Eu nu ma rog numai seara, ci de cate ori simt nevoia sa o fac.De exemplu poti sa Ii aduci lauda lui Dumnezeu chiar si atunci cand speli vasele.Eu obisnuiesc sa cant cantari de lauda cand fac treburile gospodaresti,sau ma rog pentru familia mea, pentru cei dragi, pentru TPU.Atitudinea inimii conteaza.
30 de min.
Depinde,cateodata si mai mult si mai putin.
Am niste filme cu Gina Wild,Rita Faltoyano, Annie Cruz, etc ma inchin la ele seara de seara pana ma doare mana.
Prea multa rugaciune duce la obsesie, ceea ce se transforma treptat in prostie.
Cat iti ia sa spui Tatal Nostru... dar cand pun capul pe perna vorbesc cu Dumnezeu prin cuvintele mele... e cel mai bun prieten, El ma asculta fara sa ma intrebe nimic apoi, ma iarta fara sa ma certe, ma ajuta fara sa ii intorc vreun favor.Intr-un timp uitasem de El, apoi cand necazurile m-au ajuns mi-am adus aminte si nu am mai uitat de El caci nici El nu a uitat de mine, ma rog pentru sanatatea trupului dar si pentru vindecarea sufletului, ma rog pentru noi oamenii, sa ne ajute si sa ne ierte caci suntem pacatosi, si Da si eu sunt pacatoasa, poate mai mult decat unii care nu cred in Dumnezeu, caci macar ei nu cred si nu sunt constienti de fapte, dar eu cred si totusi pacatuiesc cu nerusinare si de asta imi pare cel mai rau.
Mă rog mai mult decât mă închin! Adică mă închin înainte de rugăciune şi mă mai închin la finalul rugăciunii! Am răspuns sincer!
Tu ce vrei sa spui? Cit timp iti ia sa te rogi? Pai, tu crezi ca mai ai timp in fiecare seara pentru asa ceva? Incearca fara, sa vezi ca daca esti obosit dormi f bine.
Poi...mie imi ia doar 10 min....deoarece imi spun toate rugaciunile care le stiu iar apoi imi spun dorintele mele fata de el( sa nu ziceti ca's nebuna)
Astfel de raspunsuri nu se dau aici cu atat mai mult cu cat sunt unii care vaneaza astfel de raspunsuri si intrebari si le vor exploata, se distreaza cu voturi stupide, nefolositoare ori dau replici de pe margine fara insa sa aiba vreo tangenta cu rugaciunea in sine.
Rugaciunea personala si durata acesteia nu este interesant si nu trebuie sa fie pentru nimeni, de altfel orice lauda privind rugaciuni de durata atrag dupa sine rasplata aici pe pamant prin lauda altora, rugati-va si pastrati tacere, asa spuneti mai multe decat o lauda.
Nu cred ca conteaza cat timp ne inchinam, ci daca ne inchinam cu credinta. La unii poate dura foarte putin si sa fie mai credinciosi decat cei care se inchina 20 min. Dupa cum zicea si diriginta mea, mai bine ma duc la biserica, ma rog 2 minute si imi marturisesc pacatele in fata lui D-zeu, decat sa ma duc sa stau la toata slujba si sa ii barfesc pe cei din jurul meu. Eu uneori inainte de culcare imi fac cruce sau tatal nostru si il rog pe d-zeu sa ma ajute, sa fiu sanatoasa, eu si familia mea, si sa aiba grija de noi.
dancapitan întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: