Tu ai citit biblia?
Desigur,că orice ateu
În mod sigur. Isus spune. Eu ( adică el) sunt viața. Ori el este și om și Dumnezeu în același timp. Astfel însuși Dumnezeu este în context, pentru că viața este o succesiune de evenimente în context. Exemplu care îmi place mie. Caracatița trăiește în contextul ei. Noi în al nostru. Sinuciderea sau alte deviații de la instinnctul de supraviețuire sunt și ele dependente de context.
Deci dacă nu mai ii faci fata vieții și ai multe probleme pe care tu nu i le mai faci fata nici fizic nici psihic nici intelectual sa spunem el poate sa te ierte? Eu cred ca tine cont și de faptele ce le ai făcut, cum ai fost ca persoana, binele făcut, raul făcut si asa mai departe? Dar tu nu crezi in existenta lui. În Biblie scrie ca cei ce se sinucid ajung in iad sau cei din biserici și pocăiții, sectele susțin? Eu zic ca nu suntem obligați sa trăim o viata mizerabila și putem sa ii punem capăt când nu mai putem, asta e o minciuna cu Dumnezeu nu îți da mai mult decât poți duce, dacă era asa mulți nu își mai puneau capăt.
Dacă era asa mulți nu își mai puneau capăt. Mai citește câte ceva înainte să te pronunți. Nu are treabă cu Dumnezeu.
https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/suicide
Nu ai înțeles nimic din ce a scris, am zis ca se spune ca Dumnezeu nu îți dă mai mult decât nu poți duce, cu toate astea mulți au cedat psihic vieții și au recurs la sinucidere, deci nu au mai făcut fata vieții. Normal ca nu are treaba, are cu n motive, varii probleme ce păreau de nerezolvat înainte de actul în sine al sinuciderii
Viața noastră sau a altora nu ne aparține, și de aceea nu putem să facem ce vrem cu ea.
Doar animalele nu vor fi judecate și nu li se va cere socoteală pentru binele sau răul pe care l-au făcut când trăiau. Dar oamenii au fost creați cu responsabilitate, și sunt responsabili pentru viețile lor cât și pentru ale semenilor lor.
Că oamenii se sinucid sau nu, faptul că nu doresc să fie mântuiți este un lucru de neiertat. Păi Dumnezeu a riscat cerul, a dat la moarte pe Singurul Său Fiu pentru ca noi oamenii să putem să fim mântuiți, și să rămânem nepăsători față de o mântuire așa de mare, lucrul acesta este de o gravitate înfricoșătoare.
Au fost oameni în vechime care au întrebat: "Ce să fac ca să fiu mântuit?" Astăzi fiecare dintre noi trebuie să ne întrebăm tot așa, dar în acea măsură în care să căutăm să găsim răspunsul. Pentru că dacă îl vom căuta cu toată inima, doar așa îl vom și găsi. Aceasta este adevărata educație care nu se va pierde niciodată, și va continua și în veacurile nesfârșite. Scopul acestei vieți scurte este doar pentru a ne pregăti pentru viața veșnică. Alt scop nu există care să satisfacă nevoile, cerințele sufletului nostru; iar alte planuri făcute în viața aceasta trebuie să fie secundare vieții veșnice.
Prioritar în viața aceasta trebuie să fie viața veșnică -care este cunoașterea lui Dumnezeu.
Cred că da, pentru că de avort te mai lepezi,de adus pe Dumnezeu în deșert te mai lepezi,de bârfă,ura și mânie te mai lepezi, însă de sinucidere nu ai cum.
Poate prin multa rugăciune din partea celor dragi, insa mi-e greu sa cred că un suflet dat celui necurat, din start, mai poate fi și recuperat.
Poate fi recuperată prin măntuire și credință în Dumnezeu credinț Adevărată căci Dumnezeu știe ca omul slab va face orice săi fie bine și se va vinde și pe el însuși pentru orice iar Dumnezeu îl așteptă sa se întoarcă către el prin credință prin rugăciune prin smerenie prin Dumnezeu te poți întorcea și din mijlocul iadului dacă ai credință ADEVĂRATĂ ÎN EL ÎN DUMNEZEU și din mijlocul iadului te scoate căci știe ca satana face orice săne întoarcă în potriva lui Dumnezeu și cel rău ce face? Se leagă de cei slabi de cei vulnerabili le oferă în schimbul sufletelor lor orice își doresc ei pe pământul ăsta căci ei vor torul fără munca cinstită și pe merit iar satana ce face și ce rău le oferă toate plăcerilor le pune la piciore în schimbul sufletelor lor apoi ei târziu își dau seama ca fără Dumnezeu ești nimic pe lumea asta căci dacă s-ar fi rugat la el lear fi dat dar vezi Dumnezeul ne da după fapte după meritul nostru sufletul nostru și inima noastră intențiile noastre iar satană în schimbul sufletului nostru. Dumnezeul este peste totul nu este loc unde sa nu fie Dumnezeul stă și la porțile iadul și la porțile raiului căci el nu vrea să-și piardă niciun singur suflet de pe pământul ăsta El sta și în mijlocul iadului pentru ca știe ca acele suflete au fost păcălite acele suflete au fost slabe au fost vulnerabile Dumnezeu suferă mult mai mult decât propile noastre fapte căci El speră în noi și atunci când îl alungăm din viață noastră și atunci când îl gonim și atunici când avem sufletele murdare nu există loc sa nu fi fost și pășit Dumnezeu El este peste tot El vede El aude El știe El cunoaște totul și încă spera și crede cu Adevărat în noi ca ori cât de multe greșeli am face și fapte murdare din acel drum ne vor întoarce către El către Dumnezeu el este și în mijloc iadului și salvează sufletele care au fost furate Dumnezeu va închide porțile iadului când niciun suflet nu se va mai afla acolo și atunci satană nu va mai avea unde sa se ascundă și unde să-și aducă sufletele furate
Cel m ai mare pacat este pacatul, cati oameni sinucigasi nu au murit salvand alti oameni sau o tara intreaga( trebuia sa explodeze impreuna cu bomba pentru a salva toata populatia,.) prin razboaie furtuni etc Nu, nu este
Eu asa spun. Cel care se sinucide n are timp sa se caiasca și sa își ceara iertare pentru ce a făcut, deci rămâne cu acest mare mare păcat neiertat. În Biblie scrie ca în Împărăția lui Dumnezeu nu întra NIMIC întinat și spurcat
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: