Exista si aceasta posibilitatea de a exista ceva care sa fi creat totul insa care sa nu se implicie lasand legile fizice, chimice, naturale etc in "legea" lor. (personal nu cred, insa recunosc ca e posibil)
Insa nu are legatura premisele cu concluzia. Ai plecat de la caracterul indivizilor celor doua tabere si ai ajuns la concluzia existentei supra-naturalului.
In orice caz universul are un autor, aceasta poate fii si o energie necunoscuta, dar a luat un impuls. Ps: Te rog citeste aceasta intrebare daca esti nedumerit:http://www.tpu.ro/......ala-si-ii/
Nu eram nedumerit ci recunosteam orice ipoteza ca fiind posibila.
Nu inteleg cu ce trebuia sa ma lamureasca linkurile date de tine. Ai citit o carte si ai descoperit existenta lui Dumnezeu si implicit calea spre fericire---Bravo tie! Dar asta nu este un argument pe probe.
Daca vei studia cu atentie Biblia vei putea observa de ce acum nu intervine Dumnezeu si cand o va face.De un real ajutor iti poate fi situl www.jw.org.
Parerea mea este ca lumea asta ar trebui sa explodeze. Daca Dumnezeul tau exista era posibil sa imi inteleaga gandul si ar fi facut-o de mult.Multumeste-te cu atat.
Credinciosii au ales sa creada, scepticii au considerat ca nu au ce sa creada. Indiferent de situatie fiecare a ales ce il defineste ca persoana, ce se potriveste cu conceptiile si trairile sale. Se judeca unii pe altii desi n-ar trebui..fiecare credeceea ce il face fericit, ce are nevoie si ce pare sa dea sens existentei sale. Sa respectam parerea fiecaruia e lucru mare.
Eu cred in Dumnezeu pentru ca am motivele mele, pentru ca asa am ales, pentru ca ma implineste ca persoana si ma face fericita..cine sunt scepticii, faptul ca ma judeca si conceptiile lor ma lasa rece. Eu insa le respect parerea, nu ii judec si nu-i consider inferiori/superiori pentru credinta sau necredinta lor...
Tu crezi ca cineva a "ingropat" aceasta forta in religii si se foloseste de ea? Ce sanse mai erau sa credem in zei daca nu erau teorii religioase? Fie ei si abstracti?
Parerile e normal sa fie diferite.
Pentru ca suntem categorii de oameni cu evolutii mentale diferite.
Toti reactionam in functie de proprile prejudecati, experiente si in functie de nivelul de intelegere a tot ce coexista simultan. In acest fel suntem liberi sa urmam orice adevar dorim si sa-l schimbam in functie de ce experimentam.
Doar ca unele persoane sunt mai putin curioase ca un melc.