"ar cum explici cind, lovit serios de o boala urita, zi de zi ma rugam, si toata povara acea psihologica ce se aduna datorita bolii era data la o parte? Cum explici ca asa am supravietuit cu mintea intreaga, si am trecut cu fruntea sus prin necaz, avind doar de invatat din el? Daca era doar o impresie, nu trebuia sa aiba nici un efect psihologic."
Este foarte normal sa se intample asa. Din moment ce tu crezi in Dumnezeu si sti ca El te va ajuta moralul tau va creste si din cauza asta.
"aca era doar o impresie, nu trebuia sa aiba nici un efect psihologic."
Nu este adevarat.
Poti sa te rogi si la o caramida,dar daca tu crezi ca acea caramida te va ajuta, vei fi ajutat pe plan psihologic extrem de mult.
Si nu spun eu asta ci studiile.
Rugaciunea este benefica. Da este.
Nu conteaza ca acel zeu la care te rogi exista sau nu, rugaciunea te ajuta din multe puncte de vedere,unul fiind cel psihologic.
Intre un om care sta abandonat pe o insula si spune ca este pierdut neavand nici-o nadejde si unul care sta tot pe o insula dar crede in Dumnezeu si spune ca acesta il va ajuta, care crezi ca va rezista mai mult pe acea insula?
Cel ce crede in Dumnezeu va rezista, pentru ca, credinta intr-un Dumnezeu te ajuta pe plan psihologic foarte mult.
Crestini devenim fara voia noastra, atei devenim avand discernamant.Eu zic ca asta dovedeste cine e liber si cine nu(ca tot se vorbeste in religie de "liber arbitru"). Numai bine!