Ca sa nu se inteleaga gresit voi spune despre dieferentele satanismul modern si ateism.
Satanismul Modern promoveaza individul si nu faptul ca omul este nesemnificativ, slab si dependent de supranatural. Se considera ca apartenenta de supranatural si implicit de o biserica, presupune mult prea multa bataie de cap avand in vedere ca "Nimic nu este real (Totul este permis)" (Phil Hine, Magia Haosului). Satanistul Modern nu neaga munca stramosilor nostri precum face un fanatic, ci el imbratiseaza fiecare idee valoroasa, cultura si magia, dar refuza sa fie condus de legile unui "preistoric" (ex. Iisus). Pe scurt nu recunoaste nici o entitate/zeu care are puterea de a conduce pe om, singura entitate aflata esti TU si TU esti singura persoana care are controlul vietii tale si singura care lupta pentru succes.
Ateismul este o lipsa de credinta in divinitati sau forte supranaturale.
Se disting doua modele de ateism: ateismul pozitiv si ateismul negativ. Un ateu pozitiv afirma inexistenta divinitatii, iar un ateu negativ nu face decat sa nu afirme existenta sa. Cele doua modele sant cel mai usor de distins: „Consider ca nu exista zei." (ateu pozitiv); „Nu consider ca exista zei." (ateu negativ)
Din punctul meu de vedere as sune ca cele doua se aseamana cand vine vorba despre; "singura zeitate aflata este propria persoana si propria persoana esti singura persoana care are controlul vietii tale si singura care lupta pentru succes."
tot din punctul meu de vedere diferentele dintre cele doua are legatura cu punctul atins. Ateismul atinge un anumit nivel de "credinta" iar satanismul trece de nivelul de "credinta" mergand pe linie...
Ma cretinoloidule omul a spus bine ce a spus! Informeaza-te tu inainte sa spui bazaconii! Satanistii traditionali il venereaza pe Satan desteptule! Fi mai explicit cand pui intrebarile daca urmaresti doar un gen de raspunsuri!
Cu siguranta numele! Asta stiu sigur...
Gandeste-te asa: Oare cu ce se diferentiaza un somer si un muncitor? Cam asa ar sta treaba. Unul nu face, altul face. Pe plan obiectiv cam asa este, de la simplul fapt ca ateii nu cred in nimic, that's all!
Se putea sa nu fie unu care n-are ce face? De ce vorbesti urat ma?
Si pe deasupra esti si ironic.satanisti moderni nu-l venereaza pe satana deci totusi satanistum modern si ateismul seamana...la asta ma refeream, da vi tu limbajul asta...
Ma omule tu nici acum nu intelegi ca nu ai facut referire directa la satanistii moderni? Ai facu referire la satanisti adica o arie destul de larga!
Si sa stii ca nu numai eu nu am ce face, toti stam pe site-ul asta ca sa ne pierdem timpul! Sa zicem ca mai are un mic rol de informare dar dand asta la o parte site-ul asta e o pierdere de timp
Nici macar nu stii ce-i ala satanism. Zici ca satanismul vine de la satan.Ok.Sa-ti zic cum sta treaba.Satanismul nu are nici o legatura cu Satan.In satanism nici nu se pomeneste de el.(mai cauta pe net).In satanism nu zice sa crezi in Satan sau in vreo alta zeitate.Satanismul te indruma spre calea logica, nu spun dreapta pentru ca nu ar avea sens, si sa nu te lasi condus de zeitati si regulile lor sau legile lor.Tu esti singurul stapan al tau.
Asta spui tu pentru ca esti pro satanism. Satanismul pune accentul pe Eu sau Sine, e okay?! Nu trebuie sa-mi spui tu mie cum sta treaba pentru ca eu am parerea mea iar tu a ta. Tu trebuia sa raspunzi intrebarii puse aici, nu sa contestezi raspunsul meu. Asta da dovada de ciuda, te-a deranjat ceva la raspunsul meu si te-ai inhibat. Raspunde si tu dracului la intrebare, nu va bagati toti rahatii in seama sa criticati. la urma urmei fiecare are parerea lui, nu trebuie sa fiu ca tine. Eu sunt liber, fara religie, sunt logic si nu-s satanism, si ma pis pe satanism.
In primul rand nu sunt obligat sa raspund la intrebare, dar am vazut comentariul tau si am vrut sa-ti clarific niste lucruri.In al doilea rand nu sunt satanist si nici crestin, sunt ateu, nu cred in nicio zeitate.Nu m-a deranjat in niciun fel raspunsul tau, nu ma deranjeaza cu absolut nimic. Vorba ta la urma urmei fiecare are parerea lui.
recedaniel3 întreabă: