Dumnezeu nu a facut pariu cu nimeni.
Dar satana i-a cerut sufletul lui Iov, insa Dumnezeu i-a spus satanei ca ii da voie sa se atinga de toate bunurile lui, numai de el, nu!
" Domnul a zis Satanei: „Iată, îţi dau pe mână tot ce are, numai asupra lui să nu întinzi mâna." Şi Satana a plecat dinaintea Domnului."
Pentru ca la ce foloseste unui om toate bogatiile lumii, daca isi va pierde sufletul?
Ca exemplu:
Un om este tata, si are un fiu.Fiul face rele si tot felul de lucruri nepotrivite, El este asa de indurator incat il lasa sa vina.
Chiar si cel rau poate fi iertat.
La a doua intrebare cred ca stii raspunsul deja, asa ca las-o balta.
Vezi ca exemplul tau nu se potriveste aici. Dumnezeu a facut un pariu cu satana dupa care s-a uitat sa vada "rezultatul". In cazul cu Iov, el nu a facut absolut nimic rau.
In exemplul lui Iov la fel ca si in tot VT, Satana nu este Diavolul, ci personajul care beneficiaza de totala incredere a lui Dumnezeu. asa ca iesit la bere este inclus!
Satana devine personaj negativ doar in NT adica odata cu alungarea lui Isus=Lucifer=Satana din ceruri si nasterea lui Isus = Satana ca om in neamul lui David (vezi Apoc.22.16)
3 Personajul negativ este Satana = Isus, adica Potrivnicu care a incercat sa se rezolte impotriva lui Dumnezeu in ceruri, si care s-a nascut ca om perfect pe pamant ca sa amageasca lumea si sa-i atraga catre imparatia sa Iadul a carei chei le detine!
In unele scrieri.:
-Dumnezeu si Satana e unul si acelasi
-Satana e fratele sau mai bine zis personalitatea negativa a lui Dumnezeu
-Satana e personajul pozitiv iar Dumnezeu negativ (legenda in care dumnezeu este invins in rai. nevrand sal arunce pe satan in pamant pentru ca era fiul lui, satana ii ia tronul si il trimite in Iad (nu sant sigur de legenda asta dar exista mici informati)
-Satan e un inger a lui D-zeu trimis sa faca rau omenirii ("El mi-a arătat pe marele preot Iosua stând în picioare înaintea Îngerului Domnului şi pe Satana stând la dreapta lui ca să-l pârască")
Iov este un exemplu demn de urmat. a dovedit credinta, incredere in Dumnezeu, statornicie, curaj ceea ce ateii nu vor avea niciodata. cum dau de greu cum s-ar si iL acuza pe Dumenzeu ca nu ar fi iubitor etc...
Dumnezeu nu este si nu va fi niciodata rival cu diavolul. diavolul este inferior. Dumnezeu i-a demosntrat diavolului ca Iov nu L-a tradat.
Citeste mai bine de aici tot( sigur nu o vei citit dar mi-am facut datoria; apoi mai si veniti si faceti gat ca nu citim alte religii daca voi nu cititi nici macar minimul sa intelegeti)
Dumnezeu nu pune pariu cu diavolul, Dumnezei i-a ingaduit diavolului sa testeze credinta.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: