Eu m-aş încadra la De-facto ateu spre ateu 100%, deşi ateu 100% nu există.E doar un cuvânt ideologic, la fel ca şi Satana(Sa-Ta-Na).
Nu sunt adept „Jos", ba din contră îmi displace ceea ce au făcut „discipolii" lui Lavay(biserica Bucuria lui Satan).
E drept că sunt adeptul ideologiei filozofice Sa-Ta-Na(Ma), dar asta nu înseamnă că divinizez entităţile negative din cultele creştine, prin ritualuri, talismane şi alte prostii de-astea, aşa cum se întâmplă cu adepţii religiei sataniste, de exemplu(NU, nu sataniştii rebeli adică coptii de 10-16 ani ce se cred grozavi dacă fac acte antisociale prin cimitire, asociată cu genuri de heavy metal în gen black metal, gore metal grand-gore metall şi ate improvizaţii heavy metal de-astea, improvizaţii create în acea vreme(anii '78-'85 mi se pare) de artişti la cererea publicului care vroia să fie diferit şi să aibă un gen de muzică numai al lor).
Meditaţia(dar nu cea yoghină) nu o resping, dar o numesc ştiinţa auto-inducerii stării de hipnoză.E posibil şi oricine o poate face dacă vrea, indiferent dacă e creştin sau nu.Se ştie că prin hipnoză poţi controla conştientul, şi asta nu e religie ci e ştiinţă şi tehnică.
A se cici ce cuvinte unifică cuvântul cel mult hulit de voi satana+ma şi ai să observi că nu-i nimic de speriat în acesta.Numa popii îl fac aşa de speriat, de ce? că defineşte fiinţa umană?
Un mixt intre de-facto si teist puternic, deoarece nu ma indoiesc de existenta lui Dumnezeu, dar nici nu o pot dovedi, desi imi traiesc viata stiind ca El exista.
1. Nu foarte convins. Cel putin nu din ce scrie in biblie. Insa. nu pot sa zic,, nu" la o forta supra-naturala care ne-a creat. (in orice caz. suntem un esec. unii... -_- )
Daca a fi sa aleg, cred ca aleg de-facto ateu.
Tu?
Cam discriminezi cu intrebarea asta Pai daca eu vreau sa aleg politeista ce facem? In fine, raspunsul meu e penultima varianta. De asemenea, imi place ca la prima ai pus varianta feminina
Teismul nu se refera doar la crestinism ci la orice divinitate.
Bineinteles ca nu, dar intrebarea este formulata in jurul lui Dumnezeu. Daca alegi oricare dintre variantele care includ teism, alegi implicit si explicatia care le completeaza in intrebare
Sai spui asta lui Dawkins, el a creat scara asta de credinta
"Teistă puternică: Nu pun la îndoială existența lui Dumnezeu, știu că el există."
Nu cred neaparat in Dumnezeul crestin.Nu sunt foarte religioasă si ma cam îndoiesc de Biblie si spusele preoților.
Cred in ceva ce ne-a creat, cred ca pe langa trup exista o energie ce continua sa supravietuiasca si dupa asa zisa moarte.
Stiu ca Dumnezeu exista (cel putin pentru mine).Nu sunt 100% sigura, dar imi vine greu sa cred ca tot, chiar si tu suntem doar o întâmplare.
Prin ochii mei totul e creat atât de complex incat imi vine greu sa cred ca un creator e doar o poveste.
Sigur, daca exista nu e precum spun preoții si Biblia.
Stiinta nu spune ca e o intamplare nici eu nu cred asta, nici un ateu nu crede asta
Daca din punctul de vedere al ateilor si a stiintei totul nu e întâmplare din moment ce ei nu cred in exista unui creator atunci ce este?
Stiinta nu are legatura cu ateismul ok, nu este o intamplare,de exemplu ploaia e o intamplare sau cauzata de niste fenomene naturale? evolutia vieti pe pamant nu este o intamplare nici universul, totul are o cauza si o explicatie rationala, tu asa ai invatat la scoala ca e o intamplare ceva legat de stiinta? la chimie, biologie, fizica asta va spune?
Degeaba crezi teorii daca nu faci practica, degeaba crezi in Dumnezeu daca tu ai o viata murdara.
Puteai sa adaugi si:
Rerspect legile date de Dumnezeu:
-Da
-Nu
-Cateodata
Fara intrebarea asta toti o sa se creada sfinti.
Eu ma refer daca oamenii cred in existenta lui dumnezeu atat
Convingere 100% ca si naty, cat de convinse sunteti fetelor
Si de ce n-am fi?
Pentru ca nu exista nici o dovada ca exista e doar credinta, dar daca tu crezi e credinta ta
Dovezi exista, altfel nimeni n-ar crede in Dumnezeu. Exista, doar ca unii nu le considera demne de incredere sau prefera sa le ignore.E decizia ta.
Oamenii cred pentru ca asa le au invatat parinti lor ca exista dumnezeu, nu ai devenit crestina ca asa te ai hotarat tu si asa ai crescut cu ideea asta, nu exista dovezii stiintifice ca exista dumnezeu
E interesant cum de stii tu de unde am devenit eu crestina.Bineinteles ca la inceput mi-a fost inoculata ideea asta, dar trebuie sa fii prea prost sau ignorant ca sa nu incerci sa cauti singur raspunsurile, sa vezi daca crezi sau nu cu adevarat.Cred pentru ca asa vreau eu.Eu nu am zis dovezi "stiintifice".Am zis dovezi.Le crede cine vrea.In plus, nu exista dovezi stiintifice care sa nege existenta lui Dumnezeu.
Nu pot exista dovezi care sa nege exista a ceva, dovedeste tu ca nu exista zeus, brahma etc
dovezile sunt pentru a dovedi ca ceva exista
De acord cu tine.Nu poti dovedi ca nu exista, pur si simplu alegi sa crezi ca nu exista, exact cum eu aleg sa cred ca exista.
Nici macar n-are sens discutia asta, putem sa o tinem asa la nesfarsit, nu ajungem nicaieri.
Stiu asta, de asta categoria asta e la fel mereu, crestini raman crestini iar atei raman atei, daca nu ai ce face isi pierzi timpul aici
VLadAlexandru05 întreabă: