| Superior a întrebat:

Care este scopul vietii din viziunea unui ateu?
Se simte un ateu trist datorita confesiunii pe care a ales-o? Si-ar dori acesta un Dumnezeu/viata de apoi?

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Asta nu depinde de ce anume crezi si de ceea ce consideri ca fiind acel scop, sens, adica poti aduna 10 crestini fiecare cu scopuri diferite,si in cazul unor atei este la fel,fiecare isi face scopul cum pecepe el existenta lui, asta depinde si de inteligenta unui om, vezi piramida lui maslow, acolo poti vedea care e de fapt scopul vieti, sa ajungi pana pe ultima dreapta, sus de tot, dar vezi tu uni stau pe prima dreapta si au un comportament compulsiv -emotional -primitiv, tu daca te ai fi nascut in alta tara cu alta educatie ai avea alt scop

suntserios
| suntserios a răspuns:

Stii tu, unii traiesc pentru ei, traiesc pentru simplu fapt ca s au nascut si au o viata implinita. Nu toata lumea are nevoie sa fie trepadusul unui batranel pe un nor ca sa isi poata trai viata.

| DeyCj a răspuns:

Să fie liberi.Acuma depinde ce se înțelege prin ateu.Ateul ideologic sau ateul creștin.

| SG1995 a răspuns:

Scopul vieții e să... o trăiești.

Sunt trist dacă o să mor? Nu, adică au fost miliarde ani în care n-am existat, și vor fi miliarde ani după mine.
Fiecare om e o picătură într-o mare imensă.
Senzul vieții tu ți-l creezi.
A ba mă simt împăcat cu asta.

| mentholinks a răspuns:

Scopul vietii unui ateu e sa traiasca cat mai implinit posibil viata aceasta fiindca crede ca este singura si tot ce are si intr-un fel are dreptate fiindca conform Bibliei doar un foarte mic numar de oameni vor fi mantuiti. Dumnezeu a spus "voi face pe oameni mai rari decat aurul curat."

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Scopul vietii mele e sa imi fac o cariera, ca apoi sa ii ajut pe ceilalti si sa ii invat din experienta mea.
Nu ma simt absolut deloc trist. As prefera nemirirea pe acest Pamant, dar nu ma plang.

| doctorandus a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Asa ne ia asta cu intrebari imposibile. Pai nici in Biblie/catehisme nu scrie care e scopul vietii si vrea sa i-l spunem noi?

| Octavian199 a răspuns:

Simplu.Te nasti, faci ceva in viata, faci copii, si apoi mori.Simplu, nu?

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

Un ateu nu are confesiune. Este ridicola intrebarea.
Daca zeii si viata de apoi nu exista de ce ti le-ai dori?

Cred ca un ateu isi doreste sa ocoleasca clinicile de psiahiatrie.

| vladorcolac a răspuns:

Eu am credinta mea proprie si sincer nu mersi nu am nevoie de un stapan, pana la urma si zeul pedofil si ucigas de copii cum scrie in biblie a zis si el: toti au liber arbitru. Eu nu inteleg cum pot crestinii sa creada atat de mult in dumnezeul lor, gandindu-se ca o sa ajunga in rai, chiar daca toti incalca absolut tot ce scrie in biblia lor, si se roaga la Caesar Borgia inloc de Yeshua adica Iisus al lor. Se duc la biserica sa verifice cine cu ce se imbraca, sa plateasca acatiste ca sa faca rau la altii, pomelnice pentru 6 din 49, sarbatoresc craciunul care e sarbatoare nordica inchinata zeului Odin prin impodobirea bradului si masa festiva, sacrificare porcului traditie dacica, pentru a spune ca atunci s-a nascut Iisus, care de fapt s-a nascut undeva prin Septembrie. Scopul vietii e care ti-l dai tu. Viata de apoi? Viata de aici? Nici nu sti ce e existenta macar. Sufletul exista, insa nu e in corpul nimanui, toti cred ca sunt corpuri ce au un suflet, insa sunt suflete ce experimenteaza o iluzie energetica numita corp. Nimeni nu moare niciodata, doar isi schimba corpul.