| OmulDeStiinta1986 a întrebat:

Cat la suta din tineri cunoasteti sa mearga la biserica saptamanal? din amici si din ce vedeti la scoala sau societate in general. ca din cate vad religia e in mare parte de forma in randul tinerilor de azi. sa precizez si o varsta clara. ma refer la tinerii pana in 22 de ani.

Răspuns Câştigător
| AirănMeidăn a răspuns:

13,7%
Pe naiba. Putini, oricum. Eu niciodata, nici macar cand eram mica nu mergeam la biserica. Nu ca ai mei ar fi atei sau orice altceva de genul. Pana pe la 12 ani mergeam de Inviere, seara. Atat. Acum nu mai merg nici macar atunci. Nu ca ar conta asta prea mult; am vazut persoane care mergeau la biserica, si dupa cand se intorceau incepeau sa barfeasca si sa tipe la altii pe tramvai. Mersul la biserica, in concluzie, nu face mai nimic in afara de a te face sa consideri ca esti un om bun, si sa-ti spele constiinta.

22 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu am in cercul meu de cunoscuti doar o persoana care merge la biserica, dar nu e ortodox

| T0T a răspuns:

2%
Ma numar printre cei care nu merg.

| DarkOrbitMoon a răspuns:

Eu cand eram mica, mergeam destul de des la biserica. Aprope in fiecare duminica. Dupa m-am marit si am inceput sa pacatuiesc. thinking
Prietena mea cea mai buna se duce si acum periodic la biserica, si nu pentru ca o obliga parintii sau mai stiu eu ce, ci pentru ca ii place. Ceilalti prieteni cu siguranta nu se duc, poate de sarbatorile astea mari, gen Paste sau Craciun, desi nici atunci nu cred.
Si chiar daca esti credincios, te inchini acasa, nu te duci la biserica si pupi icoane sau le mirosi babelor basinile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cam 1%.
De ce se duc : fiindca asa ii este religia(penticostal), fiindca acolo se simte in siguranta si ii trece orice suparare ( crestin-ortodox).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer, eu am semnat cererea pentru ora de religie, ca nu strica o medie de 10 in plus. Pana la urma, la biserica te duci ca sa ce...sa auzi babele barfind.

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai dreptate. E mai mult pierdere de timp. Nu este un loc in care sa imi faca placere sa stau, deci nu stau.

| anonim_4396 a răspuns (pentru T0T):

La ora de religie profu a început sa cânte slujba nu stiu care. Fraaate, ce rău îmi pare ca nu l-am filmat. laughing

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Lol...La mine ora de religie e foarte frumoasa. Ne uitam la filme in mare parte...

| anonim_4396 a răspuns (pentru T0T):

laughing eu stau pe TPU mai mereu. Daca am net. Daca nu...ascult slujba. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand eram mic mergeam mereu dar de la 15 ani asa nu prea am fost deloc. Asta daca nu iei in considerare Vaticanul laughing. dar asa nu am fost de 6 ani.
si pentru un religios e tampit sa se duca la biserica sa ii faca curul mare la popa. din ce stiu din religie, iti poti face "coltul" tau acasa dedicat lui dzeu, doar incompetentii merg la biserica.

| Apetrei_Bogdan_1995 a răspuns:

Nu am mai mers de 8 ani.Nimic nu ma mai trage acolo din nou.

Dar acum pe bune preotilor nu aveti bani de niste banci si sa nu mai zic de niste muzica mai putin iritanta.In conditile astea 2 ore sau cat o fi e prea mult.

| OmulDeStiinta1986 explică (pentru Apetrei_Bogdan_1995):

big grin astea erau marile probleme pentru tine? bancile si muzica?

| Apetrei_Bogdan_1995 a răspuns (pentru OmulDeStiinta1986):

De fapt am realizat ca religia este doar o pierdere mare de timp dar asta e alta discutie.Tot ce spun e ca cei care se chinuie sa vina la biserica merita conditi mai bune.

| Ciumpi35 a răspuns:

Dintre toți prietenii mei doar 3 merg la biserică din când în când, dintre care tatăl unuia e popă și altul e catolic.

| Iustip a răspuns:

Eu merg aproape in fiecare dumninica, dar nu o fac din placere intotdeauna.

| OmulDeStiinta1986 explică (pentru Iustip):

Te forteaza parintii?

| Iustip a răspuns (pentru OmulDeStiinta1986):

Nu chiar, dar daca nu merg se supara.De obicei imi place sa merg, dar sunt si zile in care n-am niciun chef.

Pai zilele alea cand nu ai chef si totusi te duci arata ca esti fortat sa mergi. un om liber nu merge cand nu are chef.

Ai dreptate...

Stiu ca am. iti urez succes in a deveni un om liber.

Mersi.Voi incerca sa le spun parintilor si parerea mea.winking