Cică "DAR CORECT E INFLUENȚA". Ai citit răspunsul ăsta? Deci nu e nici ura, nici indiferența. E influența
Indiferența, să știi că te urăște îți dă o oarecare satisfacție, exiști, să nu îți observe existența e groaznic. O spune un fost îndrăgostit.
Sincer cred că opusul dragostei e... " nu mai simt nimic " nu ştiu să-l explic într-un cuvânt.
Dacă urăşti o persoană, poţi să simţi şi ceva pentru ea în acelaşi timp, deci nu se pune problema să fie ura.
Indiferenţa la fel, dacă eşti indiferent cu iubita ta, asta nu înseamnă că în sinea ta tu nu o iubeşti.
Cred că... nepăsarea mai bine zis, nu ştiu sincer dacă poţi s-o numeşti indiferenţă, dar dacă nu-ţi mai pasă deloc de acea persoană şi eşti ceva de genul " Nu-i problemă dacă o văd cu altul, oricum nu mă interesează "... atunci chiar nu mai simţi nimic pentru persoana aia.
Sper că te-am ajutat, nu ştiu cât m-am făcut inţeles dar na.
Văd că e în categoria "Religie", sper că nu am greşit şi ai înţeles ideea.
Multă baftă.
Este RĂUTATEA DIRECT. DAR CORECT E INFLUENŢA!
Deși este vorba de două emoții complet opuse, excluse reciproc, oamenii le conectează adesea și motivele pentru care, după relațiile de dragoste și căsătoriile, apare o atitudine de ură - trădarea și respingerea.
Oamenii adesea asociază dragostea și ura, spun că sunt două fețe ale aceluiași sentiment și că dragostea se transformă foarte ușor în ură!*
Daca dragostea este iubirea pentru celalalt atunci opusul ei e iubirea de sine - mandria.
AlinaAlbiNuTza întreabă: