Miserupist. Cred că e cel mai bine să ţi se rupă de religia ta şi a celorlalţi, şi să-ţi trăieşti viaţa aşa cum îţi place.
Zeul şi tatăl meu e Helios, zeul Soare.
Să ştii spre deosebire de ceilalţi 2000 de zei îl pot vedea. Să ştii dacă pot vedea un lucru, nu ştiu, ajută credibilitatea.
Crezi ca daca iti poti vedea zeul atunci cand ai chef, asta denota ca el este adevarat? Si o statuie o poti vedea la orice ora vrei. Orice banalitate o poti vedea cand vrei. Inseamna ca trebuie considerat sfant doar pentu ca este vizibil?
O statuie nu încălzeşte planeta şi-i dă lumină, asfel ca viaţa să se dezvolte şi să evolueze.
Soarele este doar una din creatiile pe care Zeul meu le-a lasat pe Pamant, una din multele creatii. Si ca Planeta sa aiba viata nu este nevoie doar de soare, mai sunt multi alti factori necesari. Sa inteleg atunci ca soarele nu este suficient? Ce zeu mai este atunci daca are nevoie de multe alte elemente pentru a mentine viata pe Planeta?
Un zeu real.
Datorită luminii şi căldurii oferite, apa ajunge în stare lichidă şi favorizează apariţia vieţii.
Faptul că tu şi mulţi alţii sunteţi nişte ingraţi nerecunoscători inventând un zeu care cică a creat totul inclusiv pe zeul care trebuie să-i mulţumiţi că trăieşte, e o altă poveste.
Aşa e natura umană, mişelească şi nerecunoscătoare.
Dar zeul meu e bun şi înţelept, nu judecă, nu critică, nu pedepseşte, nu recompensează.
Ideologia ta despre zei e falsă. Nu zeii au creat Universul. Nimeni nu ştie cine l-a creat.
Trebuie doar să ştii că datorită zeului Soare Helios, respiri şi te mişti acum.
Poate tu nu stii cine a creat Universul pentru ca ignori adevarul. Deci zeul tau este insuficient din moment ce mai are nevoie de multe alte elemente chimice pentru a intretine viata pe Pamant? Zeul meu are nevoie doar sa spuna un cuvant si toate Il asculta. Incerc sa ignor imaturitatea ta, jignesti pentru ca nu stii sa te aperi altfel.
Zeul tau nu critica, etc, etc, etc. De ce nu te inchini la o soseata? Pentru ca nici ea nu te critica, tine de cald, asa cum ceri tu.
Nu trebuie sa stiu aberatia asta. Voi stii toata viata ca datorita lui Dumnezeu exist si sunt mantuita.
Te scutesc de alte eforturi zadarnice.
Zeul meu se poate vedea? Da.
Există.
Zeul tău se poate vedea? Nu.
Nu există.
Caz închis.
Ştiu că vezi chenarul "Răspunde" ştiu că te tentează să răspunzi, dar imaginează-ţi atunci când tastezi, că fiecare tastă apăsată îţi aduce o înjunghiere de cuţit.
Poate aşa îţi trece cheful.
Dar se poate trata totul cu un ignore.
Pa.
Sunt botezat ortodox, dar de asta putin imi pasa, puteam fi si budist.Eu imi traiesc viata dupa propiile principii.
Pt SonOfHelios...
Ce rationamente de 2 bani!
Se poate vedea o biserica? Da, deci exista.
Se poate vedea vantul? Nu, deci nu exista?! Cam asa ai gandit si tu.
Poti sa ma tratezi cu cati ignore vrei, cu cate cutite ai chef, nu ma tem de curajul tau imaginar.
Numai bine si cu alta ocazie!
Eu nu stiu ce sunt, cred in Dumnezeu, dar numai in el, nu dau doi bani pe sfinti, nu dau doi bani pe icoane, si nu dau nici macar un ban pe biserica, pentru mine sunt prostii, am ales asta pentru ca, citind biblia, mi-am dat seama ca este pacat sa te rogi la cineva in afara de Dumnezeu si nu suport bisericiile ca ii fraeresc pe toti prostii care dau bani pentru nunti si botezu chiar si inmormantari, ca ele ar trebui sa fie "gratuite" dai tu daca vrei, nu iti cere ca oricum ei au salariile lor, ca doar biserica e bugetara, ce naiba, traieste pe banii nostri daca e sa zicem asa, si crestinii de azi, is doar niste fricosi rupti de realitate.
Catolica.si mami si tati au avut credinta asta.
despre credinta ta, nu cred ca este o cale buna dar, daca tie iti convine eu nu te pot obliga sa fi altcumva.
Eu sunt Creştin Ortodox pentru că aşa am fost de la naştere şi voi rămîne pînă la moarete. Ce spui tu acolo mai sus este un fel de chemare la religia a ta. Şi sunt sigur că nu de bună voie ţi-ai ales această credinţă ci cineva te-a impus. Deci am o intrebare: Cum crezi zeii sunt nişte fiinţe fantastece sau reale. Sau ai dat aceste intrebări ca să te prosteşti?