Pai el/ea este un bun lui dumnezeu?
Unde este liberul arbitru pe care il tot invoci?
Ema se refera (ca majoritatea crestinilor de altfel) la un liber arbitru detinut de cineva intr-o cusca.
Liber arbitru se refera la libertatea pe care o are fiecare de a sluji sau nu lui Dumnezeu.
Dar este corect ca eu sa mor pentru ca mama sa fie pedepsita?
Libertate gen "esti liber sa faci ce vreau eu". Ti se pare corect ca poti fi trimis in iad doar pentru ca ai ghinionul de a te naste intr-o tara ne-crestina? Ti se pare corect ca el creeaza oameni care din punctul lui de vedere nu au scapare de la pedeapsa? Ti se pare corect ca un om bun din punct de vedere moral este pedepsit, dar un om rau este recompensat? Ti se pare drept ca el sa omoare parintii unui copil care are nevoie de ei?
Criteriile judecatii divine nu sunt arbitrare: nimeni nu este favorizat sau dezavantajat.(1Petru1:17; Rom.2:11). Norma ne-a fost facuta cunoscut de catre Dumnezeu. Noi suntem judecati exclusiv dupa cele revelate in Biblie.,, Cuvantul, pe care L-am vorbit Eu, acela ii va judeca in ziua cea din urma.,,(Ioan12:48).
De aceea sa rezumam cele mai importante criterii din Scriptura:
1. Dupa dreptatea lui Dumnezeu:Noi putem fi siguri:,, Cel Atotputernic nu calca dreptatea.''(Iov 34:12).caci El este un judecator drept(2Tim.4:8).Aici nu exista suciri si denaturari pentru ca adevarul si dreptatea sunt aratate din plin.
2. Dupa masura incredintata noua:Nici un om nu este identic cu celalalt, si fiecaruia i s-au incredintat daruri diferite.
3. Dupa faptele noastreumnezeu cunoaste actiunile fiecaruia,''si El va rasplati fiecaruia potrivit faptelor lui''(Rom.2:6).
4.Dupa roada noastra:Tot ce facem in Numele lui Isus)Luca 19: 13). Comportarea noastra, lucrarea noastra, faptele noastre, cuvintele.
5: Dupa dragostea noastraragostea este o roada deosebita, caci este cea mai mare(1Cor.13:13)Ea este implinirea Legii(Rom.13:10)Aici este vorba de ceea ce am facut din dragoste pentru Dumnezeu.
6: Dupa cuvintele noastre:cuvintele au un caracter hotarator asupra sortii noastre vesnice.,, Caci din cuvintele tale vei fi indreptatit, si din cuvintele tale vei fi condamnat''(Matei12:36,37).
Dupa responsabilitatea noastra (Mt.24:11-13; Efeseni 4:14; 2Tim.16-18)
Dupa pozitia noastra fata de Isus Hristos: Relatia noastra personala cu Fiul lui Dumnezeu este hotaratoare:,, Cine crede in Fiul are viata vesnica dar cine nu asculta de Fiul Meu nu va vedea viata, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el.''
Modul de judecare se va face individual potrivit criteriilor de mai sus.Nu este trecut cu vederea nici un aspect din viata cuiva.Matei 7:13-14,, 13 Intraţi pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare, şi mulţi sunt cei ce intră pe ea.
Luc 13.24;
14 Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sunt cei ce o află.,,
Multumesc pentru citatul kilometric. Ai de gand sa-mi raspunzi folosind propria ta ratiune?
Eu pot sa iti raspund, dar aceste criterii sunt scoase din Legile lui Dumnezeu in urma unui studiu aprofundat. Cuvantul meu nu are valoare in ceea ce priveste judecata cuiva.
Eu nu am intrebat daca aceste lucruri sunt corecte din punctul de vedere al zeitatii, am intrebat daca aceste lucruri iti convin tie din punct de vedere al moralitatii tale.
Si ba da, poti interveni la judecata cuiva, daca acea judecata este gresita fara dar si poate. Daca zeul cu inteligenta infinita considera ca este de bun augur ca creeze fiinte care sunt sortite din start la pedeapsa vesnica atunci nu pot decat sa-mi para rau pentru acesta.
Doar stii raspunsul crestin, in caz ca nu-l stii am sa-l spun eu direct: "Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat, fie numele domnului binecuvantat."
Daca nu tii se intampla ceva nedrept nu are cum sa tii se intample ceva drept si placut.
"Iisus ia daca nu crezi ca el e Hristosul" - asta mi-a spus unde pastor al unei biserici baptiste.
Asta e un fel de santaj sau? eu nu sunt ateu dar cand vad unele forme de convingere a crestinilor ma speriu.
Putin cam egoist pentru un zeu atotiubitor cu o inteligenta infinita care nu este sclavul defectelor umane.
Daca ar fi prea iubitor,oamenii si-ar face de cap, ar ucide, ar viola, ar fura, iar Iisus i-ar ierta.
Nu sunt forme de convingere, nu sunt un fanatic, dar cand ateii vin cu intrebari ateiste sau tot felul de idei, tu ca crestin le tii partea?
Bună!
Eu nu sunt încrezătoare de felul meu aşa că nu am cum să fiu nici măcar în ceva ce nu există.
Pe curând!
Daca tot crezi in ceva divin, ar fi mai bine sa crezi in Diavol, cel putin ala ne-a deschis ochii.
Daca tia deschhis ochi inseamna stii ce te asteapta dupa moarte in iad
Intrebarea mea era pentru cei ce cred. Nu ma sochezi fiindca nici eu nu cred in Dumnezeu.
Nu iti ia pe nedrept El stie ce face cel mai bine, si daca iti ia El vrea ca tu sa te aproprii de El.
Disparitia definitiva a parintilor si darea unui handicap ti se pare drept?
Tot ce avem parinti, copii sanatosi si ascultatori, masina, casa, toate acestea ne/au fost date de mana lui Dumnezeu.In timp ce,tot ce am pierdut candva, parinti, copii, masina, casa sau orice altceva ne/au fost luate de mana Diavolului.Pentru ca Dumnezeu este expert in a da, in timp ce Diavolul este expert in a lua.Doar mana lui se afla in spatele fiecarei nenorociri prin care trece omul.
Hai sa ne gandim altfel. Iti preferi parintii alaturi de Dumnezeu, sau pe pamant suferind de boli si chinuindu-se? Poate i-a luat alaturi de El pentru ca era cel mai bine pentru ei.
Da. In accident de masina.
Inca mai cred in El, iar credinta aceasta nu va avea un sfarsit niciodata chiar si dupa o nedreptate. Ba chiar este o noua lectie de supravietuire si fara acel,,ceva''. Multi spun ca Dumnezeu nu exista pentru ca nu l-a vazut nimeni si nu a facut nimic niciodata. Faza e ca, daca nu se vede, nu inseamna ca nu exista. Si aerul nu este vizibil,dar exista, cu asta traim, la fel si vantul... nu il vedem, dar il putem simti prin adiere sau miscarea frunzelor. Iar la situatii grave, precum o ruda din familie care este pe cale sa moarte, la cine te rogi? Nu la Dumnezeu?,, Doamne, fa o minune si salveaza-l de la moarte, da-i mana ta sa se prinda si sa scape, si daca o sa fie prea tarziu, primeste-l in imparatia ta vesnica, iertandu-i toate pacatele savarsite cu gandul sau cu lucrul.'' Multi atei spun ca ei nu merg la Biserica pentru ca sunt aproape de Diavol, insa, mai tot timpul ii vezi aprinzand o lumanare sau ducandu-se la preot pentru spovedanie.
P.S: Daca Dumnezeu nu exista, Diavolul exista? Intrebare intrebatoare...
Prin teoria ta pot sa demonstrez ca exista Poseidon sau Pickachu. plus ca simtim vantul prin interactiunea cu frunzele de exemplu sau cu noi.
Bun. Și cum vei face să îmi demonstrezi ceea ce ai spus legat de teoria mea?
La Dumnezeu nu există cuvântul nedrept. El e Dreptul Judecător, iar toate câte le ia sunt luate bine, iar toate câte sunt, El le-a creat.
Incorect!
Mă tem că sunt nesatisfăcut de răspunsul tău, te rog să-mi argumentezi de ce afirmația mea este incorectă din punctul tău de vedere.
Big Bang-ul este modelul cosmologic ce explică condițiile inițiale și dezvoltarea ulterioară a Universului. Acest model este susținut de explicațiile cele mai complete și corecte din punct de vedere științific. Termenul de Big Bang, în general, se referă la ideea că Universul s-a extins de la o singularitate primordială fierbinte și densă acum aproximativ 13.3-13.9 miliarde de ani.
„Teoria Big Bang" este modelul care explică apariția materiei, energiei, spațiului și timpului, altfel spus la existența Universului. Această teorie încearcă să explice de ce universul se extinde permanent încă de la apariția sa, și de ce pare a fi uniform în toate direcțiile.
