Pai da, adica sa mergeti la cei care nu au auzit niciodata de Dumnezeu sau Isus nu sa incercati sa convertiti cat mai multi oameni din alte confesiuni doar fiindca voi credeti ca aveti dreptate. Tie ti-ar conveni sa vina catolici, ortodocsi, pocaiti, sa-ti bata la usa si sa-ti spuna ca nu e cum crezi tu ci cum iti spun ei? Cum ai tu versete din Biblie care iti sustin credinta asa au si ei alte versete care le sustin lor credinta. Adevarul nici naiba nu-l stie.
Sa inteleg ca faci din acea comunitate?
Ok, atunci de insistati si mergeti la oameni acasa? Crezi ca fara voi nu am fi auzit de Isus? Sau nu am cu cine discuta? Hai sa fim seriosi! Nu stiu cati crestini obisnuti, n din aia fanatici vor sa discunuute cu voi! Daca sunt politicoasa cu voi, o luati ca pe aprobare si veniti si altadata.Sau daca refuz, vin altii.
Agresivitatea consta prin insistenta voastra.Recunosc ca sunteti pasnici, vorbiti frumos, dar nu vreau o legatura cu voi.
"Tie ti-ar conveni sa vina catolici, ortodocsi, pocaiti, sa-ti bata la usa si sa-ti spuna ca nu e cum crezi tu ci cum iti spun ei?" - desigur! n-ar mai fi nevoie să merg eu la ei!
" Nu stiu cati crestini obisnuti, n din aia fanatici vor sa discunuute cu voi!" - mulți din cei care nu sunt oar formal credincioși.
"Sau daca refuz, vin altii." - lași impresia că ar veni zilnic. Deși cu siguranță nu e așa.
"Agresivitatea consta prin insistenta voastra.Recunosc ca sunteti pasnici, vorbiti frumos, dar nu vreau o legatura cu voi."- situația oamenilor se schimbă și unii care mai înainte nu se interesau de religie în urma unor evenimente ajung să caute răspunsuri la unele întrebări.Nu cred că e greu să spui că nu dorești să discuți.
" Crezi ca fara voi nu am fi auzit de Isus? " - nu că oamenii n-ar auzi de El, dar aud de obicei tradiții moștenite ( majoritatea din religiile precreștine) și doctrine care nu sunt Biblice. De aceia le arătăm oamenilor ce învață în realitate Biblia.
Isus Cristos nu are cum să fie Dumnezeu. Nu poate să fie aceeași Persoană și Isus și Tatăl lui.
Nu sunt Martor al lui Iehova, dar am câțiva prieteni. Sincer, eu nu am văzut nimic rău la ei. Nu contest că ar putea exista unii cu gânduri ascunse (nu cred), dar tot ceea ce fac ei fac în conformitate cu Biblia. Am verificat sute de versete: din Binlia 'lor' cu Biblia ortodoxă. Dacă stai și analizezi, textul este același cu cel din anii `30 în Biblia ortodoxă, însă la Martori, traducerea lor este mai contemporană, folosește cuvinte uzuale în secolul XXI.
Dacă accepți un studiu biblic cu ei, îți poți folosi propria Biblie, dacă nu ai încredere în Biblia lor.
Și Martorii lui Iehova nu sunt o sectă, ci o organizație religioaă.
"Ma lipsesc!" - nici o problemă, tu decizi.
" Nici voi nu aveti de unde sa stiti cum a fost!" - știm cum a fost din cuvântul lui Dumnezeu, Biblia. Și sunt și destule dovezi care arată că este întradevăt cuvântul lui Dumnezeu și nu al oamenilor.
O zi bună!
Martorii lui Iehova nu plătesc cotizații de cult. Pot face donații către filiale sau Corpul de Guvernare. Dacă în congregație există un caz de sănătate, se supune la vot strângerea unei sume pentru plătirea spitalizării unuia dintre membrii, dar aceasta este doar o excepție.
Martorii lui Iehova încearcă să urmeze calea lui Isus. Ei merg din casă în casă în lucrarea mondială de predicare pentru a predica principalele teme biblice. Dacă cineva nu dorește să îi asculte, ei pleacă și se vor întoarce după câteva luni pentru că ei consideră că în acel timp ți-ai schimbat modul de gândire. Martorii lui Iehova nu obligă pe nimeni să studieze Cuvântul lui Dumnezeu sau să participe la întruniri, ori să se boteze. Este alegerea fiecăruia.
anonim_4396 întreabă:
Bossa100000 întreabă: