Ca sa fiu sincer cam din an in paste adica de paste ma duc si cand ma mai impartasesc de ce sa mint
Biserica este si va fi mereu sfanta. Dar daca nu crezi in Dumnezeu, niciidata Biserica nu va fi sfanta pentru. tine.
Cum rămâne cu „omul sfințește locul"?
Ori să-ți aduc aminte ce-i cu preoții astăzi?
Poate ca in parohia ta ai un preot care nu prea se ocupa de cele sfinte, dar nu toti sunt asa.
@Danut2u, eu nu am mai mers la Biserica de foarte mult timp, crezi totusi ca asta ma face o persoana mai putin credincioasa decat tine?! Eu l-am simtit pe Dumnezeu atunci cand mi-am spart capul, l-am simtit atunci cand m-a lovit masina sau atunci cand era sa ma innec. Cand mi-am spart capul am fost inconstient 5 ore, fiind la spital, doctorul s-a speriat ca voi face complicatii. Dupa 5 ore m-am trezit, m-am ridicat, am cerut un pahar cu apa, m-am imbracat si...am plecat acasa pe picioarele mele impreuna cu ai mei care credeau ca nu ma vor mai vedea (nu am avut absolut nici-o complicatie, m-am trezit ametit dar lucid). Cand m-a lovit masina (un Grand Cherokee), in afara de niste vanatai si niste zgarieturi, nu am avut niciun os rupt ( inca nu am niciun os rupt nici acum) iar dupa ce era sa ma innec am inceput sa rad de fericire, in timp ce toti din jurul meu se inverzisera la fata. Acum spune-mi tu mie, cine l-a vazut pe Dumnezeu mai des, eu sau tu?!
PS: Nu este nevoie sa merg la Biserica, eu mi-am platit pacatele fata de El.
Buna! Majoritatea celor ce posteaza la "Religie" sunt persoane ratacite care se numesc pe sine atei. Sunt si copii de 12 ani, sunt si mai maricei de 20, or fi si de 30, dar cei mai rai de gura sunt pustanii care, neprimind o educatie multumitoare, raspund cu rautate la niste intrebari fara sa stie cu adevarat despre ce este vorba. Din vorbele lor, cu siguranta n-au habar ce e aia Biserica sau Sfanta Liturghie.
Pe langa toti maimutoii astia, sunt si cateva persoane care isi bat capul incercand sa-i lumineze cat de cat pe altii. Sunt si ortodocsi si catolici si sectanti. Acestia cred ca merg regulat la Biserica, sau macar din cand in cand.
Nu ştii să te rogi? Cei neştiutori de carte trebuie să rostească Tatăl Nostru de 33 de ori dimineaţa, de 33 de ori seara (ora 16) şi de 33 de ori la miezul nopţii şi Dumnezeu va fi cu ei. Roagă-te ca Harul lui Dumnezeu să se coboare peste tine şi vei avea sănătate sufletească şi trupească. Rugăciunea se face dimineaţa, seara şi la miezul nopţii, pentru că ştim să mâncăm de trei ori pe zi. Aşa se roagă un creştin adevărat. Să ne rugăm să nu moară Hristos din noi. Să priveghem. Rugăciunea de la miezul nopţii, dacă vrei să ţi se împlinească, se face între orele unu şi patru (după ora de vară) sau zero şi trei dimineaţa (după ora de iarnă), când cerurile sunt deschise. Dumnezeu nu se coboară în mintea unui om păcătos şi mizerabil. Pentru a ne fi ascultate rugăciunile, trebuie să ne întoarcem total la Dumnezeu şi cu trupul şi cu sufletul.
Si eu la fel nu merg des n-am mai mers de la 10 ani sincer si doar daca ma duc sa ma impartasesc sau alte sarbatori importante
Pai, sa fiu sincer, ma duc doar de paste (si craciun cateodata) si in rest, din cand in cand, atunci cand ma loveste Dumnezeu cu gandu' sa mai dau pe la Biserica (adica am fost saptamana trecuta, si pana saptamana trecuta, am fost prin primavara-vara).
Ma duc doar sa aprind lumanari
Nu generaliza, eu cunosc o gramada de preoti cu viata aproape sfanta. Cine te impiedica sa mergi la o Biserica unde preotul e asa cum trebuie sa fie un preot? Putina credinta ne face sa ne sminteasca actiunile altora. Trebuie sa facem ce spune preotul, nu ce greseli ar putea el sa faca (Om este si preotul, asa cum noi gresim, asa greseste si el, ca numai Dumnezeu e perfect. Cine n-a gresit niciodata, ala sa arunce cu piatra). Preotul e de criticat numai atunci cand imprastie invataturi eretice. Altfel, ce treaba avem noi cu cei pe care Dumnezeu i-a invrednicit sa-I fie slujitori? Numai Dumnezeu are dreptul sa ii judece. Se gasesc preoti buni, crede-ma. Iar daca nu iti plac preotii de mir, gasesti preoti - calugari la manastiri. "Omul sfinteste locul" o fi adevarat in context lumesc, dar Biserica e Sfanta nu din cauza ca preotul e sfant, capul Bisericii e Iisus Hristos Dumnezeu. Biserica e Sfanta pentru ca Dumnezeu e Sfant. Daca spui ca Biserica a incetat sa fie Sfanta e ca si cum a-i spune ca Dumnezeu a incetat sa fie sfant, ceea ce e o aiureala, scuza-ma. Asa cum te-ai exprimat, e ca si cum sfintenia si adevarul credintei ar depinde de preot.
Ai mare dreptate, spre exemplu preotul dr la parohia mea este un bun crestin si a stiut cum sa ma atraga spre Dumnezeu.
Hristos este fiul Lui Dumnezeu, apropo si noi suntem copii Lui D-umnezeu, si este Invatatorul nostru, biserica ar trebui sa fie scoala unde sa se invete aceste invataturi, de ce o scoala trebuie sa se numeasca sfanta?
De acord, insa SFINTENIA este o stare, nu se poate atribui obiectelor.
Mersi Bullweif, adevarul este ca omul atunci cand scapa de ceva zice ca a avut noroc si sa fiu sincer asa am crezut si eu cand mi-am spart capul, ca pur si simplu am avut noroc ca nu mi s-a intamplat nimic si ca nu mi-am pierdut mintile sau altceva. Cand se intampla de 3 ori nu se mai numeste noroc si poate sa ma contrazica oricine ca nu-mi pasa!
Este bine sa frecventezi Biserica cat mai des, dar nu este suficient.Pentru mantuirea sufletului trebuie sa traiesti in ascultare de Dumnezeu si sa ai o relatie personala cu El prin rugaciune.Martin Luther dupa ce a studiat Biblia si a ajuns profeson la cea mai inalta Universitate de teologie din acele timpuri,a ajuns la concluzia ca mantuirea nu vine printr-o religie, ci printr-o relatie personala cu mantuitorul.Ea trebuie sa se bazeze pe dragoste, nu pe frica.
Daca ai fi murit asta ar fi fost o dovada ca Dumnezeu nu exista?
Naivitatea ta te face sa crezi ca este cineva care are grija de tine, te face sa te simti iubit, toate religiile au aceasta senzatie.
Cand mor mii de oameni in diferite catastrofe naturale se numeste tragedie, cand este gasit un supravietuitor se numeste minune de la Dumnezeu. Lui Dumnezeu i se atribuie numai "minunile" nu si tragediile.
Si sunt de acord cu tine ca mersul la biserica nu te face crestin, cum statul in garaj nu te face masina. ( niciodata nu-mi iese gluma asta )
Si care este atitudinea ta fata de Dumnezeu? Este una de multumire? Stii tu sa ii multumesti pentru ca a facut minuni in dreptul tau,si ca daca nu intervenea intr-un mod miraculos in viata ta, acum erai sub tarana pamantului? Stii tu, si cei 10 leprosi au fost vindecati, dar cati dintre ei s-au intors la Dumnezeu? Unul singur.
@ AragorN88, daca as fi murit as fi fost probabil doar un simplu caz la stirile de la ora 17:00. In legatura cu, catastrofele naturale ai dreptate, asta inca nici eu nu-mi pot explica de ce si cine este vinovat...problema noastra este insa ca intotdeauna incercam sa dam vina pe altii si foarte rar ne atribium o greseala. Cat despre,, naivitatea'' mea...hmm, eu sunt doar un visator dupa cum spune si numele, asa ca este tot ce-mi trebuie!
@Ema ai dreptate, atitudinea mea fata de El este cam diferita, ii se spune Tatal nostru, eu il consider un prieten ...majoritatea cand trec pe langa Biserica lasa capul jos si se inchina cerand sanatate si mai stiu eu ce. Eu ma uit spre cer zambind si ridic mana salutandu-L, fara sa zic nimic. Chiar daca sunt persoane pe langa, nu mi-e rusine, asta este,, inchinarea mea'', nu tin post, nu merg la Biserica si nici nu ma rog( mi-a dat deja prea multe). De multumit nu stiu cum sa-i multumesc, poate traindu-mi viata la maxim, adica ca si cand as fi trait in rai
PS: scuza-ma daca par cam prea avangardist si daca spui ca sunt un necredincios nu o sa te contrazic, pentru ca, conform religiei, chiar ca sunt.
AlexeHellsing întreabă: