Da, are la baza Biblia.Adica la invierea mortilor, cei care au murit la urma vor fi primii la inviere pe pamant, astfel incat sa se cunoasca unii pe altii.
Se refera la momentul in care oamenii HOTARASC SA TRAIASCA POTRIVIT INVATATURII LUI IISUS. Unii fac asta mai devreme, sa spunem pe la 30 de ani, iar altii mai tarziu sa spunem pe la 60 de ani. Ideea este ca nu conteaza la ce varsta hotarasti sa devii crestin ci conteaza cat de mult ai rausit sa te sfintesti pana la moarte. Pentru a intelege deplin acest verset trebuie sa stii EXACT ce inseamna a fi crestin, si ce trebuie sa faca un crestin pentru a deveni desavarsit. Altfel este o discutie care nu foloseste la nimic.
A face din orice verset o intreaga filozofie este o greseala imensa. Dumnezeu a explicat SIMPLU si FOARTE CLAR pentru toti oamenii, indiferent de pregatirea lor intelectuala, ABSOLUT TOT ceea ce au de facut in aceasta viata. Aceste explicatii le gasiti NUMAI in Evanghelie.
Această frază apare de mai multe ori în Scripturi, repectiv în Matei 19:30; Matei 20:16; Marcu 10:31; Luca 13:30!
Ea are sensul că cei din urmă, ajung primii în Regatul lui Dumnezeu, iar cei ce sunt primii ajung la urmă.
Pai care sunt cei din urma care? eu pe moment am crezut ca se refera la oamenii prosti s-au la cei buni, nu stiu ce sa zic. Daca sti mai putea lamuri ca eu asa nu ma prind.
Fraze de genul ac. ca și cea de genul " celui care are i se va da și celui care nu are i se va lua și ceea ce i se pare că are" s-au rostit de catre Mântutorul în anumite contexte. Prima frază se referă fie la farisei care se credeau cei dintâi fie la cei cu adevărat virtuoși (dintâi) dar care pierd locul datorită mândriei lor.
florin_7920 întreabă: