Intrebarea mai buna e animalele ce au facut? Ca adam si eva au fost dați afara din gradina edenului e ok. Dar animalele?
De ce are relevanta timpul?
a doua intrebare e ridicola. Nu stii cum se deplaseaza animalele dintr-un loc in altul?
Dar de ce? Ce vina aveau ele ca la doi le-o fost pofta de mar?
1) nu era un măr
2) animalele au fost date cu totul in stapanirea omului. Acest gen de stapanire nu este cum ai crede, o stapanire legala ci una mai degraba ontologica, adica fiintiala. Intreaga natura este intr-un fel legata de om, iar daca omul cade trage intreaga natura dupa el.
Eram ironic. Doctrina crestina e plictisitoare pana la lacrimi, si eu ii raspund lui Dany doar pentru ca ma distrez cand se ambaleaza crestinii, mai ales aia care si-ar lasa aproapele sa moara de foame dar ii dau bani la popa si la biserica, sa isi mai ia Pampalaul Daniel inca un mercedes.
Se deplaseaza, dar nu la comanda. Si ce ce nu exista canguri in Romania? In libertate.
Da versetul unde zice ''Si animalele. Odata cu omul intreaga creatie a cazut''
Nu merge. Te face realitate. Omul nu e stapan pe animale, nici nu le e teama de om. Amatorisme
N-am zis niciodata ca animalelor le e teama de om. Am explicat ca stapanirea omului peste animale e una ontologică. Este că nu stii ce inseamna cuvantul "ontologic"?
Omul nu stapaneste peste animale, cele din curte nu se pun. Nu stiu, ma inveti tu?
Sa nu uitam ca Barbosul i-a pacalit pe Adam si Eva cu moartea, ca ei erau deja muritori din fabricatie. Geneza 3:22
În Facerea 3:22 deja au gustat din fructul interzis. Deci ei au fost nemuritori, după au gustat si au devenit muritori si dupa Dumnezeu a zis să nu manance din pomul vietii ca sa traiasca vesnic
Si? Si de ce se temea Barbosul ca daca mananca din pomul vietii, o sa devina muritori?
Si unde scrie ca nu au mancat din pomul vietii dupa ce au mancat din cel al cunoasterii? Ca la ala nu le era interzis
Inca un argument. Ce cauta pomul vietii in gradina? Pentru cine era?
Si la fel si al cunoasterii? Daca le era interzis la acel pom, ce mai cauta acolo? Ce cauta initial acolo?
Plus ca zice doar de ei ca vor muri in ziua in care VOR MANCA. De ce mor si celelalte fiinte?
Plus ca pe femeie nu a blestemat-o cu moartea. De ce moare femeia?
In Biblie nu scrie de niciun barbos. acum tu bagi din burta
Se subintelege din context. Din moment ce Dumnezeu a zis sa nu manance inseamna ca inca n-au mancat.
Pomul vietii era pentru Adam si Eva, sa manance din el cand sunt pregatiti. La fel si pomul cunoasterii binelui si raului. Era pentru ei sa manance din el in momentul in care sunt pregatiti.
Am spus de ce. animalele sunt supuse ontologic omului. asa- i ca ti-am zis ca nu stii ce inseamna "ontologic"? asa-i sau nu-i asa? si am avut dreptate. nu stii
OctavianDanielMaria întreabă: