Daca interpreteaza Biblia in mod rigid dar preferential in functie de doctrina lor si nu invers, asta nu inseamna ca "respecta" Biblia.
Nume din Biblie sau nume de sfinti au in mod asemanator 98% dintre romani, dar asta nu e o garantie ca isi respecta credinta...
Eu daca sunt ortodox iti spun ca toti sectantii se duc in iad, restul nu mai conteaza
Daca Iadul ar exista. Totusi imi pare bine sa vad ca cei ce judeca vor fi judecati. Dar mai mult, eu sper sa ajung in Iad in speranta ca tu ajungi in Rai. Si de preferabil cu alti protestanti sinceri si sa va scoateti ochii intre voi daca trebuie' sa va faceti cruce sau nu!
"In Iad sunt oamenii cei mai interesanti" - Mark Twain
Nu sunt decat suflete chinuite in iad, acolo nu mai sunt oameni. daca nu exista iadul la ce s-ar mai fi rastignit Hristos? incearca sa gandesti logic, acum nu stiu daca si reusesti, urmareste cauza si efectul!
"daca nu exista iadul la ce s-ar mai fi rastignit Hristos? " - pentru Rai, nu pentru Iad.
Evreii credeau in special in anihilare, doar Raiul era promis pentru evreii credinciosi.
Oricum, nu stiu cum are sa fie in Iad. Mai ales ca singura referinta la Tartarus (Iad-ul cu foc vesnic, din mitologia greaca) apare doar in 2 Petru, si 2 Petru e epigrafica!
Neoprotestantii sunt foarte stricti, eu am facut parte din asa ceva si stiu. Tinerii sunt invatati sa nu intretina relatii prea apropiate cu o persoana de sex opus pana la casatorie. Se pune mare accent pe "mersul la Biserica ", rugaciune, studierea Bibliei. La penticostali, toate fetele de la 14 ani trebuie sa poarte fusta si batic, baptistii sunt mai "libertini". Un lucru foarte promovat la neoprotestanti este facerea copiilor, ei spun ca o familie trebuie sa aiba cat mai multi copii.
Si da, pun nume copilor din Biblie. Nu te mint cand iti spun ca am intalnit pe cineva de la penticostali pe care il chema Aşer-Ami sau ceva de genul.
Numele pe care le-ai mentionat sunt nume biblice.In general, penticostalii si baptistii respecta Biblia cu sfintenie si sunt rigizi.