Am încredere. Cea mai multă încredere. De ce? Am merg la mărturisit mereu când am avut o problemă. Tatăl meu cunoaște toți preoții, și inevitabilul ar fi fost ca preotul să-i spună tatei tot ce-am zis eu. Dar, nu s-a întâmplat așa. Duhovnicii m-au tratat cu multă atenție și cu mult respect, considerându-mă o adultă. Îmi dădeau cele mai bune sfaturi.
Indeajunsa in cat sa-mi marturisesc toate apasarile.
De ce? Pentru ca asa simt nevoia, imi marturisesc pacatele dupa care vorbesc cu el, ma sfatuiesc.
Imi asum propria vina daca se intampla ceva, desi nu cunosc / auzit vreun preot care sa divulge pacatele cuiva, asta sunt aiureli facute de cei care " preotii fura sus si jos".
Poti sa te spovedesti online?! Oricum pentru ca e singurul lucru gasit pe goagal
https://www.google.ro/......https?/url
si Eu știam și vă rog să mă corectați dacă greșesc, că sunt niște oameni care au secretul profesional ca mod de viață. Psihiatrii, psihologii, avocații, medicii și nu în ultimul rând, preoții.
Un adolescent de 17 ani din Iași și-a ucis mama și bunica, marți seară, după ce a cerut bani de suc și nu a primit. Imediat după ce a comis fapta, adolescentul a mers la o biserică, unde s-a spovedit. Ulterior, preotul a alertat Poliția.
Am impresia și iară aș vrea să fiu corectat dacă mă înșel, că secretul spovedaniei este inviolabil, indiferent despre ce povestești, fiind o discuție între tine și dumnezeu, intermediată de un preot.
Deci, preotul și-a încălcat secretul profesional sau nu?
PS: A nu se înțelege că îl condamn. Eu, în această situație, aș fi făcut fix la fel. Dar eu nu sunt preot. Sunt curios care e opinia generală, în special a dreptcredincioșilor.''
In preoti am incredere 0% pentru ca sunt pacatosi si ei deci nu vad ceva divin in asta. Eu cred doar in Dumnezeu
In profesia lui 0 absolut. In afara profesiei poate fi catalogat ca orice alt om.
Ce încredere să mai ai în preoţi? pe lângă faptul că învaţă numai neadevăruri acum mai nou construiesc biserici-club
http://videonews.antena3.ro/......oapte.html
De învăţat învaţă ei NUMAI adevăruri biblice, problema vine atunci când se întâmplă să să stea prost cu orientarea în spaţiu. Întotdeauna Bisericile cele mai frumoase au fost cele mai modeste, iar unii din Sfinţii Bisericii chiar au amintit în vremea lor că atunci când se vor Biserici mari va fi semn al slăbirii credinţei...
Nu este nimic nou în zilele noastre. Cazuri de "lipsă de vocaţie" au existat mai mult sau mai puţin şi în timpul Mântuitorului şi al apostolilor. Şi ei se confruntau cu necesitatea unei aspre selectări a oamenilor care doresc să poarte o astfel de sarcină a preoţiei:
1). - Timotei 5, 22:,, Nu-ţi pune mâinile degrabă pe nimeni (pentru a transmite harul), nici nu te face părtaş la păcatele altora. Păstrează-te curat."
2). - Timotei 5, 17:,, Preoţii, care îşi ţin bine dregătoria, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura."
3). -I Timotei 5, 19;,, Pâră împotriva preotului să nu primeşti, fără numai de la doi sau de la trei martori."
4). -I Timotei 3, 6: "Episcopul să nu fie de curând botezat, ca nu cumva, trufindu-se, să cadă în osânda diavolului."
5). -I Petru 5, 1-2:,,Pe preoţii cei dintre voi îi rog ca unul ce sunt împreună preot şi martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va să se descopere.
Pastoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste."
6). -Fapte 20, 28:,, Drept aceea, luaţi aminte de voi şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câstigat-o cu însuşi sângele Său."
7). -I Tim. 4, 14:,, Nu fi nepasator faţă de harul care este întru tine, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea miinilor mai-marilor preoţilor."
Chiar în ciuda unor exemple negative referitoare la preoţia evreiască a fariseilor, Fiul lui Dumnezeu a inclus cu toate acestea misiunea preoţilor în linia activităţii Bisericii pe care a întemeiat-o pentru mântuirea oamenilor (subliniind durata misiunii lor: „până la sfârşitul veacurilor"). A considerat lucrarea lor de transmiterea a învăţăturilor şi harului ca fiind indispensabilă Bisericii Sale.
Preoţia Noului Testament are sarcini foarte precise şi se bazează pe transmiterea neîntreruptă a harului, de la apostoli!
Hristos nu a glumit când a spus:,, Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." (Fapte 20, 28)
Cat la suta ai si in restul oamenilor.da na acum depinde si de fiecare om...ca si popa e tot om.
Nu am incredere in biserica in general si nici in religie. Biserica mi se pare mai mult o politica manipulativa ( Sunt ateu )