Nu am intrat într-o biserică niciodată. Nu ştiu. Dar într-adevăr, muzica aia bisericească e deprimantă.
Ai perfecta dreptate, de fapt Biblia vorbeste despre Dumnezeu ca e fericit si asa sunt si slujitorii sai, nu in doar in negru si sumbri.
Foarte sinistra. Preoti sunt niste caraghiosi dar din pacate sunt platiti bine pentru ceea ce fac.
Chiar daca ti se face pielea de gaina cand asculti o muzica de felul acesta, asta nu inseamna ca ne si apropie de Dumnezeu. Dar aceasta este credinta ortodoxa.
Sintagma "Spune-mi ce muzica asculti ca sa-ti spun cine esti", este inca valabila. Biserica Ortodoxa Il ascunde pe Dumnezeu in spatele inchinarii la tot felul de sfinti -vii sau morti- la moaste si tot felul de lucruri ca acestea. Biserica Ortodoxa nu-L poate prezenta pe Dumnezeu pentru ca nu-L cunoaste. De aceea slujbele ei par sumbre.
La fel stau lucrurile si cu celelalte confesiuni crestine sau mai putin crestine: martori, evanghelisti, penticostali, baptisti, etc. Muzica acestora spune mult despre ei.
Dar ia asculta si o alta muzica; o gasesti in playlist-ul meu. Una dintre ele este aceasta: https://www.youtube.com/watch?v=0gniaCJr8cM
E adevarat ce spui. Modul in care sunt facute bisericile la noi, modul aproape mizer in care se imbraca preotii difera spre exemplu de cultul catolic unde lucrurile sunt mult mai relaxate, preotii sunt mai eleganti iar bisericile nu sunt intesate de atatea icoane si au banci in care enoriasii pot sa se aseze. Devine treaba si mai relaxanta in cazul altor culte iar ceea ce ti-ar placea tie si de altfel si mie sa vad intr-un lacas de cult se gaseste probabil doar la budisti si alte religii asemanatoare.
Mie nu mi se pare deloc deprimante bisericile. Mie mi se par deprimante birturile si cluburile! Mai intru rar si in birturi si in cluburi si mi se face mila de oamenii pe care ii vad acolo.
Imi place enorm de mult sa merg in biserici si ma simt foarte liniștit in interiorul lor. Ma duc in fiecare duminica la biserica la Sf. Liturghie pentru ca la Sf. Liturghie se preface pâinea si vinul in Trupul si Sângele Domunului. Adică Hristos Domnul este acolo, in biserica, la câțiva pași de mine! Si chiar dacă nu ma împărtășesc imi place sa fiu acolo, aproape de El.
De multe ori ma surprind eu însumi zâmbind in timpul slujbei. Pentru ca ma cuprinde o stare de bucurie si de dragoste infinita pentru Hristos si cei din jurul meu. Cate o data încerc sa fiu mai serios pentru ca mi se pare ca sunt caraghios sa ma vadă lumea ca râd ca prostul in biserica la slujbă!
Felul cum percepem lumea înconjurătoare tine de fiecare in parte. In modul de perceptie al bisericilor, cei care nu au treaba cu religia, nu le vor agrea si nu vor înțelege ce se întîmpla acolo. Pentru ei bisericile sunt un lucru neatractiv.
Dar, omul găsește in viața ceea ce caută, nu? Il cauta cineva pe Dumnezeu? Vrea sa vada dacă exista? Dacă isi pune in gind sa-L găsească, intr-o zi il va găsi. Uneori poate dura mult timp, dar pana la urma Dumnezeu se lasă descoperit. Fiecare găsește ceea ce caută! La asta se rezuma toate eforturile si gândurile omului pe pământ!
Imi place cântarea pe care ai postat-o!
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: