In primul rand,o religie nu trebuie sa respecte voia niciunui Dumnezeu sau conducator transcedent,fauritor al lumii,imaginar.O religie este,in primul rand, o invatatura, iar aceasta trebuie sa faca omul mai evoluat.Asta pe hartie.Ca in realitate,religia, in special crestinismul sau islamismul prosteste grav si inchide orizontul omului, in loc sa il largeasca.Moral si rational, eu zic ca panteismul este aproape de adevar, urmat de budism.Adica,mi se pare foarte de bun simt si foarte logic sa consideri ca puterea suprema pe lumea asta e Natura,nu numai pe Pamant,ci Natura,continand si legile fizice,peste tot in universul asta.Iar budismul indeamna la desavarsire spirituala,iar, desi este ambigua incadrarea lui, e demn de urmat.
Esti dejtept :O:O:O
Invers.Panteismul pur nu mi se pare asa de imbunatatit,zice ca Dumnezeu exista in orice,dar eu l-am adaptat,spunand ca nu exista niciun Dumnezeu,insa exista o forta suprema,atotguvernatoare pe lumea asta,fara de care ne-am duce cu siguranta dracu, metaforic vorbind, acea forta fiind Natura cu tot ce contine.Cum zice si Spinoza in teoriile lui, Deus Sive Natura.Cand murim nu mergem nicaieri,detasarea spiritului de corp dupa moarte mi se pare simpla inventie.
Pacatele,de asemenea, sunt niste fapte ce tin oamenii in "lesa" Dumnezeului iudeu, creat de israeliti si imprastiat in lume.Nu exista pacat in acceptiunea generala, desi noi putem crea anumite atitudini pe care sa le consideram pacate.De exemplu,la mine,superficialitatea si prostia sunt pacate capitale. Daca facem lucrurile numite "pacate" in crestinism,singurele entitati ce ne pedepsesc sunt legea,societatea, sau constiinta, asa zic eu.Pedeapsa asta savarsita de un zeu este iarasi o dovada de slabiciune a tuturor zeilor monoteisti din lumea asta, si arata ca nu sunt asa cum vor sa ii imagineze cei ce cred in ei.
Daca gasesti tu prin alte carti, profetii implinite ca in Dumnezeiestile Scripturi, te rog sa ma anunti si pe mine
Cu stima,,,,,
Http://ro.wikipedia.org/wiki/Amish
Ăștia sunt creștini, nu ipocriții de pe-aici.