Parerea mea e ca oamenii fac din tantar armasar cand vine vorba de lucruri sfinte, adica Iisus a baut dintr-o cana oarecare si gata e sfanta, aiurea.
Sunt sigur ca a existat acel pahar din care a baut Iisus, dar nu stiu daca mai exista si acum.
Unii considera ca este o poveste, altii ca este realitate. Ce-am putea zice, 'om trai si 'om vedea!
Nu. Sfantul graal este o legenda a Evului Mediu.http://www.descopera.org/in-cautarea-sfantului-graal/
Depinde.cavalerii mesei ratunde nu pre chiar l-au gasit iar in crestinism sant vreo 5 potire considerate sfantul graal.la cina cea de taina doar unul singur fost-a,si nu s-a mai gasit.dar daca pantecele fecioarei maria este numit chivot sfant,ea purtand in pantece cuvantul intrupat asa cum chivotul marturiei purta tablele legii,putem spune ca potirul mantuirii noastre, este insusi Hristos mantuitorul nostru care spune; veniti cei insetati, sa va dau apa vietii.dar e doar parerea mea. oficial nu stiu nimic decat ca sant multe graaluri si nu se stie sigur care e.o fi din aur, o fi din lemn, ori lut ars.eu prefer varianta mea.
Sunt unele legende care spun ca e potirul din care a baut Iisus la cina cea de taina, am vazut in nu stiu ce documentar ca ar fi capul Sf. Ioan Botezatorul si tot asa. Se zice ca, Cavalerii Templieri au gasit o comoara sub templul din Ierusalim printre care si Sf. Graal, facandui astfel cel mai,, celebru,, si misterios ordin cavaleresc din acea vreme iar dupa ce acestia au fost interzisi de biserica si omorati, toate comorile acestora au disparut subit. Acuma habar n-am ce sa zic despre acest potir, iti recomand sa te uiti la documentare ca ele te pot ajuta mult mai bine .
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: