Normal că nu, pentru că nu există. Diavolul e o corupere pe post de simbol al opoziției clare față de ideologia Sa-Ta-Na-(MA), ideologie ce a precedat acest program psihologic de distrugere în masă a omului.
Ideea de diavol sau persoana Satan, e pură invenție a celor ce au scris Biblia, iar cum e doar o invenție nu are cum să aibă puteri, că e ceva fictiv.
Ce se-ntâmplă de fapt din punct de vedere psihologic la cei ce cred că există așa ceva; Oamenii având liberu' arbitru de a face alegeri, oamenii fac și alegeri proaste, de unde rezultă faptele negative.Acuma e drept că chestia cu faptele bune și faptele rele e foarte relativă, noi ca oameni având doar modele sociale de ghidaj, percepem de exemplu a ajut pe cineva necondiționat ca pe un lucru pozitiv, o faptă bună, dar nu știm 100% dacă e o acțiune pozitivă sau nu, știm asta doar ca raport social.
Da! aşa este în slujitorii lui şi atrage tot mai multă populaţie, pentru a-şi întreţine puterea, deoarece are timpul limitat...*!
Puterea pacatului este Legea :
"Unde iti este, moarte, biruinta ta? Unde iti este, moarte, boldul tau?
Si boldul mortii este pacatul, iar puterea pacatului este legea."
(Epistola catre Corinteni a Sf. Apostol Pavel – 15/55, 56)
Ispita este ca o incercare a virtutilor crestinului. Daca crestinul crede ca are ca virtute cinstea (adica nu fura), diavolul ar putea sa-i puna la indemana o suma de bani pe care o poate fura faca sa stie nimeni, adica il ispiteste sa vada daca e cu adevarat cinstit. Daca crestinul fura banii, inseamna ca acea virtute nu era insusita destul de bine, si nu ii mai este considerata ca virtute. Cred ca se cunosc versetele care spun ca virtutile vor fi incercate ca prin foc
Raspunsul e bun, si asta pentru. ca fiecare crestin trebuie sa stie ca atunci cand ispiteste, minte, fura, etc, slujeste diavolului deoarece prin asta fac rau altor oameni, si cu cat aceste rautati se inmultesc cu atat, spunem noi, puterea diavolului este mai mare.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: