| Rainbowling a întrebat:

Cat de credibila este Biblia?
In Biblie scrie ca in prima zi a fost creat cerul si pamantul
Iar stiinta ne dovedeste ca Universul a fost creat cu cca 8 miliarde de ani inaintea Pamantului!
In ce zi a fost creat "cerul" din moment ce pamantul inca nu exista si "ziua" la fel ca si "noaptea" sunt fenomene care depind de miscarea de rotatie a pamantului in jurul propriei sale axe, si nu are nicio inflenta asupra Universului si nicio legatura cu el?
Nu vi se pare ca o asemenea afirmatie biblica pute a nestiinta?

45 răspunsuri:
| gaby5995 a răspuns:

Nu.
Dumnezeu a creat totul. Indiferent de ce spun oamenii de stiinta.
Biblia nu minte!

| Exilee a răspuns:

"ar stiinta ne dovedeste ca Universul a fost creat cu cca 8 miliarde de ani inaintea Pamantului!" Desigur, dar daca erai atent in Biblia nu scrie cum ca Universul s-ar fi creat in urma cu 13, 5-15 mld ani si nu 8 miliarde cum spuneai dumneata, ci spune ca Dumnezeu a creat cerul si Pamantul intr-o zi. Desigur ca o zi nu este echivalentul unor 24 de ore, ci chiar a unor sute de milioane de ani.

| Rainbowling explică (pentru gaby5995):

Biblia nu este altceva decat o minciuna uriasa, fapt confirmat de faptul ca in Univers nu exista nici astazi "zile" in acceptiunea pamantenilor.
Dar nu asta era tema intrebarii!
Ai inteles intrebarea?
Daca da, atunci raspunde strict la ea!

| Rainbowling explică (pentru Exilee):

Vrei sa spui ca Creatorul era atat de bobalau incat nu il ducea mintea sa foloseasca termeni ca "era" "epoca" sau milenii si in incultura Sa, stia numai de zi si de noapte?
Tu chiar nu-ti dai seama ca raspunsul tau este o blasfemie la adresa Creatorului?

| Exilee a răspuns:

"Cat de credibila este Biblia?"

Depinde de perspectiva fiecaruia si evident de alegerea noastra.

| eXtremeAdy a răspuns:

Prima zi a inceput odata cu crearea pamantului si a cerului, desigur ca nu se stie exact cand anume s-a intamplat, nu poti sa spui nici ca pamantul a fost creat acum 8 miliarde de ani, aceasta afirmatie se bazeaza mai mult pe ipoteze si unele calcule logice, insa practic vorbind nu se poate stii exact cand anume a fost creat universul si pamantul pentru ca nimeni nu a fost de fata cand s-a intamplat acest lucru.

| Dandanache a răspuns (pentru Rainbowling):

Nu e nicio blasfemie. Facand o stricta analiza de text, fara sa fii crestin, e usor sa constati ca e vorba de un timp divin, nu unul uman.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Hei.Uite,mai demult religia zicea:
-Pamantul este o sfera.
-Numarul stelelor este infinit.
-Aerul are greutate.
-Fiecare stea este unica.
-Lumina se misca.
-Pamantul pluteste in spatiu.
-Vantul bate in cicloni.
-Fundul oceanelor este brazdat de munti si denivelari.
-Sangele este sursa vietii.
-Totul a fost creat din ceva nevazut.
-Oceanele contin izvoare.

Stiinta zicea:
-Pamantul este un disc plat.
-Exista numai 1100 stele. (Probabil doar cele care s-au putut numara cu ochiul liber).
-Aerul nu are masa.
-Toate stelele sunt la fel.
-Lumina "sta pe loc". (Sper ca intelegi).
-Pamantul sta pe un animal gigant.
-Vantul bate drept.
-Fundul oceanelor este plat.
-Persoanele bolnave trebuie sa sangereze. (Nu am reusit sa traduc exact, cred).
-Stiinta nu prea vorbea despre asta.
-Oceanele se umplu doar de la ploaie si rauri.

Acum stiinta e de acord cu ce zicea religia acum multa vreme.
Pot sa iti dau si versetele pentru ce zicea religia.
Si ca sa iti raspund la intrebare, uite ceva care te-ar putea ajuta.Nu stiu cat de bine surprinde varsta Pamantului (poate e putin mai mare decat zice aici), dar tot iti dau documentarul.
http://www.youtube.com/watch?v=zjlRNtxnlpM
Ps: Ignora chestia cu Biserica Catolica, nu de asta ti-am dat videoclipul.
O zi buna.

| Dandanache a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Religia nu zicea nimic din ce ai zis tu. Eventual Biblia, dar insa nici Biblia, tot ce ai insirat tu acolo fiind deductiile unor apologeti care au vrut sa dea intaietate religiei in istoria stiintei omenesti. Aceiasi apologeti ar trebui plesniti dupa ceafa pentru fiecare propozitie din Biblie in care sunt enuntate adevaruri absurde, antistiintifice, si pe care ei desigur le-au trecut cu vederea.

Si nici stiinta nu zicea ce ai insirat tu acolo, multe dintre observatiile alea sunt facute tot de acceasi apologeti, si sunt formulate trunchiat, pentru a demonstra din nou ca Biblia are dreptate.
O zi buna.

| BlackSulphur a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Imi pare rau sa-ti zic, dar la faza cu religia si stiinta... ESTE FIX INVERS!

| Rainbowling explică (pentru Dandanache):

Nu exista niciun timp divin.
E vorba de zile asa cum exista doar pe pamant!

| Rainbowling explică (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Religia spunea si atunci ca si acum numai prostii!
Singurele adevaruri stiintifice pe care le-a spus crestinismul vin de la filozofii Greciei antice care le stiau cu cca 500 de ani inaintea aparitiei crestinismului!
Deci se p[oate spune ca vorbesti fpe langa adevar, adica exact asa cum este si religia!

| Rainbowling explică (pentru eXtremeAdy):

Cum nu?
Universul a fost creat acum 13, 5 miliarde de ani si pamantul acum 4, 5, si asta se stie foarte clar.
Resturile astereozilor din care a fost creat pamantul se gasesc si astazi intre marte si Jupiter si se numesc Centura Quiper, si din aceasta "centura" suntem mereu "bombardati" cu meteoriti iar vechimea acestora s-a putut stabili cu precizie, tot asa cum s-a stabilit si vechimea pamantului prin metode stiintifice.

| Rainbowling explică (pentru eXtremeAdy):

Dupa logica ta schioapa, nici tu nu ai fost de fata la Creatie ca sa ne povestesti despre ea! Si Dumnezeu nu a scris nimic ca sa stii cum a creat lumea si universul!

Cu alte cuvinte, depinde de credulitatea oamenilor?

| Exilee a răspuns (pentru Rainbowling):

N-am spus asta. Credincios si credul sunt 2 termeni diferiti.

Ca zici tu? Ca vrei tu? Nu merge asa treaba, noi aici pe site discutam cu argumente, nu ne inchidem gura cu propozitii aruncate-n treacat. De ce nu exista timp divin? De ce esti atat de sigura ca e vorba de zile terestre?

| sublime89 a răspuns:

Pentru ca e nestiinta. Ce sa stie aia de atunci? Pentru ei stiinta nu exista. Erau niste primitivi superstitiosi.

| MMihai a răspuns:

Nu vi se pare ca o asemenea afirmație biblica pute a neștiință?

Sunt propoziții adevărate,
care se notează cu T
și propoziții neadevărate,
care se notează cu F

biblia pute a neștiință= T

Sunt doi termeni diferiti dar care au aceeasi baza!
Si anume credinta a proasta

Pentru ca niciunde in Biblie nu gasim notiunea de "timp divin"!
Dupa teoria asta a ta, inseamna ca Dumnezeu si-a schimbatopria sa Lege, numita de crestini Vechiul Testament, in prima sutime de secunda dupa ce a dat-o!
Ti se pare normal ca Dumnezeu sa isi schimbe legea pe care a dat-o dupa o sutime de secunda?

Fata draga, timpul divin tine de ceea ce se numeste exegeza biblica. Nu exista adnotari din vechime, care sa ne explice ce inseamna, si aici apar interpretarile. Nu si-a schimbat nicio lege, teoria asta a "mea" (nu-i a mea, fatuco, e lustruita de altii mai priceputi) nu afecteaza cu nimic Vechiul Testament.

O exegeza a unei minciuni furate de la o alta religie are aceeasi valoare ca furtul si minciuna la care s-a apelat. adica niciuna!
2 Este adevarat ca nu afecteaza Noul Testament ci doar inlocuieste Legea lui Dumnezeu cu Noul Testament care este numita Legea Noua si a fost data de "dumnezeul" veacului acesta ca sa inlocuiasca Legea Veche, adica Legea data chiar de Dumnezeu lui Moise!

Exegeza se poate face si Cenusaresei, si poate, in functie de cat de elaborat si inedit e studiul, sa fie foarte valoroasa. Mai departe nu stiu ce indrugi si ce treaba are cu discutia. Vorbeam despre timpul Creatiei, atat.

FALS
Nu vorbeam despre timpul Creatiei, adica despre timpul care s-a nascut odata cu spatiul la Big Bang ci despre ZIUA mincinoasa si gresit exprimata in Geneza Biblica.

| NGheorghe a răspuns:

Fiecare pricepe ce vrea, pentru Einstein era mai usor sa faca toate acele observatii pentru ca pe limba lui cerul = spatiu, si pamantul=materie.
Daca ar fi scris "La inceput D-zeu a creat spatiu si materia..." atunci sa nu imi zici ca ai fi crezut biblia?
Einstein a scris fizica cuantica folosind cuvinte din biblie, dar pentru alte natii sa aplaude mai mult a folosit sinonime eng. "space-time", (unora le trebuie doua vieti ca sa faca legatura: doar gravitatia produce fenomenul de oboseala-imbatranire-adica "timp". Iar gravitatia este produsa doar de materie. Space-timp=space-gravity= space-matter)
Cum am zis: fiecare intelege ceea ce vrea. Oricum cei destepti intotdeauna au atras atentia populatiei, tampiti se cred si ei destepti pentru ca reusesc sa atraga atentia populatiei prin crearea de conflicte, controverse si dispute multe si dese folosind copy/paste, Oricum pe tampiti ii descoperi repede ca daca le pui doua intrebari nu raspunde la niciuna, iar la a treia intrebare le piere si cheful de discutie.

Esti aroganta si prea putin isteata pentru discutia asta. Cand am spus ca vorbeam despre "timpul Creatiei", ar fi trebuit sa iti fie clar, mai ales ca am folosit o majuscula si mai ales ca termenul este asociat cosmogoniei biblice, ca vorbim de Geneza biblica, nu de Big Bang. Vrei sa imi demonstrezi ca nu intelegi? S-a discutat undeva de Big Bang? Discutia era al dracului de simpla, toate abaterile tale imi amintesc de studentii care in fata examinatorului, nefiind stapani pe un subiect punctual, amintesc de tot ce le trece prin cap si ce considera ei ca ar putea avea legatura cu subiectul. La final oricum nu primesc nota de trecere.

| Exilee a răspuns (pentru Rainbowling):

Parerea ta...

Nu-mi pasa de ce-ti trece tie prin cap, dar STIU ca nu exista Timp Divin pentru ca timpul s-a nascut odata cu spatiul la Big Bang, in plus de asta nici in Biblie nu scrie nimic despre "timp sau ziua divina"!
Asa ca nici tu nu ai primit nota de trecere stimata donsoara!

Nu exista crestinism bazat pe studii stiintifice dar in schimb exista crestinism bazat pe credinta ...asa a proasta!
Sau poate vrei sa-mi aduci niste argumente stiintifice pe care se bazeaza crestinismul?
Bineinteles altele decat crima!