Cea ce scrii aici nu este cea ce gandesti eu stiu ca esti ateu dar ti frica sa recunosti, cu toti suntem ateii dar nu recunoastem din cauza ipocriziei de care dam dovada mereu
Eu cred ca tu crezi in energii, nu in dumnezeu, dar esti fricos ăăăăă, indoctrinat, asa ca sa fie vreo 75%.
Crezi in energii, asa cum crezi in zodii, dar indoctrinarea e in subconstient si actioneaza prin autosugestie inconstienta (o numesc asa pentru ca un nene inteligent de pe aici a zis ca a incercat autosugestia si nu a functionat), asa ca nu poti sa te departezi de dumnezeu, pentru linistea ta TREBUIE sa crezi ca el exista, si crezi, sau cel putin accepti.
Frica de moarte? eu sunt convins ca nu exista after life uni nu pot intelege asta si urla, nu toti ateii sunt ateii sa stii sunt uni care nici macar nu stiu cei ateismul dar ei sunt ateii, ateismul se simnte e in sangele tau, credinta nu poate fi doar divina de ce asociezi credinta cu divinitatea? poti avea credinta ca luna e o printesa si te astepta sa vi la ea
Esti ateu pentru 2700 de zeii la asta m-am referit, ca oricine e ateu pentru zeul care nu crede
Numa in crestinism sunt multe secte de ce crezi ca exista un singur tip de ateism? Ateismul agnostic Ateii agnostici sunt atei datorită lipsei credinței în existența vreunei zeități și agnostici pentru că nu pretind cunoașterea că o zeitate nu există.
ateismul slab nu implica sarcina de a dovedi ceva, fiind absenta unei afirmatii. Ateul slab considera ca dovezile si argumentele in sprijinul ideii ca 'Dumnezeu exista' sunt insuficiente
ateismul tare. Aceasta dihotomie are relevanta din punctul de vedere al sarcinii dovezii: ateismul tare are sarcina de a dovedi adevarul afirmatiei sale ca Dumnezeu nu exista
Ateismul implicit este exemplificat si de copii care nu cunosc conceptul de Dumnezeu. Deoarece ideea de Dumnezeu (crestin sau altul) nu este inascuta si este dobandita prin invatare si o prezentare culturala a acesteia
Ateismul explicit presupune familiarizarea cu conceptul de Dumnezeu. In cadrul acestei constientizari a ideii de Dumnezeu este absenta credinta in el, sau este negata existenta sa
Ateismul critic este o forma de ateism explicit, in care propozitia 'Dumnezeu exista' este respinsa in mod logic si rational de argumente conceptuale sau evidentiale.
Noncognitivismul afirma ca propozitia 'Dumnezeu exista' nu are sens, si deci nu are sens sa intrebam daca e adevarata sau falsa.
Eu nu ''cred,, deloc.''Dumnezeu,, a fost efortul omului primitiv de a conferi existenţei o personalitate.Nu ''crezi,, deloc se vede dupa modul in care abordezi problemele, chiar daca esti foarte subtil.