| AvalohAlyn a întrebat:

Care sunt "ingredientele","pasii",dupa parerea voastra,pentru a face si a avea o CAINTA ADEVARATA si apoi o viata caita si curata? Cum si in ce mod poti face o cainta adevarata,o apropiere si intoarcere catre Dumnezeu foarte puternica,buna,corecta...Ce parere aveti(ortodocsilor si catolicilor) despre cainta adevarata?
Stiu ca exista franturi,stiu ca exista dorinte si moduri mai mici sau medii de cainta(asa le clasific eu personal) dar sa zicem asa, maxim.Cum? Care sunt metodele pentru a avea o cainta adevarata si apoi o viata mai curata? Si stiu foarte bine ca a avea o cainta adevarata nu e si cum ai a avea de exemplu rate la banca.happy
Deci CUM? CAND? IN CE FEL? UNDE?(dupa parerea voastra personala)

Răspuns Câştigător
| marinelpop a răspuns:

persoană care se căieşte cu adevărat îşi examinează motivaţiile, dorinţele şi obiceiurile. (Citeşte Plângerile 3:40, 41.) Ea îşi va examina acele aspecte ale vieţii în care dă dovadă de slăbiciune, cum ar fi prietenia cu persoanele de sex opus, consumul de alcool, fumatul, folosirea internetului sau afacerile. Aşa cum o gospodină curăţă chiar şi colţişoarele ascunse din bucătărie pentru a-şi păstra casa curată, o persoană care se căieşte trebuie să depună eforturi pentru a-şi păstra gândurile şi acţiunile curate.

4 răspunsuri:
| AvalohAlyn explică:

Merci fain de raspunsuri.

| Mikhtarian a răspuns:

Pentru cainta, iti trebuie o viata pana la 50-60 de ani, dupa care sa te schimbi total.
Prin rugaciune, credinta mare si iubire, toate te v-or schimba

| amuzanta a răspuns:

Nu poti sa fii chiar perfect orice om are pacat.dar cand savarsesti pacate roaga-te si Dumnezeu cu mila Sa ne va ierta happy

| Essencest11 a răspuns:

O sa iti spun ce fac eu pentru a avea o cainta adevarata:
1) Rugaciuni dimineata, pranz, seara.
2) Post vinerea& miercurea& duminica.
3) Inainte sa fac un lucru important ma rog, ma ajuta sa confrunt mai bine situatia.
4) Seara dupa ce ma rog, uneori, cand nu am cu cine sa vorbesc cui sa ii spun toate problemele mele i le spun Lui.

- daca vreun ateu are ceva de comentat sa tina pentru sine.
-da am inteles sunt ''nebuna'',
'' fanatica'' ....etc...