| TrăieşteClipa a întrebat:

Care este semnificatia ezoterica al botezului crestin in afara de sigilarea celui de-al treilea ochi?

17 răspunsuri:
| suffarstar a răspuns:

Botezul = initiere
Botezul era un ritual prezent in spiritualitate de cand lumea. Ezotericii se scaldau de sapte ori inainte sa faca un ritual mai complicat. Botezul strict insemna acceptiunea la o scoala ezoterica. Biserica, adica scoala pe care a lasat-o Iisus, avea o initiere. Sau ma rog, mai multe, nu stiu. Dar prima data trebuia sa fii botezat pentru a putea intra. In general scolile sunt secrete, Biserica nu prea a fost. Iisus le-a spus sa mearga sa faca ucenici. Ce inseamna ucenici? Mestesug, ca si Masoneria, Biserica era bazata pe mestesug. Tot ca si Masoneria, Biserica a decazut pentru ca nu ramas secreta. Probabil a continuat si in secret, ortodocsii au isihasmul care de asemenea e secret. Cu al treilea ochi nu m-am dumirit. Si nu inteleg ce vrea sa spuna Apocalipsa cand zice ca Christos rupe cele sapte peceti.(chackre) De altfel, cred ca prezenta insistenta a simbolurilor oculte peste tot e cu dubla cacealma. Daca ar fi secret, nu ar avea motiv ca noi sa le vedem. Din contra, ele sunt puse ca sa le vedem si ca sa ne credem mari inteligenti pentru ca o facem. Deci nu stiu daca activarea kundalini aduce eliberarea. Tu ce stii?

| anonim_4396 a răspuns (pentru suffarstar):

"Deci nu stiu daca activarea kundalini aduce eliberarea". Marii budisti spun ca in interiorul fiintei umane se afla acea putere suprema numita calea eliberarii. Dupa nastere, prin inchiderea fontanelei, pierdem legatura cu universul si devenim entitati separate de restul universului.Gandeste-te,cum ar fi sa refacem aceasta legatura? Fie ca vorbim despre a doua nastere, iluminare, tao sau eliberare, activarea kundalini reprezinta SALVAREA.

| suffarstar a răspuns (pentru anonim_4396):

Intocmai ca nu stiu daca deschiderea chackrelor prin kundalini aduce comuniunea cu universul. Anumite informatii pe care le am spun ca omul este masina inconstienta lipsita de suflet, si ca eliberarea consta in crearea unei vointe superioare (Atman) independenta de ego-ul scindat. Pot spune ca am simtit foarte clar in timpul meditatiei o energie subtila in abdomen, dar acele informatii spun ca energia kundalini aduce identificare completa. Nu stiu ce sa cred.

Probabil ai avut un blocaj energetic la nivelul celei de-a 3-a chakra.Macar ai scapat de timiditate si poti avea mai multa incredere in alegerile pe care le vei face.Ai devenit mai intuitiv?

Nu, nu sunt diferit cu mult, poate prea putin. Chiar in ultima vreme am reusit sa duc energia mai sus, de fapt a urcat singura. La un moment dat am simtit cum imi cuprinde capul. Tot ce am facut a fost sa respir profund si sa mentin o stare de prezenta.

In ce masura textele sacre vorbesc despre energia kundalini?

Stiu ca multe informatii sunt pastrate in secret, pentru a ne proteja.Eu,recunosc,am fost dezorientata la inceput.Omul cand afla ceva nu mai este acelasi.In ultimii ani totusi, mule informatii au fost dezvaluie cautatorilor spiriruali.

Da, ezoterism inseamna stiinta secreta. Insa nu vad cum ar putea aceasta forta sa ii modifice omului constiinta, sau poate? Pentru ca noi traim cu iluzia ego-ului. Chiar nu stiu daca e corect sa continui acea meditatie. Ai citit Gurdjieff? happy

Nu,nu am citit Gursjieff.De ce nu vrei sa continui meditatia? Ce te nelinisteste, de ce nu ai incredere?
Eu nu fac decat exercitii de relaxare si respiratie.

| TrăieşteClipa explică (pentru suffarstar):

Salut.Iti recomand sa urmaresti cateva videoclipuri sau carti ale unui tip care stie ce spune.I-am cumparat toate cartile.
Eckhart Tolle

P.S.
Imi plac postarile tale.
Am citit si eu Gurdieff, si este super ok.

| suffarstar a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Iti multumesc, am sa il urmaresc, cand o sa am timp o sa citesc si Puterea prezentului. Si mie imi plac postarile tale, chiar daca ti-ai schimbat numele, te recunosc imediat dupa raspunsuri. happy

Pentru ca nu subnt sigur ca deschiderea celei de-a sasea chackra aduce eliberarea. Evident, voi continua pentru nu am altceva de facut. laughing Sper doar sa iasa bine. Cred ca eliberarea vine in urma unor transformari psihologice profunde. De exemplu, samanii incercau prin vis sa intre in "a doua atentie". Ti-l recomand pe Gurdjieff, mi se pare un tip de scoala veche care stie ce spune/face. Daca doresti, am cateva pdf-uri.

Te rog, sa mi le trimiti.Iti multumesc mult pentru recomandari

Iti multumesc si eu pentru interventie.
Am pus doua carti: https://www.wetransfer.com/......109/266feb

Iti multumesc!

Cu placere happy

Răspuns utilizator avertizat