| CristiB93 a întrebat:

Cat credeti ca o sa mai dureze pana ce vor cadea miturile biblice si marile afaceri ale bisericilor?

64 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Pentru un ateu e mit, pentru unul care crede e un adevar!
Religia/Biserica a existat de când e lumea si nu va murii NICIODATA! Sa-ti intre bine asta in cap! big grin Nu stiu de unde ti-a venit ideea asta ca odata va cadea? big grin Nu-ti convine, stai frumos in banca ta, dar de un lucru sa fi sigur : cine rade la urma rade mai cu pofta! big grin

| Alphawolf a răspuns:

Eu cred ca aproximativ vreo jumatate de mileniu, conditia ar fi sa evoluam in acest timp(catastrofele sau razboaiele ne pot intorce in "timp", involua, asfel foarte probabil sa ne intoarca si la credinte).

NOname
| NOname a răspuns:

Probabil de tot vor dispărea odată cu dispariţia umanităţii, căci creduli se vor găsi tot timpul, dar ar trebui să mai treacă 2-3 generaţii până mentalitatea majorităţi se va curăţa cât de cât şi lumea nu va mai semăna atât de mult cu teo(/idio)craţie.

NOname
| NOname a răspuns:

Apropo, felicitări, Cristi (dacă "chryystyyann" se referă la nume). Am observat că ţi-a venit şi ţie mintea la cap, a început cel puţin.

| CristiB93 explică (pentru NOname):

Da multumesc. Ma gandeam ca daca mie mi-a putut fi deschisa mintea, la cat am fost de ignorant, de ce nu si la ceilalti nu s-ar putea treaba asta, mai ales celor cu studii mult mai mari ca mine.
Apropo tie iti datorez niste SCUZE pentru felul cum iti vorbeam acum ceva vreme, de fapt la mai multi...

| Inferno a răspuns:

Cand oamenii se vor plictisi.
Asa l-au abandonat si pe Zeus, se plictisisera de ideile respective. Crestinismul in schimb reprezenta atunci o noutate. Tot ce e nou atrage, mai ales cand promite adevarul absolut.
Crestinismul nu va mai exista decat atunci cand :
1. oamenii se vor plictisi de aceasta credinta (deja multi par plictisiti, nimeni nu mai gaseste azi subiectul crestinism interesant, ba mai mult tinerii il gasesc un suiect "batranesc". Marea majoritate.
2. Cand o alta credinta se va naste. Una noua si atractiva. Cum e cea a extraterestrilor antici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cam cand vei da tu coltul.vei scapa de frustrari si de taxele ce ti le ia statul in mod legal, dar nu spui nimic, si biserica va scapa de un prost.dar nu uita un lucru; calatoriile lungi, se fac cu mijloace rapide.

NOname
| NOname a răspuns (pentru CristiB93):

Este o schimbare neaşteptată şi plăcută. :)
Parcă până acum aş fi discutat cu cineva cu ceaţă pe ochi...care acum ţi s-a luat şi vezi şi gândeşti relativ limpede. Mă bucur mult pentru tine, chryystyyann.

Dacă ai putea, mi-ar plăcea să-mi răspunzi (aici sau dincolo) la aceste întrebări, ca să înţeleg ce anume te-a făcut să te schimbi, unde şi când s-a produs marea trezire: http://www.tpu.ro/......asa-ca-am/ Mersi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu mor caii cand vor cainii.

| Mechanix a răspuns:

Miercuri seara pe la 7:45. Nu scăpăm de troglodiți așa ușor.

| Mădă0611 a răspuns:

Forevăr end evăr! laughing Sa nu uitam nici o clipa ca punctul forte al speciei umane e... prostia, pam pam.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prostia va fi mereu, deci slabe sanse.

| danut a răspuns (pentru Mădă0611):

Si voi sunteti ai mai dastepti, oau!

| Mădă0611 a răspuns (pentru danut):

Macar cautam explicatii logice, nu cream prieteni imaginari ca raspuns la ce nu cunoastem.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu fi rea! prietenii imaginari nu au dea face cu dzeu, asa ca lasa-i in pace laughing.

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

El e un prieten imaginar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Totusi, prietenii imaginari sunt la copii, nu la oameni de 30-50 de ani

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tocmai laughing, astia nu au putere sa scape de prietenul imaginar din copilarie, si asta e baiul, ca sunt copii, si nu la inocenta ma refer, ci la naivitate, in corpuri de adulti. Spune-i unui copil ca e bine sa ii dea cuiva cu o caramida in cap, asa o sa faca.

"explicatii logice,"
Care "logica", raportat la ce? Care este "punctul" vostru de sprijin? Gandirea voastra este si punctul de sprijin? Ceva de genul: logica = gandirea mea. Da copii, universul a aparut o data cu voi si este un rezultat al "gandiri voastre logice".

| danut a răspuns:

In curand, vei vedea cum si ce va fi, foarte curand.

| AlexanderAdrian a răspuns (pentru lpavel):

Cine rade la urma? da ce mai morala crestina ai pe tine vericule, sa ma sperii nu alta cu rasu tau de la urma. uite nu dorm noaptea ca rad unii la urma ca prostii.

| AlexanderAdrian a răspuns:

Cand nu vom mai avea de exemplu candidati la presedentie care se declara absolut toti crestini sau credinciosi ca altfel stiu ca isi pun lumea in cap. Si in general cand va disparea lenea si prostia. Deci...

| Inferno a răspuns (pentru danut):

Nu scrie nicaieri ca un ateu trebuie sa gandeasca logic sau ca ar trebui sa respecte stiinta.
Cum ai ajuns la concluzia ca ateii accepta teoria Big Bang?
Un ateu poate crede foarte bine ca totul e doar o iluzie, sau ca Pamantul a fost creat de fiinte extraterestre, sau ca totul exista de la inceputul inceputului si nu a aparut deloc.
Un ateu ar putea sa creada ca lumea a aparut dintr-o cireasa mov. Na.

| danut a răspuns (pentru Inferno):

"Nu scrie nicaieri ca un ateu trebuie sa gandeasca logic sau ca ar trebui sa respecte stiinta."
Nu eu am spus-o ci "anteopiniatori" mei. Ei e cu logica, citez: "Macar cautam explicatii logice", ee., ce mai spui? Eu sunt "de acord" cu cireasa mov ca or fi gustoase! Mai zi ceva.

| lpavel a răspuns (pentru CristiB93):

Ti s-a deschis mintea? Asa crezi tu... Diavolul rade pentru ca te-a castigat! De ce? Ai avut prea putina credinta!

| costis a răspuns:

Biblia este o carte, poate cadea de pe un raft. De cazut pot cadea oamenii. Mari afaceri nu au fost, au fost proprietati dobandite legal. Acestea au cazut in trei randuri: Cuza, reforma agrara de pe la 1918 si regimul comunist, care a luat ce mai ramasese.

Si daca logica crestina e in biblie, nu e "logica = gandirea mea", ca deh, "e" mai multi dresati sa gandeasca la fel, si cand multi gandesc la fel, e vreun adevar absolut, uau. Logic e un lucru observat in mai multe locuri, facut de mai multe forme de viata, sa le zic, fara vreo posibilitate de copiere a comportamentului, si totusi, e identic, sau orice altceva care de cate ori l-ai supune unui experiment, e la fel, cu sau fara altcineva in preajma. E logic ca ploaia e evaporarea apei urmata de condensarea vaporilor de apa si nu ca dumnezeu da ploaie ca ti-ai facut sau nu cruce cand ai trecut pe langa biserica. A, majoritatea lucrurilor pe care le afirm despre lume sunt observatii proprii, deci nu toata lumea e dresata cum sa gandeasca, asa cum e cu religiosii.

Da-ti zic ceva, nu toti religiosii E DRESATI ci mai e multi care nu bat matani cand trec pe langa o cladire cu turnulete si cruci de-i spun unii biserica. Ghiveciul pe care-l faci dovedeste ca uneori si Dumnezeu mai da si ploaie nu numai condensu de la natura.

Era un exemplu de dresare, doar nu vrei sa scriu fiecare comanda, '"e" mai multi dresati sa gandeasca la fel.' am zis, adica cei care au o singura carte pentru toate intrebarile gandesc la fel. Stiu ca esti invatat cu chestii gen "1. (versetul) sa inceapa ploaia acum. 2. acum ploaia sa inceapa. 3. ploaia acum sa inceapa. 4. si domnul a dat ploaie. 5. ploaia era de la domnul" laughing dar in felul asta scriu 10 pagini sa spun 2 idei, daca nu pricepi aceleasi 2 idei scrise in cel mult 10 randuri, asta este.

| CristiB93 explică (pentru lpavel):

Ciudat. Eu nu stiu sa fi facut vreun pact cu el, nu stiu sa-mi fi vandut sufeltul lui.