Ai perfecta dreptate.Multi atei cand s-au aflat pe patul mortii,au recunoscut ca exista Dumnezeu! Fara El nu poti sa ai pacea, linistea, bucuria.Nu poti sa fii integru.Lipseste acel gol care are forma lui Dumnezeu, si numai Dumnezeu poate sa il umple.
Iti recomand sa citesti marturia unor personalitati cand se aflau inaintea mortii.
http://www.TPU.ro/......nceritate/
Da,inteleg folosesti orice scuza,numai sa nu fie cum zic eu.Dar, sa te vad cand o sa fii tu, cum o sa strigi in gura mare:-Doamne ai mila de sufletelul meu!
Acest lucru se va intampla daca o sa mai ai harul sa fii constient si sa ai timp sa iti ceri iertare cu toata inima, nu numai de pe buze! Nu este suficient sa fii crestin numai pe jumatate.
Intr-un fel are dreptate...
daca stai si iti traiesti viata monotona fara ceva in care sa crezi incepi sa vezi lumea exact asa cum este ...si nu este o lumea prea roz!
Are dreptate pentru ca Biserica, de la infintarea ei si pana la momentul actual, ne-a invatat sa mancam rahat non-stop fara sa comentam.
Întreabă-l pe Freud ce părere are despre înclinațiile lui Jung spre ocultism. Îl cităm și pe el și atunci chiar că iese balamuc.
E greșit să pleci de la teoria unui singur om. Subiectivizează și lasă doar un spațiu gust de gândire. Oricât de mare ar fi fost acel om. Aici nu mă refer la ștințe exacte deși e interpretabil și asta.
Din cate stiu Freud este principalul fondator, si el a fost ateu...printre multi altii.
Devout believers are safeguarded in a high degree against the risk of certain neurotic illnesses; their acceptance of the universal neurosis spares them the task of constructing a personal one. (Sigmund Freud)
The idea of a personal God is an anthropological concept which I am unable to take seriously. (Albert Einstein)
Schopenhauer,Nietzsche,Karl Marx,Isaac Asimov,Emil Cioran, Umberto Eco, Bill Gates si lista continua...
Poti avea incredere si-ntr-un fir de iarba si sa te faci bine, se numeste placebo. Eu cred ca voi credinciosii nu va dati seama unde va situati cu credinta ...cu tot ceea ce inseamna ea, fata de univers. Pentru voi 1+1=2, pentru ca e ceva mistic, asa vrea dumnezeu.Nu acceptati ca 1+1=2, neavand nici o dovada pentru nimic in plus, asta find de altfel ratiune de baza in viata... si voi o aveti, numai ca nu vedeti diferenta dintre ea si misticism, ipocrizia e in floare.
Din moment ce specifica si el ca se refera doar la "clientii lui", e de la sine inteles ca n-au apelat la el oameni sanatosi, l-au cautat doar cei care aveau nevoie de serviciile lui. In fond, la doctor se duc doar cei bolnavi, nu cei sanatosi.
Ce prostie.esti nebun daca te duci la psiholog?
recedaniel3 întreabă: