Nu ma sperie. Cand mor nu mai stiu nimic.Stiu ca daca am o relatie buna cu Dumnezeu, ma poate învia în paradisul pămîntesc care va fi dupa sfârșitul acestui sistem rau de lucruri. Ioan5:28,29,Psalmi 37:9-11,29,Eclesiatul 9:5, 6,10
Normal ca ma sperie dar e ceva normal, numai mai mult decat suferinta de a fi parasit de o fata, sincer nu cred in asa ceva
Intr-o parafrazare mai accesibila un parinte spunea... "nu ma tem de moarte, ci de eternitatea care ii urmeaza"...
REferitor la ceea ce sustine @ danay, OMUL nu e doar suflet! Sufletul NU ÎNCETEAZĂ niciodată să existe!
Cât de sinistru trebuie să fie un cult CARE SPUNE ALBULUI NEGRU ŞI NEGRULUI ALB: ei bine, iehoviştii, în mod conştient greşit, neagă dualitatea trup/suflet a omului, DEŞI CUVÂNTUL SCRIPTURII ESTE FOARTE CLAR, fără să lase posibilitate de interpretare diferită şi dubii:
"Nu vă temeţi de cei ce ucid "trupul", IAR "sufletul" nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28); - "trupul" și "sufletul" sunt prezentate ca două lucruri CATEGORIC DIFERITE!
După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca "pulberea" (trupul, biologicul) să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;
Miliarde de oameni au murit inaintea mea. Daca ei au putut, sigur pot si eu, nu?
Nu e nimic dupa moarte.
Frica? Esti nebun?
Abia astept sa mor, sunt curios cum o sa fie sa dispari si sa nu mai existi sau sa te duci intr-un loc frumos.
Pai omul e ca un aparat electric cu sentimente si emotii. Ceea ce defineste un om este ADN-ul si filmul amintirilor vietii lui. La moarte Dumnezeu poate copia codul ADN si filmul amintirilor in baza de date numita cartea vietii. La momentul fixat Dumnezeu va putea lua o bucata de pamant si va reconstitui corpul dupa ADN apoi va copia filmul in noua retea neuronala si GATA sunt eu sau tu sau altcineva care am fost pana inainte sa murim. Va fi ca si cum cineva m-a mutat in alt loc in timp ce "dormeam" si m-as "trezi" in alt loc. E multa suferinta pana moare omul pentru ca in timpul cat este "mort" sau inexistent ca trup, NU e constient de nimic, nu doare nimic intrucat neuronii care ar produce senzatia de durere nu mai sunt nicaieri in timpul starii de "moarte simpla" sau daca mai sunt, sunt inactivi in pamant pana se vor descompune complet.
Nu ma sperie. Ii ceva firesc, prin care toti o sa trecem pana la urma. Nimeni nu scapa de ea. Altii mai devreme, altii mai tarziu. Da, eu cred ca dupa moarte o sa ajungem ori in Iad ori in Rai, in functie de cum ne-am trait viata asta, si faptele pe care le-am facut.
Pe mine nu ma sperie deloc! nu imi e frica de ea pentru ca vrem nu vrem tot acolo vom ajunge. Parerea mea este ca sigur nu este nimic dupa moarte si va fi exact ca atunci cand dormi. te culci la ora 22 si te trezesti la ora 6 fara sa stii ce s-a intamplat in 8 ore pe langa tine!
Nu ma prea gandesc... o sa aiba loc peste mai multe decenii, totusi trebuie sa ne gandim ca ea poate veni oricand, dupa moarta : in rai sau in iad
Cel mai mult ma sperie papagali ca tine care repeta la nesfarsit aceleasi intrebari.