Pentru mai multe detalii citeste aici:http://ro.wikipedia.org/wiki/Big_Bang
Pentru detalii despre cum a aparut viata pe pamant citeste aici:http://www.descopera.org/originea-vietii/
Aș putea comenta tot ce ai binevoit să scrii, dar mă voi opri numai asupra câtorva aspecte. În primul rând, să nu uităm că majoritatea datelor despre Big-Bang și restul istoriei Universului sunt construite pe bănuieli și estimări și cum se spune, casa cu temelia proastă o dărâmă vântul, dacă bazele teoriei voastre este așa slabă, cum va rezista? Veți spune, Cred că universul are...
Care-i cauza acelei explozii? Dacă explozia a survenit dintr-un punct de ce sunt miliarde de stele? Mă rog, se pune mai mult problema galaxiilor...
Recunosc că nu am citit partea cu apariția vieții pe pământ, dar știam ce voi citii, totul provine dintr-o serie de atomi și molecule și se transformă în oameni și animale, s-au poate scria ceva de teoria evoluționistă, mă rog, eu m-am plictisit să tot pun problema trăirilor lăuntrice ale omului, și cu atât mai mult a judecății omului. Să nu uităm că știința, cu toate ipotezele ei, nu-și va putea da seama niciodată ce este în subconștientul uman, oricâte cadavre ar diseca.
Prea complicat pentru tine sa intelegi. Dar se pare ca ai ales sa crezi in ceva.
Sunt increzator tot timpul pentru ca chiar daca ti-l ia inseamna ca ai meritat sa ti se ia sau iti va da ceva mai bun in locul celui pierdut...
Pai depinde tie ideile astea nu ti le-a dat El ci diavolul daca in el crezi
In general oamenii cer de la acest dumnezeu al lor lucruri materiale sau chestii imposibile. Cand totul le merge bine la crestini devin foarte piosi. Cand dau de necazuri : " Doamne, de ce nu iti apleci privirea asupra mea, de ce esti asupritor" etc., si le cam scade credinta. Dar exista si astia gen asta e voia domnului, nu frate nu exista o linie trasata, nu iti calca o masina fratele sau alta ruda pentru ca asta e voia lui dumnezeu, ci pentru ca soferul era beat, sau nu ii mergeau franele si lista poate continua. Eu cred ca voia lui dumnezeu e sa ne ridicam privirile si sa iesim din sclavia asta pe care o numim credinta, sa nu mai avem impresia ca dand bani la cutia milei o sa ne spele pacatele, ca atunci cand noi ingrosam buzunarele episcopilor, acestia construiesc biserici in loc sa faca un bine copiilor nascuti si aruncati la gunoi. Cred ca acea divinitate ar vrea sa cercetam si sa studiem, pentru a atinge un nivel superior.
@EmaS - Nu primim de la el nimic. Lumea merge pe principii matematice, si ceea ce se intampla se intampla datorita factorilor externi in mare parte.
Exista dumnezeu, dar nu cum crezi tu. Si nu mai ridica atat in slavi, nici macar dumnezeului tau nu ii plac cei care pupa in fund pentru un loc in rai in prima loja.
Daca ai intrebat in felul asta eu ma gandesc la o persoana iubita,totusi poate nu am dreptate daca vrei corecteazama, eu mereu am gandit ca dumnezeu nu face o greseala, poate daca as fi in locul tau as spune la fel,, nu meritam asa ceva,, mereu m-am gandit ca dumnezeu ia pecineva pentru a aduce pe cineva nou in viata ta nu totul poate fi explicat in cuvinte exista ceva in lumea asta nestiintific numit dumnezeu nu cauta rasppunsuri fara rost cauta sa iti faci o noua viata asa cum a vrut ea sau el totul depinde de tine si de ce crezi
Dumnezeu e bun numai atunci cand da? daca ti-a luat ceva la care tineai ( o persoana iubita, un loc de munca la care ai vrut sa ajungi ), o face pentru a te invata o lectie foarte importanta de viata : daca 2 frati se cearta pe o jucarie, vine mama si le ia jucaria (un copil se gandeste doar la faptul ca ia luat jucaria, dar un om matur se gandeste ca trebuie sa invete din experienta asta si sa se intrebe,, de ce ne-a luat jucaria?,,
In primul rand Biblia zice "ca toata lumea zace in puterea celui rau" deci daca ai pierdut ceva pe nedrept, nu il invinovati pe Dumnezeu!
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: