ORTODOXA: numele divin apare in FACEREA 22:14; si in Iesirea 33:19; 34:5, 6, sub forma iahve. IN TRADUCEREA LUMII NOI : Aceasta traducere la adus la locul initial si potrivit si-l foloseste de 7210 ori in SCRIPTURILE EBRAICE si incele grecesti crestine aCUM GANDESTE -TE si tu la cata dezonoare -i-au adus unii traducatori ai Bibliei, lui Dumnezeu inlocuind NUMELE CU DOMNUL SAU DUMNEZEU. l-au INSULTAT. NUMELE Divin inseamna -,, el face sa devina ". Acesta arata ca Iehova este Cel care actioneaza, devenind IMPLINITORUL promisiunilor. Cel care isi realizeaza intotdeauna scopul. MENTIONEZ : DOMN < DOMNUL < ADONAI < DUMNEZEU, sunt titluri, nu sunt nume, aceste au fost redate de soferimi. FORMA prescurtata este IAH. Iata ce spune Isus in Ioan 17:6, 26. (CITESTE daca doresti ) sa_ti FIE DE MARTURIE, SI TIE SI CELOR CARE TE ASCULTA! TE SALUT CU RUT 2 :12.
Dar numele folosit de "martori" NU este o pronunţie SCRIPTURISTICĂ (deoarece EVREII N-AU PRONUNŢAT NICIODATĂ "Iehova").
Este important a nu se confunda iniţialele YHWH întâlnite în Vechiul Testament (pe lângă alte 5000 de expresii referitoare la Dumnezeu) cu pronunţia greşită "Iehova".
Această pronunţie ("Iehova") este o variantă falsă de pronunţie în limba engleză (de vocalizare), inventată la voia întâmplării prin îmbinarea abuzivă dintre consoanele unui nume (Y-H-W-H, a căror pronunţie autentică a fost definitiv pierdută şi vocalele altui nume (Adonai). O compoziţie deci, cel puţin ciudata...
Bine ca ai intrebat, si stiu ca raspund foarte tarziu la aceasta intrebare dar totusi, este adevarat ca dumnezeu are un nume, care este acesta? asa cum scrie in psalmii 83:18 se spune : "Ca sa se stie tu, al carui nume este IEHOVA, numai tu esti cel Preainalt peste tot pamantul". deci asa cum vedem aici. Biblia ne spune cu claritate ca numele lui dumnezeu este iehova. Acum trecand mai departe, tu ai intrebat de ce este important sa folosim acest nume. pentru inceput chiar dumnezeu i-a spus lui Moise : (exodul 3:14) Atunci Dumnezeu i-a spus lui Moise" EU VOI DEVENI CE VOI VREA SA DEVIN" si a adaugat : Iata ce sa le spui fiilor lui israel : EU VOI DEVENI m-a trimis la voi", acest verset arata clar ca numele lui Dumnezeu are o semnificatie si anume, aceea ca el isi indeplineste scopurile oricand. Dar acum referitor la intrebarea ta, Numele tau este important nu? de aceea parintii tai ti-au daruit un nume pe care sa il folosesti. Cum te-ai simti daca cineva te-ar striga intr-una numai "HEI, TU DE COLO`? cred ca daca noi nu am avea un nume nu am stie cine cu cine vorbim. asa ca, asa cum noi avem un nume si ne folosim de el, asa se foloseste si dumnezeu de numele sau deoarece aceste este important, si se spune ca noi am fost creati dupa asemanarea lui Dumnezeu deci asa cum noi avem un nume care este folositor asa si Dumnezeu are unul, si anume Iehova... Daca vrei sa aflii mai multe lucruri intra pe siteul oficial al martorilor lui Iehova si anume www.jw.org. este un site gratuit si poti viziona materiale video, chiar poti citi si biblia online dar mai poti si sa soliciti un studiu biblic gratuit. Sper ca te-am ajutat!
Meme10Memu întreabă:
anonim_4396 întreabă: